Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OPPO Reno 10x Zoom

  • OnePlus 7 Pro

  • Xiaomi Mi 9

  • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

consono

consono

  • Lid sinds 26 juni 2010
  • Berichten 246
  • Reputatie 0
  • #1
  • 5 september 2010
  • 20:35

Ik krijg het maar niet voor elkaar om in eStrong m'n NAS (Synology) te bereiken, terwijl dat vanaf de PC's en de mediaspeler in het netwerk prima gaat.
Krijg steeds de melding: Error, kan de server niet vinden.

Bij het scannen vindt ‘ie ’m wel, maar benaderen geeft de foutmelding omtrent username/password.
Wanneer je dat dan opgeeft, krijg je weer de melding Error, kan de server niet vinden.

De enige File Manager waarmee ik m'n NAS kan benaderen is Astro File Manager, maar die heeft dan weer het probleem dat ‘ie geen bestanden kan afspelen of openen, geeft ’ie een melding dat voor die extensie geen programma is geïnstalleerd.
Kopieer je het bestand dan naar de SD-kaart, dan start ‘ie wel.

Waarschijnlijk heeft de benadering van m’n NAS te maken met de notatie in ‘server’, maar ik kan er maar niet achter komen wat de juiste notatie is.
Iemand tips?

Bewerkt (22 april 2013 12:37)
Bloesum

Bloesum

  • Lid sinds 10 augustus 2010
  • Berichten 342
  • Reputatie 0
  • #2
  • 5 september 2010
  • 21:31

Toch weer twee draadjes geworden ;-)

Draait er überhaupt wel een media server op je NAS? Je kunt VLC installeren als server.

Bewerkt (22 april 2013 12:37)
Rsdf430

Rsdf430

  • Lid sinds 25 juli 2010
  • Berichten 960
  • Reputatie 0
  • #3
  • 5 september 2010
  • 23:37

Daar hoef je toch geen mediaserver voor te hebben,dit gaat bij mij over ftp.
Kijk je wel bij LAN? Dus niet onder ftp.
Dit werkt bij mij goed en heb ook Estrongs.

Bewerkt (22 april 2013 12:37)
consono

consono

  • Lid sinds 26 juni 2010
  • Berichten 246
  • Reputatie 0
  • #4
  • 6 september 2010
  • 09:41

Ik begrijp je niet helemaal…

Je zegt dat het bij jou over ftp loopt, maar ik moet bij LAN kijken en niet onder ftp ?

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Bloesum

Bloesum

  • Lid sinds 10 augustus 2010
  • Berichten 342
  • Reputatie 0
  • #5
  • 6 september 2010
  • 09:54

Rsdf430;38913
Daar hoef je toch geen mediaserver voor te hebben,dit gaat bij mij over ftp.

Ik heb het vermoeden - maar ik weet niet alles van streaming technieken - dat je met streaming over ftp je onnodige capaciteit aanspreekt. Eerst stuur je bv een loodzware VIDEO_TS map naar je telefoon en vervolgens laat je de telefoon nog eens hard rekenen om de video met codec en al weer te geven en mogelijk eerst nog te comprimeren. Laat je mediaserver al het werk maar doen en gebruik je telefoon als ‘platte/domme’ weergever. Scheelt stroom en bandbreedte. Of heb ik het mis?

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Rsdf430

Rsdf430

  • Lid sinds 25 juli 2010
  • Berichten 960
  • Reputatie 0
  • #6
  • 6 september 2010
  • 19:08

Ooh oké wist niet dat het puur en alleen was om video af te spelen,om je schijf gewoon te bekijken zonder dingen af te spelen bedoelde ik kan je bij LAN kijken.
Dan moet je is kijken naar software voor Jou Nas die dit kan doen.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
consono

consono

  • Lid sinds 26 juni 2010
  • Berichten 246
  • Reputatie 0
  • #7
  • 6 september 2010
  • 19:31

Je zou toch denken dat het niet uitmaakt wat voor software je gebruikt, zolang het SMB kan kleppen is het goed.
Vreemde is dat met Astra ik prima over m'n NAS kan browsen, maar met ES File Explorer niet.
Ik hou het er voorlopig nog op dat het te maken heeft met de notatie bij ‘server’

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
consono

consono

  • Lid sinds 26 juni 2010
  • Berichten 246
  • Reputatie 0
  • #8
  • 8 september 2010
  • 22:39

Wil iemand hier eens posten wat de notatie bij zijn/haar toestel is in ES File explorer in het veld ‘server’?

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
Bloesum

Bloesum

  • Lid sinds 10 augustus 2010
  • Berichten 342
  • Reputatie 0
  • #9
  • 9 september 2010
  • 09:44

Ik heb staan:

Server: 192.168.2.1/user_folder

Die poort stelt hij volgens mij zelf voor iemand wifi daarop ingesteld is. User/ww zelfde als benadering via pc.

Bewerkt (22 april 2013 12:38)
consono

consono

  • Lid sinds 26 juni 2010
  • Berichten 246
  • Reputatie 0
  • #10
  • 9 september 2010
  • 10:57

Vreemd hoor.
Als ik het zo invoer, krijg ik dus dat de server niet kan worden gevonden.
Bij een scan vindt 'ie hem wel, maar dan werkt user/ww weer niet. Vul je dat in, krijg je weer server niet gevonden.

Schiet mij maar in de kerstboom….

Bewerkt (22 april 2013 12:38)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren