Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Xiaomi Mi 10 Pro

  • Huawei P40 Pro

  • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Kendis

Kendis

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 8
  • Reputatie 0
  • #1
  • 15 oktober 2010
  • 20:39

Hallo,

Volgens mij heb ik iets helemaal fout gedaan. Ik kwam er een uurtje terug achter dat mijn Galaxy S geen GPS had en een Galaxy S van iemand anders, die ernaast lag, wel. Ik had altijd al geen GPS, maar nu begon ik te vermoeden dat het aan mn tel lag (dus mijn tel nog slechter in GPS dan andere Galaxy S-en). Ik vrolijk terugzetten naar fabrieksinstellingen… So far so good.

Na het herstarten heb ik nu een Engelstalige Galaxy S, die geen verbinding meer heeft met internet (geen H- of 3G-icoon meer) en geen idee wat er nog meer fout is. Iemand enig idee wat er gebeurd is?

Bewerkt (15 oktober 2010 20:39)
Dirque

Dirque

  • Lid sinds 27 augustus 2010
  • Berichten 48
  • Reputatie 0
  • #2
  • 15 oktober 2010
  • 20:57

Probeer eens het volgende:

Instellingen
Landinstellingen en tekst
Landinstelling selecteren
Nederlands

Daarna ook nog even je Instellingen van Swype aanpassen in het menu Landinstelling en tekst.

En nee, ik heb geen flauw idee wat je gedaan hebt. Ik heb al meerdere fabrieksresetten gedaan en kreeg altijd weer een Nederlands menu.

Bewerkt (15 oktober 2010 20:57)
Kendis

Kendis

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 8
  • Reputatie 0
  • #3
  • 15 oktober 2010
  • 21:10

Het zou kunnen liggen aan het updaten naar froyo eerder vandaag. Dat was dus de Scandinavische versie.

Na het instellen van de taal was inderdaad het Nederlands terug. Helaas nog geen internetverbinding. Ook al netwerkoperator ingesteld bij instellingen –> draadloos en netwerken –> mobiele netwerken –> netwerkoperators . Iemand meer ideeën?

Bewerkt (15 oktober 2010 21:10)
Dirque

Dirque

  • Lid sinds 27 augustus 2010
  • Berichten 48
  • Reputatie 0
  • #4
  • 15 oktober 2010
  • 21:16

Heb je je APN (mobiele netwerk) wel helemaal goed ingesteld?

Bewerkt (15 oktober 2010 21:16)
XXOODD

XXOODD

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 9
  • Reputatie 0
  • #5
  • 15 oktober 2010
  • 21:17

Ik heb hier precies hetzelfde probleem.
(Ben net nieuw hier btw, komt allemaal door de veelbesproken Froyo update)

Bewerkt (15 oktober 2010 21:17)
Kendis

Kendis

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 8
  • Reputatie 0
  • #6
  • 15 oktober 2010
  • 21:20

Geen idee… ik heb het nooit ingesteld (ook vrij nieuw hier en misschien wat noobish)

Bewerkt (15 oktober 2010 21:20)
Kendis

Kendis

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 8
  • Reputatie 0
  • #7
  • 15 oktober 2010
  • 21:22

Ow, sorry, ik zie nu wat je bedoelde. Ja, ik heb het met automatisch geprobeerd en met T-mobile handmatig selecteren. T-mobile is m'n aanbieder, dus dat leek me wel goed

Bewerkt (15 oktober 2010 21:22)
Dirque

Dirque

  • Lid sinds 27 augustus 2010
  • Berichten 48
  • Reputatie 0
  • #8
  • 15 oktober 2010
  • 21:23

Check dat even via Instellingen, draadloos en netwerk en dan “Namen toegangspunten” aanklikken. Staat daar iets, en als daar iets staat, brand er dan een groen ledje naast? Normaal gesproken staat daar de naam van je provider (in mijn geval Telfort Internet). Klik je daar op, dan zie je een overzichtje. Post dat eens hier als je wilt, samen met de naam van je provider.

Bewerkt (15 oktober 2010 21:23)
Kendis

Kendis

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 8
  • Reputatie 0
  • #9
  • 15 oktober 2010
  • 21:27

Heb ik gedaan, er staat daarna geen groen ledje naast, maar na het aanklikken staat er wel “geregistreerd op netwerk”

Bewerkt (15 oktober 2010 21:27)
XXOODD

XXOODD

  • Lid sinds 15 oktober 2010
  • Berichten 9
  • Reputatie 0
  • #10
  • 15 oktober 2010
  • 21:29

Ik heb de APN instellingen van KPN opnieuw ingevoerd, en hij doet t weer prima. Bedankt jongens!

Bewerkt (15 oktober 2010 21:29)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren