Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Xiaomi Mi 10 Pro

  • Huawei P40 Pro

  • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

RobGalaxyS

RobGalaxyS

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 256
  • Reputatie 0
  • #1
  • 7 juni 2012
  • 10:08

Ik had de app Hotspotshield VPN van Anchorfree via de Playstore geïnstalleerd, maar installatie werd onderbroken door beperkt netwerkbereik. Daarna niet zeker van werking van de app en deze vandaag verwijderd via instellingenmenu GalaxyS. Dit alles om hem daarna weer opnieuw te kunnen installeren.
Bij browsen met Dolphin kan ik wel het internet op via wifi, maar niet meer via mijn Vodafone netwerk.
Het gekke is dat ik wel andere apps die het internet gebruiken kan opstarten. De gegevens van mijn toegangspunt zijn niet gewijzigd.
Iemand een oplossing? Bedankt al vast!

Bewerkt (24 april 2013 14:58)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #2
  • 7 juni 2012
  • 10:33

Je APN instellingen zijn zeker de juiste van vodafone? Controleer anders eens via de vodafone website of via APN lijst Nederland - Android Forum | Alles over Google Android | Androidworld (weet niet hoe up to date deze is)
Als je je 3G aanzet, zie je dan in je statusbalk wel een G/3G/H/E/.. icoontje flikkeren? Zoniet dan zal je dus geen verbinding hebben en zou ik je APN instellingen eens controleren (instellingen -> draadloos & netwerken -> mobiele netwerken -> namen toegangspunt) of gewoon de telefoon eens heropstarten

Bewerkt (24 april 2013 14:58)
RobGalaxyS

RobGalaxyS

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 256
  • Reputatie 0
  • #3
  • 7 juni 2012
  • 10:43

Dit bericht is via Tapatalk en mijn Vodafone netwerk binnen gekomen, dus netwerk volgens mij OK. Kan alleen niet meer browsen.

Bewerkt (24 april 2013 14:58)
Lars_1808

Lars_1808

  • Lid sinds 14 mei 2011
  • Berichten 1230
  • Reputatie 0
  • #4
  • 7 juni 2012
  • 10:55

Al geprobeerd de cache en de gegevens te wissen van de browser?

Bewerkt (24 april 2013 14:58)
RobGalaxyS

RobGalaxyS

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 256
  • Reputatie 0
  • #5
  • 7 juni 2012
  • 11:10

Lars_1808;308363
Al geprobeerd de cache en de gegevens te wissen van de browser?

Heb alleen de mogelijkheid tot stop forceren, ruimte beheren. Buffer is leeg en ik heb al een backup van Titanium voor dit programma teruggezet.
Oh jee, achter ruimte beheren zit cache wissen en geschiedenis wissen. Dus alsnog uitgevoerd.
Blijf stuiten op ‘Webpagina’s niet beschikbaar'.

Bewerkt (24 april 2013 14:58)
RobGalaxyS

RobGalaxyS

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 256
  • Reputatie 0
  • #6
  • 7 juni 2012
  • 22:46

Opgelost door cwm backup terug te plaatsen.

Bewerkt (24 april 2013 14:58)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren