Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • POCO X3

  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

tjilitjap

tjilitjap

  • Lid sinds 07 februari 2011
  • Berichten 4703
  • Reputatie 0
  • #1
  • 11 januari 2012
  • 00:40

Hey Dherre,

Dit soort dingetjes vind ik altijd wel interessant. Heb niet zoveel verstand van ICS, maar heb de file hetzelfde behandeld als ik een samsung .apk zou bewerken.
Ten eerste: Het was fijn geweest als je een goede contactsprovider.apk had geupload. Degene die je hierboven plaatste heeft niet eens een arrays.xml.

Maar in de post waar je naar linkte, daar stond er wel eentje. De topic starter had daar zelf al de arrays.xml bewerkt, dus ik heb alleen de smali aanpassingen gedaan, in die .apk.

Geen foutmeldingen gehad, dus ik denk wel dat hij het doet. Dit is de NIET-gesignede .apk. Ik denk niet dat system apk's gesigned hoeven te worden op ICS: http://dl.dropbox.com/u/25779832/ALLES%20JW1/ContactsProvider.apk

Mocht deze niet werken, dan moeten system .apk's misschien wel gesigned worden op ICS.
Probeer dan deze, deze is wel gesigned: http://dl.dropbox.com/u/25779832/ContactsProvider.apk

Ps: Ik heb geen apk(multi) tool gebruikt om de smali te bewerken, maar slechts classes.dex bewerkt met smali/baksmali..
Veel grotere kans op succes met deze manier.

Ben wel benieuwd of hij het doet. Maar ga er geen ICS voor flashen haha

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
Het_ratje

Het_ratje

  • Lid sinds 02 december 2010
  • Berichten 3102
  • Reputatie 10
  • #2
  • 11 januari 2012
  • 00:50

Nou ja, zoals ik het lees en begrijp:

ContactsProvider.apk van telefoon pushen, decompilen en dit toevoegen
aan het (nog niet bestaande arrays.xml) en weer compilen (+signen):



Dan moet je een Script Manager vanuit de Market downloaden en dit uitvoeren
of laten runnen:

Download 99complete for free on Filesonic.com
Download sqlite3 for free on Filesonic.com

Beetje zelfde principe als de tweaks van Thunderbolt, dit is een extra rule / script
dat dan neer slaat op de aanpassing in sqlite3 binary (in: /system/xbin).

Ik weet niet in hoeverre dit werkt, of dat je uberhaupt Script Manager moet gaan
gebruiken, maar dat zou ik wel doen. Daarnaast ga ik het zelf morgen proberen want
schijnbaar wordt je DB opnieuw opgebouwd en moet je alles wipen EN werkt het pas
bij de 2de keer booten, maar goed moet zo slapen.

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
Het_ratje

Het_ratje

  • Lid sinds 02 december 2010
  • Berichten 3102
  • Reputatie 10
  • #3
  • 11 januari 2012
  • 01:00

Ben d'r ook wel degelijk uit dat de APK TOOL niet werkt met ICS.
Liep ik daar ook een week mee te *knip* met mijn statusbar grrr.

Dit zou een oplossing moeten wezen, wil je het zelf proberen te
compilen en decompilen:

xda-developers - View Single Post - Apktool v1.4.3 - a tool for reengineering apk files

Die van jou probeer ik ook meteen Tjilitjap

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
Het_ratje

Het_ratje

  • Lid sinds 02 december 2010
  • Berichten 3102
  • Reputatie 10
  • #4
  • 11 januari 2012
  • 10:10

Hoe kun je nou testen of t werkt? Bij installatie van v13 heb ik namelijk gewoon FB sync geannuleerd ;-).

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #5
  • 11 januari 2012
  • 10:49

tjilitjap;257398
Hey Dherre,

Dit soort dingetjes vind ik altijd wel interessant. Heb niet zoveel verstand van ICS, maar heb de file hetzelfde behandeld als ik een samsung .apk zou bewerken.
Ten eerste: Het was fijn geweest als je een goede contactsprovider.apk had geupload. Degene die je hierboven plaatste heeft niet eens een arrays.xml.

Maar in de post waar je naar linkte, daar stond er wel eentje. De topic starter had daar zelf al de arrays.xml bewerkt, dus ik heb alleen de smali aanpassingen gedaan, in die .apk.

Geen foutmeldingen gehad, dus ik denk wel dat hij het doet. Dit is de NIET-gesignede .apk. Ik denk niet dat system apk's gesigned hoeven te worden op ICS: http://dl.dropbox.com/u/25779832/ALLES JW1/ContactsProvider.apk

Mocht deze niet werken, dan moeten system .apk's misschien wel gesigned worden op ICS.
Probeer dan deze, deze is wel gesigned: http://dl.dropbox.com/u/25779832/ContactsProvider.apk

Ps: Ik heb geen apk(multi) tool gebruikt om de smali te bewerken, maar slechts classes.dex bewerkt met smali/baksmali..
Veel grotere kans op succes met deze manier.

Ben wel benieuwd of hij het doet. Maar ga er geen ICS voor flashen haha

Hoi Tjili, ik heb het juiste bestandje geupload, in ICS heeft ContactsProvider.apk standaard geen arrays.xml. Die moet extra worden aangemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb vandaag even geen tijd om het uit te proberen aangezien er een full wipe nodig is, maar ik bedank je alvast voor de moeite en ik zal het deze week nog testen. Bevindingen zal ik natuurlijk laten weten.

Het ratje;257400
Nou ja, zoals ik het lees en begrijp:

ContactsProvider.apk van telefoon pushen, decompilen en dit toevoegen
aan het (nog niet bestaande arrays.xml) en weer compilen (+signen):



Dan moet je een Script Manager vanuit de Market downloaden en dit uitvoeren
of laten runnen:

Download 99complete for free on Filesonic.com
Download sqlite3 for free on Filesonic.com

Beetje zelfde principe als de tweaks van Thunderbolt, dit is een extra rule / script
dat dan neer slaat op de aanpassing in sqlite3 binary (in: /system/xbin).

Ik weet niet in hoeverre dit werkt, of dat je uberhaupt Script Manager moet gaan
gebruiken, maar dat zou ik wel doen. Daarnaast ga ik het zelf morgen proberen want
schijnbaar wordt je DB opnieuw opgebouwd en moet je alles wipen EN werkt het pas
bij de 2de keer booten, maar goed moet zo slapen.

Dit was inderdaad helemaal in eerste instantie het idee zoals het ook op die site stond in mijn beginpost. Maar door behalve die arrays.xml aan te maken ook die smali aan te passen zou het zonder script moeten werken. Dit heb ik echter nog niet voor elkaar gekregen. Er waren wat aangepaste apk's mijn kant op gekomen, maar kreeg het niet aan de praat. Ook de latere post die redmaner liet zien zou zonder script moeten werken door puur apk's aan te passen. Ik weet nog niet precies hoe en wat verder…

Het ratje;257478
Hoe kun je nou testen of t werkt? Bij installatie van v13 heb ik namelijk gewoon FB sync geannuleerd ;-).

Hoe bedoel je geannuleerd? Kreeg je wel de optie om te kiezen voor sync dan?

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
Het_ratje

Het_ratje

  • Lid sinds 02 december 2010
  • Berichten 3102
  • Reputatie 10
  • #6
  • 11 januari 2012
  • 17:23

dherre65;257487
Dit was inderdaad helemaal in eerste instantie het idee zoals het ook op die site stond in mijn beginpost. Maar door behalve die arrays.xml aan te maken ook die smali aan te passen zou het zonder script moeten werken. Dit heb ik echter nog niet voor elkaar gekregen. Er waren wat aangepaste apk's mijn kant op gekomen, maar kreeg het niet aan de praat. Ook de latere post die redmaner liet zien zou zonder script moeten werken door puur apk's aan te passen. Ik weet nog niet precies hoe en wat verder…


Ok wacht, dus we hebben 2 situaties hè?

1. script laten draaien

2. arrays toevoegen aan .APK en smali editten

Toch?

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #7
  • 11 januari 2012
  • 21:07

Het ratje;257632
Ok wacht, dus we hebben 2 situaties hè?

1. script laten draaien

2. arrays toevoegen aan .APK en smali editten

Toch?

Volgens mij is het sowieso altijd arrays.xml toevoegen aan .apk met als opties:

1. script laten draaien

2. smali editten

Bewerkt (24 april 2013 14:02)
dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #8
  • 23 januari 2012
  • 16:17

Goed nieuws! Het is iemand anders gelukt om dit alles te fixen. Nu zou je door een zipje te flashen Facebook moeten kunnen syncrhoniseren. Wel voor de Vibrant, maar framework is hetzelfde en het is al uitgeprobeerd op de gewone Galaxy S. Het zou dus moeten werken!

Zie deze post: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=21550318&postcount=814

J]xda-developers - View Single Post - Onecosmic's ICS Port RC3 is up for i9000/b and vibrant and cappy will be very soon.e zou kunnen proberen om het gewoon te flashen, ik ben zelf ook benieuwd of dat gaat werken, maar het is een aanrader om eerst een full wipe te doen (en als je Facebook herstelt met data ook even de gegevens van de Facebook app wissen).

Ik ga het nu zelf testen!

Bewerkt (24 april 2013 14:06)
Peter86

Peter86

  • Lid sinds 06 november 2010
  • Berichten 4291
  • Reputatie 0
  • #9
  • 27 januari 2012
  • 17:35

ik probeer SytemUI.apk van ICS te decompilen maar ik krijg het ook niet voor elkaar..

ik heb apk tool geprobeerd en apk manger en apk multitool geen van alles een suc6

wie kan mij veder helpen het moet me nu toch is een keer lukken


dit is wat ik doe..

apk tool

de nieuwe aapt.exe en apktool.bat apktool.jar en cmd.exe in 1 map
daarna geef ik als command zonder spaties :<FILE.APK>Decode < file.apk > to < dir >.
<D:\SystemUI.apk><D:\Docu><D:\SystemUI.apk><D:\Docu><D:\SystemUI.apk><D:\Docu>zegt ie toegang geweigerd



met apk manger

plaats de apk in de map modding

kies voor optie 9 decompile apk
krijg ik deze error:

————————————————————————–
|vr 27-01-2012 – 17:26:28,20|
————————————————————————–
java version “1.7.0_01”
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_01-b08)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 21.1-b02, mixed mode)
Kan C:\Users\LaptopNieuw\Desktop\Batt\apk_manager_4.9\place-apk-here-for-modding
\../place-apk-here-for-modding/signedSystemUI.apk niet vinden
Kan C:\Users\LaptopNieuw\Desktop\Batt\apk_manager_4.9\place-apk-here-for-modding
\../place-apk-here-for-modding/unsignedSystemUI.apk niet vinden
I: Baksmaling…
I: Loading resource table…
Exception in thread “main” brut.androlib.AndrolibException: Multiple resources:
spec=0x7f0a000e dimen/status_bar_icon_drawing_size, config=-v13
at brut.androlib.res.data.ResConfig.addResource(Unknown Source)
at brut.androlib.res.data.ResConfig.addResource(Unknown Source)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readEntry(Unknown Source)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readConfig(Unknown Source)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readType(Unknown Source)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readPackage(Unknown Source)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readTable(Unknown Source)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.decode(Unknown Source)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.getResPackagesFromApk(Unknown Sou
rce)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.loadMainPkg(Unknown Source)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.getResTable(Unknown Source)
at brut.androlib.Androlib.getResTable(Unknown Source)
at brut.androlib.ApkDecoder.getResTable(Unknown Source)
at brut.androlib.ApkDecoder.decode(Unknown Source)
at brut.apktool.Main.cmdDecode(Unknown Source)
at brut.apktool.Main.main(Unknown Source)

met apk multitool

plaats de apk in de map voor modding
kies voor optie 25 om het project te selecteren
kies dan voor 9 decompile apk

dan krijg ik weer een error

————————————————————————–
|vr 27-01-2012 – 17:32:29,85|
————————————————————————–
–2012-01-27 17:32:29– http://update.apkmultitool.com/apkver.txt
Resolving update.apkmultitool.com (update.apkmultitool.com)… 199.59.62.20
Connecting to update.apkmultitool.com (update.apkmultitool.com)|199.59.62.20|:80
… connected.
HTTP request sent, awaiting response… 200 OK
Length: 152
Saving to: `apkver.txt'
0K 100% 6,42M=0s
2012-01-27 17:32:30 (6,42 MB/s) - `apkver.txt' saved
Er bestaat al een submap of bestand projects.
Er bestaat al een submap of bestand place-apk-here-for-modding.
Er bestaat al een submap of bestand place-ogg-here.
Er bestaat al een submap of bestand place-apk-here-to-batch-optimize.
Er bestaat al een submap of bestand place-apk-here-for-signing.
java version “1.7.0_01”
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_01-b08)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 21.1-b02, mixed mode)
“”platform-tools“\adb.exe” wordt niet herkend als een interne
of externe opdracht, programma of batchbestand.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
I: Baksmaling…
I: Loading resource table…
I: Loaded.
I: Loading resource table from file: C:\Users\LaptopNieuw\apktool\framework\1.ap
k
I: Loaded.
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
hardwareAccelerated, value=0xffffffff
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
label, value=0x01040404
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
theme, value=0x010302ee
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
theme, value=0x010302fc
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
theme, value=0x010302fc
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
theme, value=0x010302fc
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
theme, value=0x010302fc
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
hardwareAccelerated, value=0xffffffff
I: Decoding file-resources…
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
drawable, value=0x010804b2
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
drawable, value=0x010804b6
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
drawable, value=0x010804b6
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
drawable, value=0x010804b6
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
drawable, value=0x010804b6
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
background, value=0x0101030e
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
background, value=0x0101030e
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
opacity, value=0xfffffffd
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
animateLayoutChanges, value=0xffffffff
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
animateLayoutChanges, value=0xffffffff
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
exitFadeDuration, value=0x010e0001
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
src, value=0x010803f6
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
exitFadeDuration, value=0x010e0001
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
background, value=0x010803f7
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
textAppearance, value=0x010301ea
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
opacity, value=0xfffffffd
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
drawable, value=0x0108051f
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
interpolator, value=0x010c0008
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
baseline, value=0x00001201
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
baseline, value=0x00001201
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
baseline, value=0x00001501
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
baseline, value=0x00001501
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
state_activated, value=0xffffffff
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
background, value=0x0101030e
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
background, value=0x0101030e
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
background, value=0x010102f0
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=
alpha, value=0x3ecccccd
I: Decoding values*/* XMLs…
Exception in thread “main” brut.androlib.err.UndefinedResObject: resource spec:
0x0105000c
at brut.androlib.res.data.ResPackage.getResSpec(ResPackage.java:61)
at brut.androlib.res.data.ResTable.getResSpec(ResTable.java:55)
at brut.androlib.res.data.ResTable.getResSpec(ResTable.java:51)
at brut.androlib.res.data.value.ResReferenceValue.getReferent(ResReferen
ceValue.java:59)
at brut.androlib.res.data.value.ResReferenceValue.encodeAsResXml(ResRefe
renceValue.java:46)
at brut.androlib.res.data.value.ResScalarValue.encodeAsResXmlValue(ResSc
alarValue.java:54)
at brut.androlib.res.data.value.ResScalarValue.serializeToResValuesXml(R
esScalarValue.java:71)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.generateValuesFile(AndrolibResour
ces.java:264)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.decode(AndrolibResources.java:137
)
at brut.androlib.Androlib.decodeResourcesFull(Androlib.java:93)
at brut.androlib.ApkDecoder.decode(ApkDecoder.java:98)
at brut.apktool.Main.cmdDecode(Main.java:128)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:65)
Druk op een toets om door te gaan. . .

</D:\Docu></D:\SystemUI.apk></D:\Docu></D:\SystemUI.apk></D:\Docu></D:\SystemUI.apk>

Bewerkt (24 april 2013 14:08)
Peter86

Peter86

  • Lid sinds 06 november 2010
  • Berichten 4291
  • Reputatie 0
  • #10
  • 27 januari 2012
  • 19:50

hier staat de oplossing.. in post 3!

ICS MODS, LunarUICS and Guide for Theming ICS - xda-developers

Bewerkt (27 januari 2012 19:50)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren