Naar content
Trending apps
  • Google Meet

  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

  • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Bart_HSC

Bart_HSC

  • Lid sinds 06 oktober 2010
  • Berichten 82
  • Reputatie 0
  • #1
  • 7 oktober 2010
  • 11:39

Hoi,

ik heb sinds kort een Galaxy S en blijf nog steeds op men honger zitten.

men Vorig toestel (desire) zette ik aan en hij instelleerde alles automatisch, ik kon onmiddellijk internetten enzo. Nu moet ik alles zelf instellen. Er staat in men statusbalk constant het symbool met een G (van GPRS veronderstel ik) maar bij men desire veranderde dat ook noog “3G” en “h” en… + ik zie nergens hoe ik die dataverbinding moet uitzetten.

(ben proximus klant)

Bewerkt (7 oktober 2010 11:39)
alpinadrachten

alpinadrachten

  • Lid sinds 30 juli 2009
  • Berichten 82
  • Reputatie 0
  • #2
  • 7 oktober 2010
  • 12:56

Hoi,

Uitgangspunt bij de nieuwe Samsung is dat je altijd online bent.
In de huidige software kun je de internet dus niet gemakkelijk uitzetten.

Je kunt er wel een app voor installeren (zoek eens volgens mij uit mijn hoofd op APN)
plaats die op je homescreen je je kan zo aan en uit klikken.

Bij mij pakt ie alle internetinstellingen wel automatisch
Welke provider heb je?

Bewerkt (7 oktober 2010 12:56)
esther1801

esther1801

  • Lid sinds 08 september 2010
  • Berichten 3757
  • Reputatie 40
  • #3
  • 7 oktober 2010
  • 13:14

Ik had ook geen problemen alles stond ingesteld
.
Heb mijn toestel via Vodafone………..

Bewerkt (7 oktober 2010 13:14)

AW Forum Queen voor het leven

Bart_HSC

Bart_HSC

  • Lid sinds 06 oktober 2010
  • Berichten 82
  • Reputatie 0
  • #4
  • 7 oktober 2010
  • 23:21

ik heb proximus abonnement met data abonnement

Bewerkt (7 oktober 2010 23:21)
matjan

matjan

  • Lid sinds 21 september 2010
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #5
  • 7 oktober 2010
  • 23:50

Heb je 3G wel aan staan?

Ga eens naar instellingen -> draadloze bedieningselementen -> mobiele netwerken -> netwerkmodus

ALs er staat:
alleen GSM : alleen 2G
alleen WCDMA : alleen 3G
Voorkeur GSM/WCDMA : automatisch switchen tussen beide (denk ikIk heb hem hierop staan )

Bewerkt (7 oktober 2010 23:50)
Bart_HSC

Bart_HSC

  • Lid sinds 06 oktober 2010
  • Berichten 82
  • Reputatie 0
  • #6
  • 7 oktober 2010
  • 23:59

ok, nu is ie wel eek keer omgegaan, het werkt dus. er stond een “h” ipv “g” en heb ook al 3g zien staan.

vind het wel vervelend dat het steeds aan staat…
nog vervelender is dat ik er geen app voor kan downloaden aangezien ik me niet kan aanmelden bij google en dat is blijkbaar nodig voor ik op de android market kan… :s

Bewerkt (7 oktober 2010 23:59)
matjan

matjan

  • Lid sinds 21 september 2010
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #7
  • 8 oktober 2010
  • 00:03

en waarom kan je je niet aanmelden?

Bewerkt (8 oktober 2010 00:03)
Bart_HSC

Bart_HSC

  • Lid sinds 06 oktober 2010
  • Berichten 82
  • Reputatie 0
  • #8
  • 8 oktober 2010
  • 00:13

Geen beveiligde verbinding ofzoiets
zie andere post :p (staat onder deze)
werkt niet met wifi en niet met gewoon mobiel internet
:s

Bewerkt (8 oktober 2010 00:13)
matjan

matjan

  • Lid sinds 21 september 2010
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #9
  • 8 oktober 2010
  • 00:23

Maar je kan wel gewoon surfen?

Sent from my X10i using Tapatalk

Bewerkt (8 oktober 2010 00:23)
Bart_HSC

Bart_HSC

  • Lid sinds 06 oktober 2010
  • Berichten 82
  • Reputatie 0
  • #10
  • 8 oktober 2010
  • 00:30

yup kan allemaal… behalve me aanmelden bij google. Ik kan zelfs via internet me aanmeldenbij google…

als ik de market open zegt ie:

u heeft een toepassing geopend waarvoor u uw google-account aan uw telefoon moet koppelen. Dat is heel eenvoudig en is binnen enkele stappen gebeurd….

dan volgende kan ik kiezen tussen nieuwe aanmaken of aanmelden
en dan kan ik login geven en paswoord
en dan gaat ie verbinden en na een tijd zegt ie:

kan geen betrouwbare gegevensverbinding met de server tot stand brengen.

Dit is mogelijk een tijdeliijk probleem of uw telefoon is niet geschikt voor gegevensservices.

Bewerkt (8 oktober 2010 00:30)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren