Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Realme X2 Pro

  • Moto G8 Plus

  • Samsung Galaxy A51

  • Samsung Galaxy S10 Lite

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

jhaarsma

jhaarsma

  • Lid sinds 19 augustus 2011
  • Berichten 3
  • Reputatie 0
  • #1
  • 19 augustus 2011
  • 13:15

L.S.,

Sinds kort zijn wij in het bezit van een Samsung Galaxy S-telefoon. Zoals bekend ben je daarmee altijd “online”.
Binnenkort gaan wij op vakantie naar Cyprus en we willen daar niet online zijn zodat allerlei Apps informatie ophalen en bijgewerkt worden (bijv. GMail). Uiteraard willen we wel bereikbaar zijn.
Op ons vorige toestel, een Nokia 5800, ging dat heel simpel; op dat toestel moet je zelf aangeven dat je het internet e.d. wil oproepen.
Kan iemand ons vertellen hoe wij op dit toestel internet e.d. kunnen uitzetten, zodat we niet geconfronteerd worden met torenhoge rekeningen.
Als dit niet zou kunnen, zijn wij (denk ik) genoodzaakt om onze oude mobiel (Nokia) mee te nemen (en dat kan toch niet de bedoeling zijn).

Bij voorbaat dank voor een reactie,
Jacco Haarsma

Bewerkt (19 augustus 2011 13:15)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #2
  • 19 augustus 2011
  • 13:55

jhaarsma;208526
L.S.,

Sinds kort zijn wij in het bezit van een Samsung Galaxy S-telefoon. Zoals bekend ben je daarmee altijd “online”.
Binnenkort gaan wij op vakantie naar Cyprus en we willen daar niet online zijn zodat allerlei Apps informatie ophalen en bijgewerkt worden (bijv. GMail). Uiteraard willen we wel bereikbaar zijn.
Op ons vorige toestel, een Nokia 5800, ging dat heel simpel; op dat toestel moet je zelf aangeven dat je het internet e.d. wil oproepen.
Kan iemand ons vertellen hoe wij op dit toestel internet e.d. kunnen uitzetten, zodat we niet geconfronteerd worden met torenhoge rekeningen.
Als dit niet zou kunnen, zijn wij (denk ik) genoodzaakt om onze oude mobiel (Nokia) mee te nemen (en dat kan toch niet de bedoeling zijn).

Bij voorbaat dank voor een reactie,
Jacco Haarsma

Wat bij mij goed werkt is even de Power-knop indrukken, dan Data Netwerkstand (o.i.d.) op Uit zetten.

Bewerkt (19 augustus 2011 13:55)
Bodie

Bodie

  • Lid sinds 18 januari 2011
  • Berichten 588
  • Reputatie 10
  • #3
  • 19 augustus 2011
  • 14:12

Dat werkt bij iedereen goed, aangezien je daar 3G mee uitschakeld en dus internet.

Bewerkt (19 augustus 2011 14:12)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #4
  • 19 augustus 2011
  • 15:24

Bodie;208546
Dat werkt bij iedereen goed, aangezien je daar 3G mee uitschakeld en dus internet.

Dat was wel de bedoeling, daarom stelde ik het ook voor.

Bewerkt (19 augustus 2011 15:24)
marga1

marga1

  • Lid sinds 02 juni 2011
  • Berichten 212
  • Reputatie 0
  • #5
  • 19 augustus 2011
  • 19:49

Zet eventueel roaming ook uit. Instellingen, draadloos en netwerk, mobiele netwerken, roaming vinkje uit zetten.
En het vinkje uitzetten bij automatisch bijwerken toestaan van de Apps in de Market.

Bewerkt (19 augustus 2011 19:49)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #6
  • 19 augustus 2011
  • 20:02

marga1;208696
Zet eventueel roaming ook uit. Instellingen, draadloos en netwerk, mobiele netwerken, roaming vinkje uit zetten.
En het vinkje uitzetten bij automatisch bijwerken toestaan van de Apps in de Market.

De apps updaten niet als er geen internet is, toch?

Bewerkt (19 augustus 2011 20:02)
fon

fon

  • Lid sinds 26 juni 2011
  • Berichten 19
  • Reputatie 0
  • #7
  • 21 augustus 2011
  • 00:33

Wat heel handig is, is de APN on/off widget…….even uit de market halen (is gratis) en als widget op je 1e scherm zetten. Is ie groen kun je op internet, zet je 'm op rood, kun je er niet op (maar wel op wifi). Simpel en duidelijk!

Bewerkt (21 augustus 2011 00:33)
miepje

miepje

  • Lid sinds 21 augustus 2011
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #8
  • 21 augustus 2011
  • 08:49

Ik heb hetzelfde probleem: we gaan nu naar Frankrijk… ik heb een HTC Hero. Ik heb “roaming” uitgevinkt, bij “draadloos / netwerken”. Is dit voldoende?

en een actieve “gratis - Wifi-netwerk-zoeker”… bestaat die ook?

Bewerkt (21 augustus 2011 08:49)
nサn_

nサn_

  • Lid sinds 24 oktober 2010
  • Berichten 179
  • Reputatie 0
  • #9
  • 21 augustus 2011
  • 08:59

Inderdaad je kan het best alles uitzetten in je instellingen en als extra de apn widget uit de market installeren en op rood zetten. Heeft bij mij niet voor extra kosten gezorgd in frankrijk

Bewerkt (21 augustus 2011 08:59)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #10
  • 21 augustus 2011
  • 12:11

miepje;209080
Ik heb hetzelfde probleem: we gaan nu naar Frankrijk… ik heb een HTC Hero. Ik heb “roaming” uitgevinkt, bij “draadloos / netwerken”. Is dit voldoende?

en een actieve “gratis - Wifi-netwerk-zoeker”… bestaat die ook?

Als de APN inderdaad ook uit kan, en je laat WiFi altijd aanstaan, gebruikt hij geen 3G, en geeft een melding als er een open WiFi-netwerk is.

Bewerkt (21 augustus 2011 12:11)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren