Naar content
Trending apps
  • Google Meet

  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • Huawei P30 Pro New Edition

  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

goands

goands

  • Lid sinds 01 januari 2011
  • Berichten 257
  • Reputatie 10
  • #1
  • 2 juli 2011
  • 22:32

Ik heb me sinds vandaag een Samsung Galaxy S gekocht en ik was hiervoor in het bezit van een Samsung Galaxy Apollo.
Ik vond het zo meevallen dat ik direct zwaarder geschut wou.
Maar nu zit ik met een klein probleempje.
Als ik bij m'n Apollo lang op mijn powerbutton drukte en dan Dataverbinding aanzette ging men 3G/EDGE/… direct aan.
Maar bij m'n SGS gaat dit dus gewoon NIET aan.
Weet iemand soms hoe ik dit weer aan de praat krijg? Want ik gebruik nl. heel veel mijn dataverbingen.
Alvast bedankt!

Bewerkt (2 juli 2011 22:32)
Bartito

Bartito

  • Lid sinds 11 april 2011
  • Berichten 2644
  • Reputatie 0
  • #2
  • 2 juli 2011
  • 22:55

Kijk eens bij: Instellingen - Draadloos en Netwerk - Mobiele netwerken - namen toegangspunten of je überhaupt je provider APN gegevens daar hebt staan. Zoniet, stel die dan daar in door op de menuknop te drukken en een nieuwe APN aan te maken.

Zoja, is het bolletje erachter groen gekleurd?
Reboot anders je SGS eens.

Bewerkt (2 juli 2011 22:55)
goands

goands

  • Lid sinds 01 januari 2011
  • Berichten 257
  • Reputatie 10
  • #3
  • 2 juli 2011
  • 22:59

bedankt al voor de snelle reactie maar het helpt niet.
Bij mijn mobiele netwerken stond er al “internet.proximus.be.local” en het bolletje hierbij was groen gekleurd.
Heb mijn SGS nog eens opnieuw opgestart en werkt nog altijd niet.

Bewerkt (2 juli 2011 22:59)
Bartito

Bartito

  • Lid sinds 11 april 2011
  • Berichten 2644
  • Reputatie 0
  • #4
  • 2 juli 2011
  • 23:03

En staat bij Instellingen - Draadloos en netwerk - mobiele netwerken - Pakketgegevens gebruiken aangevinkt?

Bewerkt (2 juli 2011 23:03)
goands

goands

  • Lid sinds 01 januari 2011
  • Berichten 257
  • Reputatie 10
  • #5
  • 2 juli 2011
  • 23:05

heb het gevonden.
Lag toch aan je eerste reactie… geen goede instellingen.
Sorry, de .local mocht er niet staan.
Bedankt voor de snelle reacties!

Bewerkt (2 juli 2011 23:05)
Bartito

Bartito

  • Lid sinds 11 april 2011
  • Berichten 2644
  • Reputatie 0
  • #6
  • 2 juli 2011
  • 23:06

Graag gedaan

Ken de instellingen van Proximus niet, heb Mobistar.
Anders had ik je daar al kunnen verbeteren

Bewerkt (2 juli 2011 23:06)
goands

goands

  • Lid sinds 01 januari 2011
  • Berichten 257
  • Reputatie 10
  • #7
  • 2 juli 2011
  • 23:08

No problem

Bewerkt (2 juli 2011 23:08)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren