Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Xiaomi Mi 10 Pro

  • Huawei P40 Pro

  • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

oodh

oodh

  • Lid sinds 15 juli 2010
  • Berichten 254
  • Reputatie 0
  • #1
  • 28 december 2010
  • 21:41

Zoals de titel al zegt draait mijn scherm al een aantal dagen niet meer. Ook tijdens een spel wat je bestuurt door het naar links en rechts bewegen van het scherm gebeurt er niets wanneer ik mijn telefoon draai. Is er iemand die dit ook al heeft gehad en hoe heb je het opgelost? Kan dit een rom probleem zijn of zal de sensor kapot zijn?

BTW heb ik horizontale gekalibratie reeds toegepast zonder resultaat.

Bewerkt (28 december 2010 21:41)
oodh

oodh

  • Lid sinds 15 juli 2010
  • Berichten 254
  • Reputatie 0
  • #2
  • 28 december 2010
  • 23:31

Zo, al opgelost. Deze mag op slot

Bewerkt (28 december 2010 23:31)
madebra

madebra

  • Lid sinds 15 september 2010
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #3
  • 11 januari 2011
  • 09:04

Wat is de oplossing want ik heb hetzelfde probleem :-)

Bewerkt (11 januari 2011 09:04)
oodh

oodh

  • Lid sinds 15 juli 2010
  • Berichten 254
  • Reputatie 0
  • #4
  • 11 januari 2011
  • 12:28

madebra;79910
Wat is de oplossing want ik heb hetzelfde probleem :-)

Ik zat op dat moment op darky's rom. Dus heb die rom opnieuw geinstalleerd. Dat werkte niet dus toen rigoureuze maatregelen genomen en alles opnieuw geflashed adhv jpbakers topic. Toen werkte het weer. Vervolgens weer darky erop gezet en draait weer perfect allemaal. Misschien dat er een meer simpele oplossing is maar die weet ik niet.

Bewerkt (11 januari 2011 12:28)
madebra

madebra

  • Lid sinds 15 september 2010
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #5
  • 11 januari 2011
  • 14:19

oodh;79971
Ik zat op dat moment op darky's rom. Dus heb die rom opnieuw geinstalleerd. Dat werkte niet dus toen rigoureuze maatregelen genomen en alles opnieuw geflashed adhv jpbakers topic. Toen werkte het weer. Vervolgens weer darky erop gezet en draait weer perfect allemaal. Misschien dat er een meer simpele oplossing is maar die weet ik niet.

Bedankt voor de info… maar, ik gebruik enkel voodoo lagfix (op froyo) …

voor ik opnieuw flash, ga ik het volgende eerst proberen :
“Try recalibrating using the Froyo shell tool

adb.exe shell
su
# /system/bin/sensorcalibutil_yamaha”

(source: sgs automatic screen rotation is not working - xda-developers)

Eerst wel effe zelf uitzoeken hoe te rooten & dba te gebruiken … ;-)

Bewerkt (11 januari 2011 14:19)
Peter86

Peter86

  • Lid sinds 06 november 2010
  • Berichten 4291
  • Reputatie 0
  • #6
  • 11 januari 2011
  • 17:45

voor het rooten kun je deze how to gebruiken…
en ik vind zelf qtadb wel shell mee uit te voeren…

http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/8866-how-froyo-2-2-i9000xxjpp-27-10-10-firmware-speedmod-froyo-341mb-ram.html

Bewerkt (11 januari 2011 17:45)
oodh

oodh

  • Lid sinds 15 juli 2010
  • Berichten 254
  • Reputatie 0
  • #7
  • 11 januari 2011
  • 20:12

madebra;80027
Bedankt voor de info… maar, ik gebruik enkel voodoo lagfix (op froyo) …

voor ik opnieuw flash, ga ik het volgende eerst proberen :
“Try recalibrating using the Froyo shell tool

adb.exe shell
su
# /system/bin/sensorcalibutil_yamaha”

(source: sgs automatic screen rotation is not working - xda-developers)

Eerst wel effe zelf uitzoeken hoe te rooten & dba te gebruiken … ;-)

Ik hoop voor je dat het werkt (en zo te lezen doet dat het)/cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/smile.png" />

Bewerkt (11 januari 2011 20:12)
madebra

madebra

  • Lid sinds 15 september 2010
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #8
  • 11 januari 2011
  • 23:07

oodh;80236
Ik hoop voor je dat het werkt (en zo te lezen doet dat het)/cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/smile.png" />


Inderdaad, het werkt/cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/big_smile.png" />/cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/big_smile.png" />

Weer veel bijgeleerd vandaag

Voor in het geval iemand anders ook het probleem heeft, ik heb het volgende gedaan:

1) SGS geroot (ik heb superoneclick gebruikt)
2) Met qtadb shell (thx voor de tip pholterman! ) “ms3c_yamaha.cfg“ in data/system gewist

3) Met qtadb shell , de sensor hercalibreren…
su
# /system/bin/sensorcalibutil_yamaha"

Bewerkt (11 januari 2011 23:07)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren