Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

MarcelGalaxyS4

MarcelGalaxyS4

  • Lid sinds 23 augustus 2013
  • Berichten 10
  • Reputatie 0
  • #1
  • 20 september 2013
  • 11:15

Mijn internetsnelheid is zojuist door UPC verhoogd nar 120mbps, een speedtest van mijn (draadloze) laptop gaf een snelheid aan van 90mbps.

Echter de wifi op mijn S4 blijft ‘steken’ op 10mbps..

Hoe verkrijg ik een hogere snelheid op mijn S4-wifi?

Reeds geprobeerd;
- aan en uitgezet
- opnieuw opgestart
- instellingen doorlopen

Wie helpt??

nanders

nanders

  • Lid sinds 05 oktober 2010
  • Berichten 6010
  • Reputatie 300
  • ModeratorModerator
  • ModeratorModerator
  • #2
  • 20 september 2013
  • 11:45

heb je de S4 op dezelfde plek als je laptop?

zo nee: het wifi signaal, en daarmee de snelheid, neemt exponentieel af met de afstand tot de zender. Thuis haal ik 50 mbps met de kabel, en 38 mbps met de S3 naast de router (net geprobeerd). Ga ik 3 meter verderop staan is het signaal 30 mbps.

zo ja: probeer het eens bij andere routers of je daar een hogere snelheid haalt. Ik lees wel vaker problemen met samsung toestellen en bepaalde type routers.

MarcelGalaxyS4

MarcelGalaxyS4

  • Lid sinds 23 augustus 2013
  • Berichten 10
  • Reputatie 0
  • #3
  • 20 september 2013
  • 12:06

Laptop en S4 liggen naast elkaar.
Speedtest.net van Ookla geeft de laptop 90mbps en de S4 12mbps (meerdere tests)

Twee vreemde dingen:
- uploadsnelheid van de S4 schiet soms naar 45mbps (?)
- wifi instelling van S4 geeft 72mbps als standaard aan (?)

Bewerkt (20 september 2013 12:06)
MarcelGalaxyS4

MarcelGalaxyS4

  • Lid sinds 23 augustus 2013
  • Berichten 10
  • Reputatie 0
  • #4
  • 20 september 2013
  • 12:11

UPDATE!

Zojuist mijn S4 wifi omgezet van het 2.4Ghz signaal naar het 5Ghz signaal.
Resultaat: 85mbps !!

Maurice1970

Maurice1970

  • Lid sinds 12 november 2010
  • Berichten 948
  • Reputatie 10
  • #5
  • 20 september 2013
  • 14:41

MarcelGalaxyS4
UPDATE!

Zojuist mijn S4 wifi omgezet van het 2.4Ghz signaal naar het 5Ghz signaal.
Resultaat: 85mbps !!

Hoe dan?

Bewerkt (20 september 2013 14:42)

Galaxy S5 (Vodafone) blue 5.0
Galaxy S5 (Vodafone) gold 5.0
Galaxy S4 (Vodafone) white 4.4.2
Galaxy S3 (Kpn) blue 4.1.2
Galaxy Note 7.0
Galaxy Note 10.1

Alles stock and niet geroot.

MarcelGalaxyS4

MarcelGalaxyS4

  • Lid sinds 23 augustus 2013
  • Berichten 10
  • Reputatie 0
  • #6
  • 20 september 2013
  • 21:11

Mijn router zend twee wifi netwerken uit, 2.4Ghz en 5.0Ghz.

In Instellingen > Wifi heb ik mijn 2.4Ghz verbinding gewist (forget) en verbinding gemaakt met mijn 5.0Ghz netwerk..

Daarna draaide ik op bijna 100mbps

Paulo

Paulo

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 276
  • Reputatie 20
  • #7
  • 21 september 2013
  • 01:28

MarcelGalaxyS4
In Instellingen > Wifi heb ik mijn 2.4Ghz verbinding gewist (forget) en verbinding gemaakt met mijn 5.0Ghz netwerk.
Welke wifi-router heb je? Ik heb ook problemen met wifi en mijn S4, en ik zoek een vervanger voor mijn Sitecom 300N.

Dus graag merk en model svp.

Extra vraag: als je je router op 5 Ghz zet, kan elk ander apparaat (dus midrange telefoons, oudere pc's) dan nog steeds wifi gebruiken?

MarcelGalaxyS4

MarcelGalaxyS4

  • Lid sinds 23 augustus 2013
  • Berichten 10
  • Reputatie 0
  • #8
  • 21 september 2013
  • 07:40

IK gebruik een Sitecom X8 AC1750|WLR-8100.

Een kennis van mij gebruikt ook de Sitecom 300N en heeft daar geen problemen mee.

Een 5Ghz netwerk kan alleen door moderne apparatuur worden herkend en dus gebruikt.
Oudere apparaten herkennen dit gewoon niet.
Mijn router zend zowel 2.4 als 5.0 tegelijk uit (dual network)

Paulo

Paulo

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 276
  • Reputatie 20
  • #9
  • 21 september 2013
  • 15:06

Okee, bedankt Marcel.

Carlos0_0

Carlos0_0

  • Lid sinds 02 november 2010
  • Berichten 3265
  • Reputatie 0
  • #10
  • 22 september 2013
  • 21:40

Dit komt omdat het 2,4Ghz netwerk redelijk druk is heel veel apparaten maken hier gebruiken van, het 5Ghz is hier niet echt standaard in amerika wel daarom is het wat rustiger.
Let wel op krijg je een keer iemand bij je met oudere telefoon of laptop niet elk apparaat ondersteund de 5Ghz band.

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren