Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • POCO X3

  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Weeman

Weeman

  • Lid sinds 07 juni 2011
  • Berichten 43
  • Reputatie 0
  • #1
  • 20 juni 2011
  • 15:01

Dag mensen,

Binnenkort ga ik lekker op vakantie en neem uiteraard mijn lievelings gadget mee.
Nu had ik een vraagje betreft de (internet) verbindingen die de telefoon maakt.
Zijn er nog bepaalde functie die jullie uit zouden laten, roaming, sync, 3g etc.
Ben erg benieuwd hoe dat allemaal zit.

Ik maak gebruik van Vodafone en zet daar mijn paspoort aan voor het buitenland. Houd dit in dat ik dan nog steeds voordelig af en toe op internet kan om bijv mijn mail te checken?

Hoe denken jullie hierover?

Bewerkt (20 juni 2011 15:01)
Peatsmoke

Peatsmoke

  • Lid sinds 08 juni 2011
  • Berichten 51
  • Reputatie 0
  • #2
  • 20 juni 2011
  • 15:19

Ik zou er heel erg voorzichtig mee zijn… Dataverbruik is in het buitenland schrikbarend duur (het is na alle eu-maatregelen mbt beltarieven, de nieuwe melkkoe geworden van providers).
Bij VF kun je, voor €2/dag 35mb internet in het buitenland verbruiken, maar dat heb je vrij snel verbruikt Kijk even op de site hoe dat precies heet). Je kunt het best voor je vakantie dat activeren via My Vodafone en je betaald alleen de dagen dat je ook daadwerkelijk dataverkeer genereert.

Activeer je dat niet, dan betaal je gewoon het tarief per Mb, en daarvoor moet je ff kijken bij VF.

Met Android, gebruik je, zeker als je de data roamingactiveerd ongemerkt iedere dag toch een paar Mb, dus ik zou je willen adviseren om even te checken of Roaming aan of uit staat. (Applicaties>instellingen>draadloos en netwerk>mobiele netwerken>roaming)
Wil je zeker zijn dat je geen ongemerkte data verbruikt, kun je het best kiezen voor netwerkmodus alleen GSM. (Applicaties>instellingen>draadloos en netwerk>mobiele netwerken>netwerkmodus>alleen gsm aanvinken).

Ga binnenkort ook, dus ik heb me er ook al eens in verdiept en mij lijkt bovenstaande het veiligst, behalve dan mbt afluisteren want dat is mogelijk op GSM, maar ja, zo geheim ben ik niet in mijn prive-tijd…

Bewerkt (20 juni 2011 15:19)
galaxyjet

galaxyjet

  • Lid sinds 16 augustus 2010
  • Berichten 3184
  • Reputatie 0
  • #3
  • 20 juni 2011
  • 15:45

Ben net terug uit het buitenland en had daar dataverbindingsstand uitgezet, via het extended powermenu. Dat werkt het makkelijkst, maar ik weet niet of jullie die optie ook hebben op de sgs2. Zo was ik wel telefonisch en via sms bereikbaar en (gratis) internetten/mail checken kon ik als ik een Wifi-verbinding had.

Bewerkt (20 juni 2011 15:45)
earbonemusic

earbonemusic

  • Lid sinds 15 december 2009
  • Berichten 85
  • Reputatie 0
  • #4
  • 20 juni 2011
  • 16:01

Ik gebruik altijd APNdroid.

Bewerkt (20 juni 2011 16:01)
L00n3y

L00n3y

  • Lid sinds 11 mei 2011
  • Berichten 355
  • Reputatie 0
  • #5
  • 20 juni 2011
  • 17:48

galaxyjet;181601
Ben net terug uit het buitenland en had daar dataverbindingsstand uitgezet, via het extended powermenu. Dat werkt het makkelijkst, maar ik weet niet op jullie die optie ook hebben op de sgs2. Zo was ik wel telefonisch en via sms bereikbaar en (gratis) internetten/mail checken kon ik als ik een Wifi-verbinding had.

Extended powermenu hebben we zeker, bij de litepro rom zit die er bij ingebakken. Erg handige optie is dat dus, weet ik dat ook als ik naar het buitenland op vakantie ga

Bewerkt (20 juni 2011 17:48)

Android liefhebber sinds de Samsung Galaxy S 1.

Samsung Galaxy S 1, 2, 3 & 4 in bezig gehad.
Nu trotse eigenaar van een LG Nexus 5.

ScarySpons

ScarySpons

  • Lid sinds 04 april 2011
  • Berichten 118
  • Reputatie 0
  • #6
  • 20 juni 2011
  • 20:45

rooten, droidwall erop knallen.. en geen enkele app toegang via 3g laten hebben

klaar!

Bewerkt (20 juni 2011 20:45)
arieos

arieos

  • Lid sinds 29 april 2010
  • Berichten 283
  • Reputatie 0
  • #7
  • 20 juni 2011
  • 20:50

Hou de powerknop ingedrukt en klik op dataverbindingstand heb ik gedaan toen ik naar duitsland ging werkte prima

Bewerkt (20 juni 2011 20:50)
Weeman

Weeman

  • Lid sinds 07 juni 2011
  • Berichten 43
  • Reputatie 0
  • #8
  • 21 juni 2011
  • 10:05

Er zijn dus genoeg opties zie ik al, dat is mooi.
Thanks voor de reacties!

Bewerkt (21 juni 2011 10:05)
cdemollin

cdemollin

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 29
  • Reputatie 0
  • #9
  • 22 juni 2011
  • 21:35

schakel roaming uit en wordt dataverbinding automatisch uitgeschakeld op een ander netwerk

Bewerkt (22 juni 2011 21:35)
MuayThai

MuayThai

  • Lid sinds 24 december 2010
  • Berichten 1575
  • Reputatie 0
  • #10
  • 22 juni 2011
  • 23:22

Of gewoon origineel via “Instellingen” > “Draadloos en netwerk” > “Mobiele netwerken” > “Pakketgegevens gebruiken” <– uittikken.

Bewerkt (22 juni 2011 23:22)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren