Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Moto G8 Plus

  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

fredddegroen

fredddegroen

  • Lid sinds 09 april 2011
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #1
  • 9 april 2011
  • 20:27

krijg deze melding steeds weer al start ik hem opnieuw op wie kan me helpen
heb een archos 7 home tablet

Bewerkt (9 april 2011 20:27)
sacha

sacha

  • Lid sinds 22 mei 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #2
  • 22 mei 2011
  • 14:49

ik heb het zelfde probleem niks werkt heb jij al een oplossing gevonden ?

Bewerkt (22 mei 2011 14:49)
Djembebi

Djembebi

  • Lid sinds 14 oktober 2010
  • Berichten 2778
  • Reputatie 0
  • #3
  • 22 mei 2011
  • 14:57

Ik zou deze vraag even stellen in het tablet forum: Overige tablets. Daar krijg je vast sneller antwoord
Maar wat ik uit de ervaringen van anderen met hetzelfde probleem (op hun telefoon) lees, is dat een factory reset dit probleem zou kunnen oplossen.

Bewerkt (22 mei 2011 14:57)
mvaningen

mvaningen

  • Lid sinds 01 juni 2011
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #4
  • 1 juni 2011
  • 15:14

Ik heb hetzelfde probleem. Ben ij er al achter hoe het werkt?
Mirjam

Bewerkt (1 juni 2011 15:14)
esther1801

esther1801

  • Lid sinds 08 september 2010
  • Berichten 3757
  • Reputatie 40
  • #5
  • 1 juni 2011
  • 15:33

verplaatst naar Overige tablets en kijk ook eens op Tabletworld

Bewerkt (1 juni 2011 15:33)

AW Forum Queen voor het leven

renegade20

renegade20

  • Lid sinds 20 september 2011
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #6
  • 20 september 2011
  • 21:15

geen paniek mensen.
gewoon even naar de site van archos.com en de nieuwe firmware downloaden.
daarna het iso bestand op je tablet zetten.
loskoppelen de melding wegklikken en onder het klikken de nieuwe firmware installeren.
laat hem zelf het werk doen.
als hij klaar is start hij automatisch opnieuw op en werkt hij weer perfect.

veel succes

Bewerkt (20 september 2011 21:15)
wilri

wilri

  • Lid sinds 05 augustus 2011
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #7
  • 22 september 2011
  • 13:00

maar de update voor de firmware is niet beschikbaar voor de Archos 7 cupcake, wat nu?
ik heb hetzelfde probleem in Aldiko

Bewerkt (22 september 2011 13:00)
renegade20

renegade20

  • Lid sinds 20 september 2011
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #8
  • 23 september 2011
  • 18:02

wilri;219762
maar de update voor de firmware is niet beschikbaar voor de Archos 7 cupcake, wat nu?
ik heb hetzelfde probleem in Aldiko

jawel hoor kijjk ff op deze link.
ARCHOS

gr peet

Bewerkt (23 september 2011 18:02)
spyke99

spyke99

  • Lid sinds 29 oktober 2011
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #9
  • 5 november 2011
  • 08:16

hoe zet ik een iso bestand op een archos7 tablet die alleen de bewuste foutmelding geeft en verder geen interactie met de PC meer heeft ?

Bewerkt (5 november 2011 08:16)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren