Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Realme X2 Pro

  • Moto G8 Plus

  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

G.Rook

G.Rook

  • Lid sinds 05 januari 2013
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #1
  • 8 januari 2013
  • 10:50

Hallo,

Ik ben nieuw op AW en ik heb de volgende vraag: ik wil door geheugen probs van een gio de telefoon rooten en apps naar de sd kopieëren. Ik heb de tutorial gelezen en software gedownload zoals het update.zip bestand.

Als het nou niet naar behoren werkt,kan ik dan ook een undo doen en hoe doe ik dit?????

En een komplete backup maken?? Ik snap het niet helemaal.

Grtzz

Bewerkt (24 april 2013 16:07)
Arjoderoon

Arjoderoon

  • Lid sinds 12 september 2011
  • Berichten 105
  • Reputatie 0
  • #2
  • 8 januari 2013
  • 11:19

als je een nieuwe gio hebt en daar de originele (stock) rom op hebt staan (dus die er al op stond toen je de telefoon kocht) kan je geen complete backup maken.

rooten heb ik ook gedaan, ging heel makkelijk. Ik neem aan dat je het topic over link2d gelezen hebt. Ik heb het ook en moet zeggen dat dit echt de must have app is voor iedere gio gebruiker.
Zorg dan wel dat je op het sd kaartje dat je erin stopt de juiste partitie al hebt.

Verder is het mogelijk om te unrooten. hoe dit werkt weet ik niet (ga hem nooit meer unrooten namelijk). Hier kan je denk ik op internet wel het nodige vinden als je googled op: unrooten galaxy gio

mocht het update.zip bestand niet werken, ik heb destijds een ander bestand gebruikt: http://dl.dropbox.com/u/52924699/Galaxy%20gio/RootGalaxyGio.zip

Bewerkt (24 april 2013 16:07)
G.Rook

G.Rook

  • Lid sinds 05 januari 2013
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #3
  • 8 januari 2013
  • 11:38

Nou,het is geen nieuwe gio.

Ja ik ken het verhaal over link2sd.Deze software moet dus op de telefoon zitten na het rooten.

De software om te partitioneren heb ik ook dank zij AW.Thanks

En ik heb net jou link gevolgd en het bestand binnen gehaald. Nogmaals mijn dank.

Bewerkt (24 april 2013 16:07)
Froony

Froony

  • Lid sinds 09 oktober 2011
  • Berichten 895
  • Reputatie 0
  • #4
  • 8 januari 2013
  • 19:58

Ik denk dat Arjo met ‘nieuw’, nog zoals in staat van aankoop (qua software, of er krassen op zitten maakt natuurlijk geen zak uit) is, of dat je er al eerder mee hebt ‘gerommeld’.
Een complete back-up maken kan niet zonder root-toegang, dus dat gaat 'm niet worden. Als het goed is verlies je bij het rooten geen gegevens. Houd er wel rekening mee dat het altijd fout kan gaan, maar die kans is heel klein als je goed de tutorials volgt.
Unrooten is mogelijk en zou moeten werken, maar ik geloof dat niemand van ons hier er ervaring mee heeft. Root bevalt ons allemaal te goed om het weer ongedaan te maken.

Bewerkt (24 april 2013 16:07)
G.Rook

G.Rook

  • Lid sinds 05 januari 2013
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #5
  • 10 januari 2013
  • 11:07

Even over het rooten.

Als ik de tutorial lees moet ik opstarten met midden knop en power knop tegelijk induwen.

Nieuwsgierig als ik ben vond ik bij rootingpalace.com dat ik de volume up knop+ home+power knop moet indrukken.

Wat is het nou want dit werkt m.i. verwarrend.

Bewerkt (24 april 2013 16:08)
Hielko

Hielko

  • Lid sinds 12 juni 2011
  • Berichten 515
  • Reputatie 0
  • #6
  • 10 januari 2013
  • 15:10

Met volume knop er bij kom je in de download mode. Er is inderdaad verkeerde info op internet hierover.

Bewerkt (24 april 2013 16:08)
G.Rook

G.Rook

  • Lid sinds 05 januari 2013
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #7
  • 10 januari 2013
  • 18:29

Okee. Bedankt voor het antwoord. Ik zal de tut volgen en de volume knop niet gebruiken.

Thanks

Bewerkt (24 april 2013 16:08)
G.Rook

G.Rook

  • Lid sinds 05 januari 2013
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #8
  • 12 januari 2013
  • 12:59

Moet ik de sim kaart ook verwijderen als ik in recovery opstart?? Of kan die gewoon blijven zitten???

Bewerkt (24 april 2013 16:08)
Froony

Froony

  • Lid sinds 09 oktober 2011
  • Berichten 895
  • Reputatie 0
  • #9
  • 12 januari 2013
  • 13:37

Kan gewoon blijven zitten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het zonder SIM-kaart te doen. Je SIM-kaart zal niet beschadigen als het goed is.

Bewerkt (24 april 2013 16:08)
G.Rook

G.Rook

  • Lid sinds 05 januari 2013
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #10
  • 12 januari 2013
  • 13:46

Froony,

Bedankt voor je snelle reactie. Top

Nogmaals bedankt.

Bewerkt (24 april 2013 16:08)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren