Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • OnePlus 6T

  • Huawei Mate 20 Pro

  • Google Pixel 3 XL

  • Samsung Galaxy Note 9

  • Nokia 7 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

wietske

wietske

  • Lid sinds 03 september 2010
  • Berichten 84
  • Reputatie 0
  • #1
  • 8 september 2010
  • 10:40

Het schijnt dat je je Galaxy als modem kunt gebruiken op b.v. je laptop. Ik hoor en lees hier echter weinig over. Is dit al gelukt bij iemand van het forum en hoe is dit gelukt. Ik hoor het graag. Groetjes van Wietske.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
wietske

wietske

  • Lid sinds 03 september 2010
  • Berichten 84
  • Reputatie 0
  • #2
  • 8 september 2010
  • 10:43

Sorry, onderwerp moet modem zijn, typefout. Wietske.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Bloesum

Bloesum

  • Lid sinds 10 augustus 2010
  • Berichten 342
  • Reputatie 0
  • #3
  • 8 september 2010
  • 11:34

Wat jij zoekt heet ‘Wireless tethering’ en er bestaan appjes voor in de market, maar daar moet je root rechten voor hebben en een bepaalde Linux kernel met wifi tethering functionaliteit. Maar misschien kan het simpeler. Succes en hou ons op de hoogte met je bevindingen!

Edit: wat ik net vlug lees op XDA forum is dat de appjes EasyTether en PDANet geen root nodig hebben

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
doctormetal

doctormetal

  • Lid sinds 18 augustus 2010
  • Berichten 434
  • Reputatie 0
  • #4
  • 8 september 2010
  • 11:53

Dit kan standaard met froyo. Tenzij je een branded toestel hebt en de operator het eruit gesloop heeft.
Op mijn unbranded Desire heb ik twee opties wifi tethering en usb tethering.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Svenbuis

Svenbuis

  • Lid sinds 03 augustus 2010
  • Berichten 18
  • Reputatie 0
  • #5
  • 8 september 2010
  • 14:13

let wel op, dat de meeste providers dit verbieden in hun voorwaarden. Kortom, als ze erachter komen kunnen ze je afsluiten.
Van Vodafone weet ik zeker dat ze het verbieden, bij de rest vermoed ik dat ze dat ook wel zullen doen.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
wietske

wietske

  • Lid sinds 03 september 2010
  • Berichten 84
  • Reputatie 0
  • #6
  • 8 september 2010
  • 14:48

Bij de KPN, althans in de winkel, wezen ze mij erop. Ze doen het zelf ook. Er zal wel een simpele manie wezen, echter met Kies van Samsung lukt het niet. Groet van Wieske.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Succath

Succath

  • Lid sinds 02 augustus 2010
  • Berichten 69
  • Reputatie 0
  • #7
  • 8 september 2010
  • 23:59

Als het goed is kan je dit heel makkelijk doen.
Ik heb het zelf nog niet geprobeert maar als het goed is zou onderstaande moeten werken.

Tevens weet ik zeker dat KPN je niet af zal sluiten (nog niet misschien na het aanpassen van de Fair Use Policy waar nu veel om te doen is wel) omdat ik deze methode op mijn oude htc een aantal maanden gebuikt heb om te internetten op mijn werk tijdens de nachtdiensten.

maar goed ga naar Toepassingen -> Instellingen -> Over toestel -> USB-instellingen en kies dan voor pc internet
nu zou je in theorie met je pc moeten kunnen verbinden. (waarschijnlijk wel eerst koppelen als je je telefoon verbind met de pc)
En zou je moeten kunnen internetten met je laptop/pc via je telefoon.

let wel ik heb dit zelf nog niet getest dus kan niet met zekerheid zeggen dat dit goed is maar ik zou zeggen probeer het maar.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
wietske

wietske

  • Lid sinds 03 september 2010
  • Berichten 84
  • Reputatie 0
  • #8
  • 9 september 2010
  • 17:15

Was het maar zo makkelijk dan had ik de vraag hier niet gesteld. Ik lees echter nergens hoe het wel moet. Groetjes van Wieske.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Succath

Succath

  • Lid sinds 02 augustus 2010
  • Berichten 69
  • Reputatie 0
  • #9
  • 9 september 2010
  • 17:40

het werkt idd niet.

ik zal eens kijken of ik er achter kan komen wat wel werkt aangezien ik die functie toch wel heel handig vind.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
robbertkrau

robbertkrau

  • Lid sinds 21 juli 2010
  • Berichten 155
  • Reputatie 0
  • #10
  • 10 september 2010
  • 09:09

werkt perfect.

Ga naar instellingen, draadloos, instellingen mobile ap en als je dat aanzet kun je je galaxy S als wifi access point gebruiken.

Er staat een cijfer code die je bij het selecteren van de wifi verbinding op je laptop moet invullen.

Zelf getest. Werkt super!

Bewerkt (22 april 2013 12:38)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren