Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

  • Xiaomi Mi 9T

  • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

RobGalaxyS

RobGalaxyS

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 256
  • Reputatie 0
  • #1
  • 5 november 2012
  • 12:51

Harky;354947
Dat is helemaal juist! Of het werkt weet ik nog niet.
Ik zit al tijden op deze ROM en alles functioneert hartstikke goed, ook batterij gebruik is goed.
Deze ROM is sticky voor mij, zoals Lars1808 ooit voor zichzelf beschreef.

De beschreven instellingen (berichten/menu, etc.) voor de S-2 bestaan niet binnen S-1 en ik draai op CM10 versie 10-20120918-NIGHTLY-galaxysmtd (Android 4.1.1, smalband I9000XXJVT). Dus kennelijk een gevalletje van jammer.

Bewerkt (24 april 2013 15:49)
Harky

Harky

  • Lid sinds 21 januari 2011
  • Berichten 276
  • Reputatie 10
  • #2
  • 6 november 2012
  • 09:06

RobGalaxyS;355032
De beschreven instellingen (berichten/menu, etc.) voor de S-2 bestaan niet binnen S-1 en ik draai op CM10 versie 10-20120918-NIGHTLY-galaxysmtd (Android 4.1.1, smalband I9000XXJVT). Dus kennelijk een gevalletje van jammer.


De beschreven instellingen voor de S2 bestaan blijkbaar welbinnen S1.
Ik heb toch een S1!!

Het gevalletje van jammer betreft waarschijnlijk CM10.
Het zal dus wel ROM-afhankelijk zijn, dus iedereen moet zelf even bekijken of er een instelmogelijkheid om Infoberichten te activeren.

Bewerkt (24 april 2013 15:49)
elbee1972

elbee1972

  • Lid sinds 27 mei 2013
  • Berichten 14
  • Reputatie 0
  • #3
  • 3 februari 2013
  • 22:41

Als je een issue report voor een feature request van Cell Broadcast op je telefoon een ster geeft (en daarmee volgt) dan is er een kans dat Google meer prioriteit geeft aan het aanpassen. Misschien zal de organisatie achter NL-ALERT ook hun best doen om het op zo veel mogelijk mobieltjes te laten werken, maar of en hoe ze dit doen is door mij niet bekend.

Op Issue 45474 - android - pse add cell broadcast (CB) support on galaxy nexus (i9250) for alert systems like NL-ALERT - Android - An Open Handset Alliance Project - Google Project Hosting kan je CB support voor galaxy nexus ondersteunen met een ster.

Als je meer plekken op Internet vindt waar gevraagd word om CB/NL-ALERT support voor galaxy nexus (i9250), post dan svp deze link met verzoek het te sterren.

Bewerkt (21 mei 2013 13:38)

- galaxy tab 10.1, stock android 4.0.4
- note 10.1 2014ed, stock android 4.3
- 15 inch win8 laptop met laatste chrome browser

Zoomy

Zoomy

  • Lid sinds 28 oktober 2012
  • Berichten 74
  • Reputatie 0
  • #4
  • 4 februari 2013
  • 21:21

FWIW: Kijk ff op de site van NL-Alert bij de instelhulp voor de SGS+ (i9001)...die kan het namelijk wel! Het enige wat je moet instellen zijn "info berichten" en het staat op NL-Alert omschreven hoe je dit instelt...Weet niet OF dit werkt op een gewone SGS (i9000) maar het is zeker het proberen waard! [URL="http://instelhulp.nlalert.nl/samsung/i9001-galaxy-s-plus/nl-alert/nl-alert-op-jouw-mobiele-telefoon/2/#qelp-sc-top"]NL-Alert - Samsung I9001 Galaxy S Plus - NL-Alert: NL-Alert op jouw mobiele telefoon [/URL] (NB: Ik draai zelf CM9.1 en die heeft deze instellingen niet (meer??)...bovenstaande is dus voor stock ROMS)

Bewerkt (21 mei 2013 13:38)
Harky

Harky

  • Lid sinds 21 januari 2011
  • Berichten 276
  • Reputatie 10
  • #5
  • 5 februari 2013
  • 10:00

[QUOTE=Harky;354709]Bij mij kan het wel, met een custom ROM - Saurom. Ik heb dezelfde instellingen gebruikt als S2 via [URL="http://instelhulp.nlalert.nl/samsung/i9100-galaxy-s-ii/nl-alert/nl-alert-op-jouw-mobiele-telefoon/1/#qelp-sc-top"] NL-Alert - Samsung I9100 Galaxy S II - NL-Alert: NL-Alert op jouw mobiele telefoon[/URL] Ik ga er dan wel vanuit, dat als ik het in kan stellen dat het ook werkt, dat weet ik nog niet.[/QUOTE] Op 4 februari was er een NL-Alert test. Bij mij heeft deze test niet gewerkt omdat ik het toestel niet goed ingesteld had! Ik wacht dus nog ff op de volgende test. Voor de duidelijkheid: Ik heb een S1 met een custom(Saurom) ROM.

Bewerkt (21 mei 2013 13:38)
pappiedappie

pappiedappie

  • Lid sinds 19 september 2010
  • Berichten 679
  • Reputatie 0
  • #6
  • 5 februari 2013
  • 22:03

Ik heb dus een DGP rom draaien waar die instelling wel op zit. Mijn vrouwtje heeft dezelfde rom. Beide SGSI heb ik anders ingesteld. Eentje met ontvangst alle kanalen (wel NL-Alert ingesteld op kanaal 919) en eentje met alleen ontvangst "mijn kanaal". Beide hebben de test NIET ontvangen afgelopen maandag 4 feb. 2013 helaas. Deze instelling zit dus NIET op de stock rom van de SGSI maar wel op sommige custom roms. Helaas lijkt het niet te werken. Mijn zwager heeft een Galaxy advance waar totaal niks mee geroot is of wat dan ook. Ik heb niet gekeken of die op de site van NL-Alert genoemd wordt dat het op dat toestel zou moeten werken, maar ook hij heeft de test melding niet ontvangen. Allemaal locatie Sittard-Geleen...

Bewerkt (21 mei 2013 13:39)
JohandeJong

JohandeJong

  • Lid sinds 13 januari 2011
  • Berichten 2304
  • Reputatie 70
  • #7
  • 5 februari 2013
  • 22:06

Het gaat niet om de locatie. Het gaat er om of het toestel (ofwel je firmware) het ondersteunt en even belangrijk, of je provider het ondersteunt. Op dit moment alleen KPN voor zover ik weet. Ik heb een T-Mobile abbo en daarop werkt het dus (nog) niet.

Bewerkt (21 mei 2013 13:39)
pappiedappie

pappiedappie

  • Lid sinds 19 september 2010
  • Berichten 679
  • Reputatie 0
  • #8
  • 5 februari 2013
  • 22:08

Ha Johan, ja net ff gekeken op nl-alert ivm met die advance en daar stond idd vermeld dat die alleen werkte met KPN. Hij heeft hollands nieuwe dus vandaar dat dat niet werkte. Ik zelf heb Telfort en vrouwtje heeft ook hollands nieuwe. Dus zal dat misschien de reden zijn dat het bij ons niet werkte. Volgende keer beter.

Bewerkt (21 mei 2013 13:39)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren