Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • POCO X3

  • Google Pixel 5

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

matrix79

matrix79

  • Lid sinds 23 februari 2012
  • Berichten 54
  • Reputatie 0
  • #1
  • 23 februari 2012
  • 16:42

Ik zou graag mijn Galaxy S voor de eerste keer gaan flashen, momenteel draai ik:
firmware 2.3.3 - Baseband I9000XXJVO - Kernel 2.6.35.7.7-I9000XWJVH-CL184813 root@dell101#2

Nu zie ik dat er al veel mensen over 2.3.6 beschikken, helaas is deze update nog steeds niet beschikbaar via Kies (België - Proximus).

Op verschillende fora heb ik al firmware bestanden gevonden maar deze spreken over I9000XWJW1 ! Kan het kwaad dat ik deze flash op mijn Galaxy of ben ik verplicht te gaan zoeken naar een versie type JVH ?

Als mijn eerste stap in het flashen, lijkt het me het best dat ik voor een officiele rom ga… Custom rom's zou ik liever nog niet gaan installeren!

bedankt

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #2
  • 23 februari 2012
  • 18:43

Er is inderdaad nog geen JW1 voor belgië.. Hopelijk zal deze niet meer lang op zich laten wachten. Maar je kan wel de officiele nederlandse JW1 flashen als je dat wenst. Op zich is hier niets mis mee.
Deze vind je hier: http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/29783-officiele-xwjw1-met-xen-csc-online-officiele-release-voor-nederland.html

Je kan best een backup nemen van bepaalde Apps indien je dit wenst omdat een factory reset aangewezen is voor het beste resultaat.(MyBackUp, SMS Backup&Restore, …)

Voor instructies zie deze post: http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/30342-samsung-galaxy-s-i9000-gaat-niet-verder-dan-opstartscherm-3.html#post269193

Beste is om vooraf de data te wipen en de cache te clearen en nadien een factory reset te doen.
- Zet je telefoon uit
- Zet hem in Recovery mode: Volume UP + Home + Power tegelijk indrukken, als je beeld ziet laat je enkel de power knop los, als je in Recovery menu zit kan je alle knopjes loslaten. Besturen: Volume is navigeren en Power is selecteren
- Kies Wipe Data
- Kies Clear Cache
- Kies Advanced - Clear dalvik cache (indien je dit hebt)
- back en telefoon uitschakelen
- Instructies vanuit de post volgen
- Als de telefoon na het flashen opnieuw opgestart is via de telefoon eigenschappen een volledige factory reset doen en je bent klaar

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
matrix79

matrix79

  • Lid sinds 23 februari 2012
  • Berichten 54
  • Reputatie 0
  • #3
  • 23 februari 2012
  • 19:39

Mocht de update er ooit komen in België, kan ik dan deze er terug opzetten? Alvast bedankt

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
matrix79

matrix79

  • Lid sinds 23 februari 2012
  • Berichten 54
  • Reputatie 0
  • #4
  • 23 februari 2012
  • 20:36

Het loopt niet echt van een leien dakje… blijkt dat mijn telefoon nu steeds in een loop probeert op te starten. Krijg dus enkel het scherm met de S te zien, en dan start hij opnieuw. Wat moet ik nu doen?

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #5
  • 23 februari 2012
  • 21:17

Probeer nogmaals te flashen met Odin. Heb je de JW1 vanuit het topic gedownload (niet de KPN versie)?
Heb je gebruik gemaakt van het .pit bestand of niet?
Welke versie van Odin heb je? Gaf hij fout berichten?
Als de belgische uitkomt kan je deze flashen ja.

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
matrix79

matrix79

  • Lid sinds 23 februari 2012
  • Berichten 54
  • Reputatie 0
  • #6
  • 23 februari 2012
  • 21:24

Hallo, blij je te horen… Ik heb niet de KPN versie genomen en ik heb inderdaad gebruik gemaakt van het pit bestand. Ik gebruik odin v1.83 De eerste keer lukte het niet, toen heb ik de kabel uitgetrokken en opnieuw geprobeerd! Toen liep alles normaal totdat hij moest herstarten.

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #7
  • 23 februari 2012
  • 21:35

De eerste keer bleek idd niet zo goed als je de kabel hebt uitgetrokken
had je ook eerst een data wipe en cache wipe gedaan? De telefoon eerst in download mode gezet en dan aangesloten nadat odin al gopent was (Added komt links te staan in odin), dan de JW1.tar onder PDA zetten en flashen (deze keer eens zonder .pit en re-partition niet aanvinken). Als hij succes zegt zal de telefoon vanzelf restarten (de eerste keer kan het S logo enkele minuten blijven staan, zelf niet rebooten)

Anders eens in recovery (Volume UP+Home+Power) de data en cache nogmaals clearen

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
matrix79

matrix79

  • Lid sinds 23 februari 2012
  • Berichten 54
  • Reputatie 0
  • #8
  • 23 februari 2012
  • 21:38

Ja ik had inderdaad data wipe en cache wipe gedaan. Odin zegt telkens pass, wanneer mijn telefoon weer opstart krijg ik wel eerst foutmelingen iets van e: …./dbdata

Ik ga nu even proberen zonder de pit

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
matrix79

matrix79

  • Lid sinds 23 februari 2012
  • Berichten 54
  • Reputatie 0
  • #9
  • 23 februari 2012
  • 21:44

Helaas nog steeds hetzelfde probleem… is er een manier om mijn vorige versie terug te zetten? Of kan ik nog iets anders proberen?

Bewerkt (24 april 2013 14:18)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #10
  • 23 februari 2012
  • 22:01

en je had dit nog niet voordien? das raar..
Je moet nu nogmaals in recovery data wipen en caches clearen en moet je eigenlijk blijven proberen flashen.. en met verschillende versies desnoods. Hier is de laatste officiele belgische versie: Hotfile.com: 1 klik file hosting: I9000XWJVH_PROJV3_XXJVO.zip wachtwoord: samfirmware.com
PDA = CODE_…tar.md5
PHONE = MODEM_…tar.md5
CSC = GT-I9000-CSC…tar.md5
PIT = …pit (als je pit gebruikt re-partition aanvinken)

volgens iemand met gelijkaardige foutmelding heeft dit topic hem geholpen: https://www.spotplanet.org/index.php?spot=291365

Bewerkt (24 april 2013 14:18)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren