Rebekka testte de Huawei Watch GT 3 en dit zijn haar bevindingen

Advertorial

Advertorial

Samen met Huawei mochten twee lezers van Androidworld de Huawei Watch GT 3 42 mm testen. Een slim horloge dat vooral op het gebied van sport de drager goed kan helpen. Rebekka was een van de testers en dit zijn haar bevindingen.

Als medeweker van een grote bank vind ze het handig om een reminder te krijgen van de Watch GT 3 om te bewegen. In haar vrije tijd wandelt en fietst ze heel erg veel.

Bouwkwaliteit en design

De Huawei Watch GT 3 zit door de leren band erg comfortabel om mijn pols, je voelt bijna niet dat je hem draagt. Ik vind dat de Watch GT 3 heel erg op een normaal horloge lijkt. Aan de zijkant zitten 2 knoppen waarvan 1 draaikroontje. En het scherm is natuurlijk een touchscreen. Het scherm is overigens precies groot genoeg voor mij, het had niet groter of kleiner gemoeten. De Huawei Watch GT 3 waterbestendig, maar het leren bandje niet.

Beeldscherm

De smartwatch is erg makkelijk te bedienen, je kunt met de knop aan de zijkant aanpassen naar welke app hij toe moet gaan, het is een soort snelkoppeling. Je kunt op de Watch GT 3 de maanstand de weersvoorspelling, hartslag, spo2, stappen en nog veel meer bekijken. Ook de notificaties komen er direct op binnen en je kunt ook via de Huawei Watch GT 3 bellen of reageren op een bericht met een vooringestelde tekst. Als extra kun je ook een beltoontje krijgen bij een notificatie. Uiteraard zit er ook een functie op om je telefoon te vinden, ideaal voor de mensen die de telefoon altijd kwijt zijn zoals ik. Volume is eenvoudig te regelen in de instellingen.

Rebekka testte de Huawei Watch GT 3 en dit zijn haar bevindingen

Koppelen en de app gebruiken

De app is erg makkelijk in gebruik als je hem eenmaal geïnstalleerd hebt. Het koppelen met de Huawei Watch GT 3is ook erg eenvoudig. De eerste update die binnen kwam nam wel veel tijd in beslag, maar dat was gelukkig maar eenmalig. Het leuke aan deze Watch GT 3 is dat hij ook de hoogte laat zien van je workout en je kunt de volledig afgelegde route zien in de app van Huawei. Dat deed mijn vorige smartwatch bijvoorbeeld niet. Naast al deze mogelijkheden zit er een kompas , Timer, wekker, huidtemp meter en nog veel meer handige functies op de Huawei smartwatch

Rebekka testte de Huawei Watch GT 3 en dit zijn haar bevindingen

Bediening en telefoneren

De Huawei Watch GT 3 beschikt over een touchscreen en 2 fysieke knoppen die aan de zijkant zitten. Een knop waar je je favoriete functie aan kunt koppelen en een knop waarmee je alle apps kunt bekijken en bedienen. Je kunt ook met de smartwatch bellen, de personen met wie ik bel vinden mij wel iets minder goed te verstaan dus ik schakel graag terug naar bellen via de telefoon. Maar dat je via je smartwatch doorkrijgt dat je gebeld wordt, vind ik ideaal!

Accuduur

De accu gaat bij mij redelijk vlot leeg aangezien ik hem echt veel gebruik. S'ochtends sporten, s'middags wandelen en tussendoor veel stappen zetten en gebruik in combinatie met muziek luisteren. Met mijn intensieve gebruik gaat hij ongeveer 5 dagen mee.

Conclusie

Na mijn testperiode vind de Watch GT 3 heel erg fijn in gebruik! Ik ben heel blij met de trainingen functie en de gps die ingebouwd zit. Daarmee zie ik eindelijk precies welke routes ik genomen heb en hoeveel kilometer ik precies afgelegd heb. Afhankelijk van de watchface die je gebruikt zie je op het scherm ook het aantal verbrande calorieën. Kortom de Huawei Watch GT 3 42 mm is mij ontzettend bevallen.

Huawei Watch GT 3

De Huawei Watch GT 3 is de nieuwste smartwatch van Huawei, boordevol gezondheids- en fitnessfuncties, interessante stati Lees meer

Vanaf € 229,99

Bestel op

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen