Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Moto G8 Plus

  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

spj007

spj007

  • Lid sinds 27 mei 2013
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #1
  • 17 september 2013
  • 08:55

Hi All

momenteel verblijf ik 9 weken in thailand
zit hier in de rimboe met een laptop met een usb dongle en een noteII
het internet is niet zoals wij dat in NL gewent zijn maar goed het is niet anders
mijn probleem is deze

ik wil met mijn noteII via mijn laptop op internet (gaat over wats-app)
ik heb van mijn laptop een hotspot gemaakt
en dat werkt gewoon want mijn note ziet het (virtuele) netwerk incl. login en password
wel moet ik een statisch ip adres meegeven
op de note stel ik ipv het dhcp een statac ip in
in mijn geval is dat deze:
ip adres:192.168.1.253
gateway:192.168.1.1
netmask:255.255.255.0
dns1:8.8.4.4
dns2:4.4.4.4

inloggen gaat dan ook prima
de note haalt het ipadres op
alleen kan ik nu nog steeds niet op internet met de note

het zal ongetweifeld 'n instellingsfout zijn
maar na 2 dagen lezen en klooien toch maar de vraag hier gesteld

m.vr.grt. jp kohn buri Thailand

Bewerkt (17 september 2013 08:56)
jwhoutepen

jwhoutepen

  • Lid sinds 18 juli 2011
  • Berichten 1561
  • Reputatie 50
  • #2
  • 17 september 2013
  • 10:19

Waarom die dns'en ingevuld?

redbulletnl

redbulletnl

  • Lid sinds 02 september 2011
  • Berichten 2991
  • Reputatie 60
  • #3
  • 17 september 2013
  • 10:28

probeer eens op je laptop virtual router? daarmee kun je ook heel simpel netwerkjes aanmaken en je verbinding doorsturen

spj007

spj007

  • Lid sinds 27 mei 2013
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #4
  • 18 september 2013
  • 01:42

jwhoutepen
Waarom die dns'en ingevuld?

ik kan alleen alle gegevens opslaan in het static ip gedeelte
als ik alles (incl dns) heb ingevuld
daarna krijg ik ook verbinding met de laptop
maar vervolgens geen toegang tot internet
zou dat een win7 instelling kunnen zijn ?
voor zover ik weet heb ik alles inmiddels open staan.

m.vr.grt. jp


spj007

spj007

  • Lid sinds 27 mei 2013
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #5
  • 18 september 2013
  • 01:44

redbulletnl
probeer eens op je laptop virtual router? daarmee kun je ook heel simpel netwerkjes aanmaken en je verbinding doorsturen

ik heb virtual router geinstalleerd en volgens mij doet dit progje hetzelfde als ik al had
alleen in een mooi aangekleed jasje en zeer gebruikvriendelijk
maar zoals ik hierboven al schreef
ik heb acces tot de laptop maar krijg geen acces tot het internet

iemand ???

m.vr.grt. jp

update:
ik las ergens iets over pdanet. ook deze uitgeprobeerd
via usb naar laptop maar helaas met het zelfde resultaat
nog steeds geen acces tot internet

Bewerkt (18 september 2013 05:42)
spj007

spj007

  • Lid sinds 27 mei 2013
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #6
  • 21 september 2013
  • 02:10

redbulletnl
probeer eens op je laptop virtual router? daarmee kun je ook heel simpel netwerkjes aanmaken en je verbinding doorsturen

het werkt nu
ik draai dus met virtual router
maar om nou te zeggen dat ik nu begrijp waarom het nu dan ineens wel werkt ?? :/
maar goed het eindresultaat telt

m.vr.grt. jp

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren