Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Moto G8 Plus

  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

olivierdejong

olivierdejong

  • Lid sinds 03 november 2010
  • Berichten 19
  • Reputatie 0
  • #1
  • 13 december 2010
  • 15:34

Ik krijg mijn wifi niet meer aan op mijn sgs, ik haal het menu naar beneden en klik op wifi en springt vervolgens op groen/aan. Vervolgens in het instellingenmenu zie ik dat hij blijft scannen en vervolgens het ip-adres ophalen van mijn netwerk…en daar blijft het bij!

Kan het zijn dat na de froyo update het mac-adres van mijn telefoon is veranderd? Want ik heb het mac adres van mijn telefoon ingevoerd in mijn router!

Kleine bijzaak en wellicht weet iemand hier ook iets meer van.. zodra ik via de webbrowser op de laptop wil inloggen in mijn linksys-router, laadt het vervolgens enorm langzaam en laadt praktisch geen website! Zou het hier ook aan kunnen liggen?

Bewerkt (13 december 2010 15:34)
Dodi16

Dodi16

  • Lid sinds 14 augustus 2010
  • Berichten 204
  • Reputatie 0
  • #2
  • 13 december 2010
  • 16:09

Dit probleem hoor ik voor het eerst, ik denk dat je router moet resette en alles overnieuw insteld ik denk dat dan alles weer prima werkt! Succes

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Bewerkt (13 december 2010 16:09)
fvb

fvb

  • Lid sinds 03 december 2010
  • Berichten 42
  • Reputatie 0
  • #3
  • 13 december 2010
  • 16:31

heb je het wachtwoord met hoofdletters ingevuld, kan het ook wel eens aan liggen

Bewerkt (13 december 2010 16:31)
olivierdejong

olivierdejong

  • Lid sinds 03 november 2010
  • Berichten 19
  • Reputatie 0
  • #4
  • 13 december 2010
  • 17:36

Haha nee ik log in..hij laadt vervolgens de setup-website (of hoe je het ook wilt noemen) maar hij laadt maar half.. ik kan niet eens op diverse dingen klikken om aanpassingen te doen!

En wat betreft resetten router… alle andere dingen werken wel naar behoren, zoals laptops, mediaspeler, etc.

Bewerkt (13 december 2010 17:36)
Roewl

Roewl

  • Lid sinds 24 augustus 2010
  • Berichten 433
  • Reputatie 0
  • #5
  • 13 december 2010
  • 19:01

Heb ik ook eens gehad, toestel opnieuw opgestart en de code opnieuw ingevoerd! Hoppaa.. klaar!

Bewerkt (13 december 2010 19:01)
olivierdejong

olivierdejong

  • Lid sinds 03 november 2010
  • Berichten 19
  • Reputatie 0
  • #6
  • 13 december 2010
  • 22:09

Roewl;68712
Heb ik ook eens gehad, toestel opnieuw opgestart en de code opnieuw ingevoerd! Hoppaa.. klaar!

ik hoef geen code in te toetsen, dus ik weet niet goed waar je nu op doelt!?

Ter info, router werkt naar behoren weer.. ff opnieuw starten was voldoende!/cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/smile.png" /> Maar probleem met SGS blijft zich voordoen

Bewerkt (13 december 2010 22:09)
HaTe

HaTe

  • Lid sinds 11 augustus 2010
  • Berichten 973
  • Reputatie 0
  • #7
  • 13 december 2010
  • 23:25

Ik had ook zoiets.. Na het flashen van andere firmware was het opgelost. Ik denk dat je beter eerst alleen een ander modem kan flashen.
Maar misschien ligt het probleem wel ergens anders bij jou. Mac adres kan wel veranderd zijn na flashen.

Bewerkt (13 december 2010 23:25)
olivierdejong

olivierdejong

  • Lid sinds 03 november 2010
  • Berichten 19
  • Reputatie 0
  • #8
  • 14 december 2010
  • 12:00

Mac adres is niet gewijzigd, heb de check nu kunnen doen via mijn router's website zeg maar…

Ik had zojuist enkele tellen een wifi verbinding en vervolgens weer niet..

Ik heb nog geen reset gedaan, vanwege het feit dat ik het zo gedoe vind, maar vrees dat ik er nu aan moet geloven!

Bewerkt (14 december 2010 12:00)
olivierdejong

olivierdejong

  • Lid sinds 03 november 2010
  • Berichten 19
  • Reputatie 0
  • #9
  • 14 december 2010
  • 12:26

mobiel internet hield er ook opeens mee met bestaan..oftewel factory reset gedaan! Was het zat

Wifi deed het gelijk perfect, dus waarschijnlijk zat er iets niet goed in de sgs…

Bewerkt (14 december 2010 12:26)
GalaxyHarry

GalaxyHarry

  • Lid sinds 16 januari 2011
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #10
  • 16 januari 2011
  • 10:25

Wij hebben thuis 2 SGS. En bevalt zeer goed. Echter ook wij hadden probleem met Wifi. Zomaar ineens. Geen idee waarom het ineens niet meer werkte. Waarschijnlijk een power off/on reset van de wireless router.
Anyway.
Hier een work arround die voor ons werkte:
Log in op je wireless router. Zoek daar de IP adres gegevens op. (kijk in handleiding van je router hoe je dat kan vinden). Vul die in op je SGS. Je gaat dan dus een vast IP adres gebruiken.
Denk echter wel dat, wanneer je je router weer opnieuw moet resetten om wat voor reden dan ook, er een kans bestaat dat je het IP adres moet aanpassen.

Geen ideaale oplossing ik weet het, maar het werkt. Ik heb geen zin om al m'n instellingen apps etc etc steeds te moeten her instaleren omdat de enige oplossing een fact reset zou moeten zijn…

Bewerkt (16 januari 2011 10:25)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren