Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

  • Xiaomi Mi 9T

  • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

SstennizZ

SstennizZ

  • Lid sinds 19 oktober 2010
  • Berichten 411
  • Reputatie 0
  • #1
  • 5 december 2012
  • 08:49

Helaas behoor ik momenteel ook tot het selecte groepje met een fabrieksaf defect in het moederbord..
Wordt (als het goed is) binnen de garantie gefixt. Ik begreep dat er hier ook al een aantal mensen dit probleem gehad hebben.
Hoe zit het nu met de data? Bij het vervangen van het moederbord, doen ze dan ook wipe/factory reset?
Alles kwijt? Of zit het geheugen appart van het moederbord?
Backup is helaas al weer een maand oud.. :S

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #2
  • 5 december 2012
  • 09:12

Bij het vervangen van het moederbord hoeft er, volgens mij, in principe geen data gewist te worden (ik kan het je 100% zeker vertellen als ik de telefoon die nu in stukken op m'n bureau ligt weer dichtmaak).

Samsung zal dit met reparaties, etc. echter altijd wél doen, om voor mij onbekende redenen…

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
SstennizZ

SstennizZ

  • Lid sinds 19 oktober 2010
  • Berichten 411
  • Reputatie 0
  • #3
  • 5 december 2012
  • 09:17

Mooi, dan gaan ze dat bij mij maar mooi niet doen.. xD
Zie net dat mijn laatste backup ook nog gewoon op het interne geheugen staat. Ze mogen hem factory resetten, als ze maar van mijn data af blijven!
Ding liep zo goed dat het nog niet bij me opgekomen was om hem regelmatig te backuppen en die dan verplaatsen.. Nu maar wel doen zodra hij weer werkt.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #4
  • 5 december 2012
  • 09:28

Goed idee inderdaad. Ik zou wel heeeeeel erg duidelijk maken dat het niet mag, en hopen dat hij niet naar Dynafix gaat.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
Marvin

Marvin

  • Lid sinds 30 december 2009
  • Berichten 1778
  • Reputatie 10
  • #5
  • 5 december 2012
  • 09:57

Als ze daadwerkelijk het moederbord moeten vervangen moet je er wel op rekenen dat je alle settings en data kwijt bent. Ik neem niet aan dat ze daar eerst een backup maken en die later terugzetten, dat kost veel te veel tijd.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
SstennizZ

SstennizZ

  • Lid sinds 19 oktober 2010
  • Berichten 411
  • Reputatie 0
  • #6
  • 5 december 2012
  • 10:07

Mja ik begreep ook al in de vodafone winkel dat ik hem leeg terug ga krijgen.. %&$#@&zooi.. Heb hem nog niet in kunnen leveren. Had de pakbon nodig en die heb ik gek genoeg niet op mijn werk..
Jammer dat je flashgeheugen niet op een andere manier kan benaderen.. Maarja, eerst maar eens afwachten hoe lang ik hem kwijt ben. Begreep iig van XDA dat ik absoluut niet de enige ben met dit defect.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
bassie1995

bassie1995

  • Lid sinds 04 januari 2011
  • Berichten 2028
  • Reputatie 0
  • #7
  • 5 december 2012
  • 11:18

SstennizZ;363617
Mja ik begreep ook al in de vodafone winkel dat ik hem leeg terug ga krijgen.. %&$#@&zooi.. Heb hem nog niet in kunnen leveren. Had de pakbon nodig en die heb ik gek genoeg niet op mijn werk..
Jammer dat je flashgeheugen niet op een andere manier kan benaderen.. Maarja, eerst maar eens afwachten hoe lang ik hem kwijt ben. Begreep iig van XDA dat ik absoluut niet de enige ben met dit defect.

Je kan niet meer Recovery in, toch? Anders kan je daar de SD-kaart mounten, of via ADB een backup maken.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
SstennizZ

SstennizZ

  • Lid sinds 19 oktober 2010
  • Berichten 411
  • Reputatie 0
  • #8
  • 5 december 2012
  • 11:21

bassie1995;363632
Je kan niet meer Recovery in, toch? Anders kan je daar de SD-kaart mounten, of via ADB een backup maken.

Nope, gevalletje sudden death.. Niks, noppes, nada.. ECHT ***** dat ik nu dus gewoon álles kwijt ben.. Ik had wel backup op mijn telefoonnummers, email en agenda, maar al mijn foto's, stickynotes, wa conversaties, alles foetsie. Toch wel flink ziek van. En dikke FACEPALM dat ik zo'n n00bfout heb begaan.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
geefmejegeld

geefmejegeld

  • Lid sinds 13 april 2012
  • Berichten 24
  • Reputatie 0
  • #9
  • 5 december 2012
  • 13:15

In mijn geval (had geen garantie meer) kostte een nieuw moederbord 110 euro en werd alles gereset.

Bewerkt (24 april 2013 15:58)
SstennizZ

SstennizZ

  • Lid sinds 19 oktober 2010
  • Berichten 411
  • Reputatie 0
  • #10
  • 7 december 2012
  • 22:23

Ik had schijnbaar nog wel garantie (nergens kunnen vinden hoe lang), maar toestel is nu onderweg terug naar mij..Owja en leeg.. als nieuw… Maaaaarrrr deze slimme jongen had onbewust toch een van de nandroid backups (van een maandje oud) op zijn externe kaartje gezet..AWWWWYEAH!

Bewerkt (24 april 2013 15:59)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren