Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OPPO Reno 10x Zoom

  • OnePlus 7 Pro

  • Xiaomi Mi 9

  • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

cashje

cashje

  • Lid sinds 03 april 2011
  • Berichten 250
  • Reputatie 0
  • #1
  • 15 januari 2018
  • 20:32

Hallo allemaal.

Ik wil graag lineage op mijn Samsung note 3 gaan flashen omdat er nog android 5 op zit en de telefoon werkt nog prima.
Dus dacht ik laat ik het eerst eens op mijn oude Samsung galaxy s2 uitproberen aangezien ik dit nog nooit heb gedaan.
Ik ben nu al meer dan een week aan het stoeien maar helaas zonder resultaat.
Het volgende heb ik gedaan (niet lachen a.u.b).
Ik heb er eerst supersSU op geflashed.
Daarna heb ik er clockworkmod op gezet en een recovery gemaakt (denk ik).
Toen heb ik met odin 307 jeboo_kernel_i9100_v1-2a naar de telefoon geflashed .
Want ik had gelezen dat ie dan geroot zou zijn.
Daarna heb ik lineage voor deze telefoon gedownload en op de sd kaart gezet.
De telefoon opgestart dmv de drie knoppen vast te houden en lineage te klikken.
Ik kreeg een groen poppetje te zien met een boel witte regeltjes en een balkje dat vol liep.
Maar halverwege ging ie weg en kreeg ik het hoedje van clockwordmod te zien en er gebeurde niks meer.
Ik had van tevoren ook iets met twrp geprobeerd maar daar kwam ik niet uit.
Ik heb toen maar weer de originele rom er op geflashed die ik op internet ergens heb gevonden en ben weer terug bij af.
Is er iemand die mijn kan uitleggen wat ik moet doen en wat ik vooral niet moet doen.
Dat het mis gaat met de s2 is niet erg maar de note 3 wil ik graag voorzien van een nieuwe android versie.

Alvast bedankt.

Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4100
  • Reputatie 140
  • #2
  • 15 januari 2018
  • 21:32

stap 1:zoek de goede twrp om met odin te flashen.
eens dit gebeurt is, reboot in twrp. zet de juiste rom en gapps op u telefoon.telefoon aansluiten op pc en de zips op u telefoon zetten. dan in twrp doe je eerst een backup. dan een factory reset dan wipe cache en dalvik dan wipe systeem. nu de rom en gapps flashen en reboot. even wachten soms 5 min voor opstart en klaar.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4100
  • Reputatie 140
  • #3
  • 15 januari 2018
  • 21:35

best dat je kijkt op xda voor de juiste files. rom gapps.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4100
  • Reputatie 140
  • #4
  • 15 januari 2018
  • 21:36

indien je root wil kijk je voor magisk. deze flash je dan ook mee met de rom en gapps.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

cashje

cashje

  • Lid sinds 03 april 2011
  • Berichten 250
  • Reputatie 0
  • #5
  • 16 januari 2018
  • 05:48

Dank je wel voor de snelle reactie.
Maar dit is volgens mij niet 123 gedaan voor een leek als ik.
Ik had twrp via de playstore er al opgezet maar dit werkt niet zoals ik op youtube zie.
Of moet ik hem eerst rooten voordat dit werkt?

Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4100
  • Reputatie 140
  • #6
  • 16 januari 2018
  • 07:06

twrp via playstore? foute boel dit. en rooten moet je niet eerst doen! je moet twrp met odin flashen.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6439
  • Reputatie 250
  • #7
  • 16 januari 2018
  • 08:20

bekijk de video hoe je twrp moet installeren.

let er wel op dat je voor jou type toestel neemt, ik heb het hier over de galaxy note 3 en volgens mij zijn er verschillende type procesors voor dat toestel houdt daar dus rekening mee.

Bewerkt (16 januari 2018 09:00)
gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6439
  • Reputatie 250
  • #8
  • 16 januari 2018
  • 08:30

en hier hoe je de rom en gapps pakket moet installeren.

hier ook weer voor jou type toestel.

en let op de volgorde van flashen (installeren) eerst de rom en dan het gapps (google apps) paket.


edit: mocht je problemen krijgen met het flashen bijvoorbeeld, device encrypted of wil niet opstarten,bootloop enz..ga dan in twrp naar wipe/advanced wipe en vink dalvik/art cache en system en data en cache aan en kies onderaan swipe to wipe en doe het flash proces van de rom en gapps opnieuw.

 



Bewerkt (16 januari 2018 08:45)
gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6439
  • Reputatie 250
  • #9
  • 16 januari 2018
  • 08:54

volgens mij moet je dan deze rom hebben.

https://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/development/android-7-0-cm14-trader418-unofficial-t3459973

cashje

cashje

  • Lid sinds 03 april 2011
  • Berichten 250
  • Reputatie 0
  • #10
  • 16 januari 2018
  • 18:29

Dank jullie wel voor de informatie.
Ik ga dit toch maar eerst op de s2 proberen omdat ik het nog niet echt snap met die TWRP.
Wat dit nu precies (qua bestand) is en hoe ik de goeie op xda kan vinden.

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren