Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Realme X2 Pro

  • Moto G8 Plus

  • Samsung Galaxy A51

  • Samsung Galaxy S10 Lite

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

herbieferbie

herbieferbie

  • Lid sinds 02 april 2012
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #1
  • 10 augustus 2012
  • 10:43

Hallo allemaal

Heb gisteren de verplichte update gedaan, nu heb ik een vreemd probleem.
Apparaatgeheugen nog 7 gig vrij
SD kaart nog 9 gig vrij
Als ik iets wil installeren roept hij , maak ruimte vrij en probeer het opnieuw, nou snap er niks van, hij verwijst dan naar toepassingen beheren.
Ik lees net ook nog iets over rom geheugen, maar das toch alleen voor systeembestanden ?
Als ik bij applicaties kijk bij actieve processen zie ik onderaan staan 540 mb gevruikt 240 mb vrij
cache van de browser al even geleegd maakt ook niets uit.
Wie heeft er een idee , ik hoor het graag

MVG HF

Bewerkt (24 april 2013 15:23)
Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2348
  • Reputatie 20
  • #2
  • 10 augustus 2012
  • 11:20

Ik herken het probleem.
Hoe gek het ook klinkt, verwijder enkele programma's en je zult zien dat je dan wel genoeg geheugen hebt.

De oorzaak en reden weet ik niet, alleen dat het zo is. :p

Bewerkt (24 april 2013 15:23)

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3
Samsung A8 ongeroot (werk)
Umidigi a5 Pro ongeroot (nog wel).

herbieferbie

herbieferbie

  • Lid sinds 02 april 2012
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #3
  • 10 augustus 2012
  • 11:30

Ok je bedoelt ik verwijder 1 of 2 apnjes en daarna kan ik mijn gang weer gaan en instaleren wat ik wil, inclusief die 2 appjes die ik noodgedwongen heb verwijderd ?
Vreemd heel vreemd, ik ga het in gedachten houden, eerst wacht ik nog even op andere meningen.
Zat de Denken om in de recoverymode misschien cache te wissen, maar je hebt er meerdere en zou zelf niet weten welke straffeloos te wissen is voordat ik meer schade aanricht :-)
Bedankt voor je reactie hoor altijd fijn als mensen meedenken

Bewerkt (24 april 2013 15:23)
Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2348
  • Reputatie 20
  • #4
  • 10 augustus 2012
  • 11:57

Ja ik heb geen idee van het waarom, maar misschien moet het programma eerst wat dingen uitpakken en heeft het daar ruimte voor nodig. Na het uitpakken en installeren blijft er een veel kleiner programma over, waardoor je die andere apps weer kunt installeren.

Ik weet, het klinkt gek, maar het is wat ik gehad heb, dus ik zou geen andere verklaring weten. ;-)

Bewerkt (24 april 2013 15:23)

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3
Samsung A8 ongeroot (werk)
Umidigi a5 Pro ongeroot (nog wel).

JohandeJong

JohandeJong

  • Lid sinds 13 januari 2011
  • Berichten 2306
  • Reputatie 70
  • #5
  • 10 augustus 2012
  • 15:14

Het is een verschijnsel dat zich, zonder aanwijsbare oorzaak, wel eens voordoet. Meestal is een reboot voldoende. Soms helpt de methode die Timelord aangeeft. Via Applicatiebeheer de buffer van de Play Store verwijderen wil ook wel eens helpen. Soms helpt het om de datacache en eventueel de Dalvik cache te wissen.

Bewerkt (24 april 2013 15:23)
herbieferbie

herbieferbie

  • Lid sinds 02 april 2012
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #6
  • 10 augustus 2012
  • 17:29

Ik kan dat best doen hoor maar raak ik niks kwijt dan. Heb net paar apps verwijdert maar dat helpt niks, kan nog steeds niks instaleren terwijl wat ik verwijdert heb een stuk groter is als wat ik wil instaleren.
Gewoon via cwm doen die cache en dalvik cache ?

Heb reeds een paar keer ge-reboot, wat me opvalt is dat tijdens het starten hij iedere keer roept android systeem upgraden en daaronder staat applicaties openen

Das toch ook niet normaal dat upgraden moet toch éénmalig zijn.

pff baal hiervan als een stekker zeg, wou dat ik die verplichte updates uit kon zetten, alles werkte perfect nu dus niet meer :-(

Nou wacht de reacties weer even af

———- Update van bericht ———-

Nou probleem half opgelost, cache en dalvik cache opgeruimd kan weer dingen instaleren, alleen heb ik na de firmwareupdate weer geroot met CF-Root-SGS3-v6.4 maar in sommige omstandigheden krijg ik de melding dat er geen root acces is , wat is dat nou weer Grrrr
Blijft spannend zo
Grt HF

Bewerkt (24 april 2013 15:23)
Peter-036

Peter-036

  • Lid sinds 12 november 2011
  • Berichten 2431
  • Reputatie 10
  • #7
  • 10 augustus 2012
  • 18:19

Ter info: je kunt ten alle tijde alle cache's gewoon legen, het enige dat daarin staat zijn tijdelijke bestanden, die (als het goed is gedaan door de ‘rombakker’) toch gewist worden bij de volgende reboot.

Bewerkt (24 april 2013 15:23)

Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het paard niet dwingen te drinken……..

herbieferbie

herbieferbie

  • Lid sinds 02 april 2012
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #8
  • 10 augustus 2012
  • 18:35

Bedankt Peter zulke info heb ik wel wat aan, heb een stockrom met alleen CF-root-SGS3-v6.4, maar rebooten helpt dus niet bij mij , handmatig legen van cache dus wel, weer wat geleerd. Nu nog ontdekken waarom sommige belangrijke apps roepen dat ze geen root toegang hebben terwijl hij wel geroot is :-)

Grt Weer

Bewerkt (24 april 2013 15:23)
esther1801

esther1801

  • Lid sinds 08 september 2010
  • Berichten 3757
  • Reputatie 40
  • #9
  • 10 augustus 2012
  • 18:48

Heb je de app superuser van cf in je appdrawer staan? En evt de app superuser fixer. Staan beide in play. Waarschijnlijk los je hier het probleem mee op dat sommige apps zeggen geen root te hebben

Bewerkt (24 april 2013 15:23)

AW Forum Queen voor het leven

herbieferbie

herbieferbie

  • Lid sinds 02 april 2012
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #10
  • 11 augustus 2012
  • 08:32

Goeie Morgen Esther, superuser wel superuser fixer niet, maar die kan ik dan wel instaleren ( nu weer wel :-) ) , en welke handeling moet ik verrichten dan ?
Grt HF

Bewerkt (24 april 2013 15:24)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren