Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Z Flip

  • Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Realme X2 Pro

  • Samsung Galaxy S20 Ultra

  • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

FrankoNL

FrankoNL

  • Lid sinds 13 mei 2011
  • Berichten 12
  • Reputatie 0
  • #1
  • 17 mei 2011
  • 17:13

Hallo Iedereen,

Ik heb sinds gisteren een Samsung Galaxy Ace. Deze heb ik los overgekocht van iemand omdat mijn Iphone kapot is gegaan.

Ik heb een relax 30 abbo met internet bundel van T-mobile.


Nu het probleem:

Mijn telefoon wisselt constant tussen H en 3G. Nu is dat op zicht geen probleem, als het maar werkt … en dat doet het nou juist niet! Zodra mijn telefoon op 3G komt, heb ik geen enkele internetverbinding meer. Dit is dus met het downloaden van een app of het sturen van een whatsapp bericht erg vervelend.

Is er een mogelijkheid om mijn telefoon te dwingen om voor H te kiezen?

Bewerkt (17 mei 2011 17:13)
fifarunnerr

fifarunnerr

  • Lid sinds 13 juli 2010
  • Berichten 1846
  • Reputatie 10
  • #2
  • 17 mei 2011
  • 17:14

Nee, je telefoon kiest voor de snelst mogelijke verbinding, in jou geval H. Als dat er niet is, kiest hij voor 3G. Maar als je op 3G helemaal geen internet hebt klinkt dat als een hardwarefout.

Bewerkt (17 mei 2011 17:14)
FrankoNL

FrankoNL

  • Lid sinds 13 mei 2011
  • Berichten 12
  • Reputatie 0
  • #3
  • 17 mei 2011
  • 17:26

Een Hardware fout? .. lekker, dan kan ik dus weer terug! Hoe zou ik dat zeker kunnen weten?

Bewerkt (17 mei 2011 17:26)
Sander_M

Sander_M

  • Lid sinds 22 september 2010
  • Berichten 5153
  • Reputatie 100
  • #4
  • 17 mei 2011
  • 17:43

Al even uit en aan gezet?

Bewerkt (17 mei 2011 17:43)

Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

FrankoNL

FrankoNL

  • Lid sinds 13 mei 2011
  • Berichten 12
  • Reputatie 0
  • #5
  • 17 mei 2011
  • 17:44

Ja, dit hielp niet

Bewerkt (17 mei 2011 17:44)
rephaia

rephaia

  • Lid sinds 23 november 2010
  • Berichten 771
  • Reputatie 0
  • #6
  • 17 mei 2011
  • 19:05

Netwerkinstellingen herstellen is het enige wat ik kan bedenken, was bij mijn delletje ook zo.

Hiervoor ga je naar Settings > Wireless Controls > Mobile Networks > Access Point Names > Druk op de Menu-knop en kies New APN.
> Vul de instellingen van je netwerk in

voor T-Mobile zou dit het moeten zijn:


- APN: internet
- Username: tmobile
- Password: tmobile

Bewerkt (17 mei 2011 19:05)
esther1801

esther1801

  • Lid sinds 08 september 2010
  • Berichten 3757
  • Reputatie 40
  • #7
  • 17 mei 2011
  • 19:12

topic even verplaatst naar het juiste fora

Bewerkt (17 mei 2011 19:12)

AW Forum Queen voor het leven

FrankoNL

FrankoNL

  • Lid sinds 13 mei 2011
  • Berichten 12
  • Reputatie 0
  • #8
  • 17 mei 2011
  • 19:27

Ok, en dit geeft verder geen problemen? Bijv extra kosten

Bewerkt (17 mei 2011 19:27)
rephaia

rephaia

  • Lid sinds 23 november 2010
  • Berichten 771
  • Reputatie 0
  • #9
  • 17 mei 2011
  • 20:12

FrankoNL;162527
Ok, en dit geeft verder geen problemen? Bijv extra kosten

Nee niet dat ik weet, je hebt toch een abbo,daar zouden de kosten dus door gedekt moeten worden.

Bewerkt (17 mei 2011 20:12)
FrankoNL

FrankoNL

  • Lid sinds 13 mei 2011
  • Berichten 12
  • Reputatie 0
  • #10
  • 17 mei 2011
  • 20:15

Dan hoop ik dat dit het probleem oplost!

Bewerkt (17 mei 2011 20:15)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren