Naar content
Trending apps
  • Google Meet

  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

  • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

rokit

rokit

  • Lid sinds 03 oktober 2011
  • Berichten 40
  • Reputatie 0
  • #1
  • 1 juni 2014
  • 09:40

Hallo,

Als ik de play store opstart met mijn Galaxy S3 krijg ik de melding “Geen verbinding” hoe krijg ik dit weer werkend ?

b.v.d. voor de info.

Rokit

SRNA513006

SRNA513006

  • Lid sinds 24 juli 2011
  • Berichten 704
  • Reputatie 0
  • #2
  • 1 juni 2014
  • 10:22

Jij schrijft "…weer werkend" dus daaruit maak ik op dat het wel gewerkt heeft?
Als het voordien wel heeft gewerkt welke acties heb jij daarna dan uitgevoerd?

Ik kan namelijk maar 2 dingen bedenken waarom het niet functioneert, jij hebt geen Internet of jij bent niet aangemeld bij Google maar dat zijn zaken die zó voor de hand liggen dus het zal wel een ander oorzaak hebben.

Samsung Galaxy S7

rokit

rokit

  • Lid sinds 03 oktober 2011
  • Berichten 40
  • Reputatie 0
  • #3
  • 1 juni 2014
  • 16:31

Het werkt inderdaad altijd prima…..en wat er gebeurt is geen idee ( is van mijn vrouw..) maar internet werkt prima en is ook aangemeld bij google…

Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4099
  • Reputatie 140
  • #4
  • 1 juni 2014
  • 17:21

probeer even de cache en gegevens te wissen bij alle apps van de playstore.of update even naar de laatste versie als je die nog niet hebt .
http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358540606

rokit

rokit

  • Lid sinds 03 oktober 2011
  • Berichten 40
  • Reputatie 0
  • #5
  • 1 juni 2014
  • 19:23

Ik heb playstore geupdate…..maar werkte nog niet…Heb nu mijn Google account verwijderd…en opnieuw aangemeld, maar krijg de melding “Het proces com.google.process.gap is gestopt”….

Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4099
  • Reputatie 140
  • #6
  • 1 juni 2014
  • 19:38

nog eens de cache wissen en gegevens bij alle apps.

rokit

rokit

  • Lid sinds 03 oktober 2011
  • Berichten 40
  • Reputatie 0
  • #7
  • 2 juni 2014
  • 19:20

Ik heb cache en gegevens gewist van Google play…..maar nog steeds geen verbinding

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren