Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Makker

Makker

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 2184
  • Reputatie 250
  • #1
  • 26 februari 2011
  • 19:27

Makker;109250
Verandering van je instellingen kan een oplossing zijn. Ga naar draadloze netwerken en zet daar bij wifi instellingen eens ‘netwerkmeldingen’ uit. Deze instelling kijkt continu of er wifi netwerken in de buurt zijn en dat kost logisch batterijverbruik. Misschien bij jou heel veel, maar daar kom je achter als je deze mogelijkheid even (een dagje of zo wellicht langer) uitzet. Probeer dat eens de komende dag(en).

Makker

Edit: met Wifi aan, zullen alle door jouw ingestelde wifi ‘stations’ blijven werken, dus thuis (en op je werk) zal hij het gewoon doen. Niet bij onbekende wifi'stations'.

Ik ben benieuwd of je dit ook geprobeerd hebt en of het helpt bij bezoek aan restaurant en dergelijke, wat je eerder beschreef.

Bewerkt (26 februari 2011 19:27)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

John1983

John1983

  • Lid sinds 25 februari 2011
  • Berichten 105
  • Reputatie 0
  • #2
  • 26 februari 2011
  • 20:04

ja die staat bij mij uit maar dat helpt niet.

Bewerkt (26 februari 2011 20:04)
John1983

John1983

  • Lid sinds 25 februari 2011
  • Berichten 105
  • Reputatie 0
  • #3
  • 26 februari 2011
  • 20:14

En wat me ook opvalt is dat in het lijstje van power tutor dat je de apps kan bekijken. Dan zie ik steeds Y! finance klok staan. Die neemt wel 20% van de energie. Volgens mij is dat een widgett die je erop kan zetten maar die heb ik helemaal niet. Ook na de factory reset staat die gewoon weer in dat lijstje.

Bewerkt (26 februari 2011 20:14)
Backhead

Backhead

  • Lid sinds 18 november 2010
  • Berichten 3803
  • Reputatie 0
  • #4
  • 26 februari 2011
  • 20:15

John1983;109692
En wat me ook opvalt is dat in het lijstje van power tutor dat je de apps kan bekijken. Dan zie ik steeds Y! finance klok staan. Die neemt wel 20% van de energie. Volgens mij is dat een widgett die je erop kan zetten maar die heb ik helemaal niet. Ook na de factory reset staat die gewoon weer in dat lijstje.

Gebruik je toevallig de widgetr van daily briefing? Want volgens miuj is hier onderdeel van

Bewerkt (26 februari 2011 20:15)
John1983

John1983

  • Lid sinds 25 februari 2011
  • Berichten 105
  • Reputatie 0
  • #5
  • 26 februari 2011
  • 20:21

Nee gebruik ik niet:

Ik heb de:
google zoek widget
agende widget plus
battery snap widget
power tutor widget
energiebeheer widget
program monitor widget

Bewerkt (26 februari 2011 20:21)
John1983

John1983

  • Lid sinds 25 februari 2011
  • Berichten 105
  • Reputatie 0
  • #6
  • 26 februari 2011
  • 20:24

die klok neemt trouwens wel heel veel als die staat nu helemaal bovenaan mn lijstje met 25%

Bewerkt (26 februari 2011 20:24)
Backhead

Backhead

  • Lid sinds 18 november 2010
  • Berichten 3803
  • Reputatie 0
  • #7
  • 26 februari 2011
  • 20:24

John1983;109698
Nee gebruik ik niet:

Ik heb de:
google zoek widget
agende widget plus
battery snap widget
power tutor widget
energiebeheer widget
program monitor widget

Ok, hetis antuurlijk wel zo dat powertutor en battery snap wat verbruiken door draaien, Maar snap niet dat wifi zip'n invloef heeft :S

Bewerkt (26 februari 2011 20:24)
Bertuss

Bertuss

  • Lid sinds 24 februari 2011
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #8
  • 26 februari 2011
  • 23:12

Wel even een tip … zet bij de - wifi instellingen - geavanceerde instellingen - wifi slaapbeleid - de stand op: -als scherm wordt uitgeschakeld- Dan gaat wifi uit als het scherm op zwart gaat. Probleem is daar natuurlijk maar gedeeltelijk mee opgelost. Alleen in standby trekt hij geen stroom meer. Daarentegen slurpt hij gigantisch als hij dat wel kan. Klopt dus echt nog niet.

Bewerkt (26 februari 2011 23:12)
baba420

baba420

  • Lid sinds 12 december 2010
  • Berichten 70
  • Reputatie 0
  • #9
  • 6 maart 2011
  • 19:19

Na paar maanden telkens wisselen van rom, kernel en modem, heb ik eindelijk de beste combinatie gevonden voor een Galaxy S met een batterijduur van dik 2 dagen. Wifi staat altijd aan, ook als scherm uit is, sync is aan en een 5-tal widgets die data-verbinding nodig hebben.

Van lastufo's kernel lees / hoor je niet zo vaak vergeleken met speedmod of voodoo, maar jongens hij is ENORM zuinig!! In recovery alle aanbevolen tweaks aanzetten. File system kan je op Samsung's RFS laten, ik merk geen verschil met EXT2 of -4. Ook BLN is gewoon inbegrepen (voor de fans).

I.c.m. Doc's kitchen rom heb je een stabiele, snelle Froyo. Geen lag, geen zwarte schermen etc. Waarschijnlijk kan dat ook bereikt worden met Darky, maar ik heb zelf geen ervaringen.

Soms merk ik dat hij net iets te veel zuipt dan normaal. Met de app Spare Parts kan je je batterijgebruik checken. Af en toe zie ik dat het proces ‘wordt uitgevoerd’ bijna op 100% van het gebruik zit. Dat houdt in dat je telefoon niet in slaapstand gaat tijdens stand by.

Een oplossing voor dat is door vliegtuigstand voor 5 minuutjes in te laten schakelen. Als je vliegtuigstand weer uitschakelt zul je zien dat de telefoon wél weer in slaapstand kan gaan.

Sommigen adviseren een reboot, maar voor mij is tijdelijke vliegtuigstand voldoende.

Voor mensen die last hebben van snel leeglopende batterij, probeer eens de setup van mijn handtekening.

Bewerkt (6 maart 2011 19:19)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren