Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

dylanneuh

dylanneuh

  • Lid sinds 06 juli 2012
  • Berichten 170
  • Reputatie 0
  • #1
  • 18 december 2012
  • 22:07

Hallo iedereen

Sinds kort heb ik telenet king. En zoals iedereen waarschijnlijk wel weet bevat dit 1GB mobiel internet.

Maar als ik pakketgegevens inschakel komt dit rechtsboven te staan :



Dit is de E van edge veronderstel ik?

Mijn vraag is eigenlijk: moet dat niet 3g of 2g zijn want edge is toch al verouderd?

En mijn excuses aan de moderators als dit verkeerd is geplaatst.

Mvg,
dylanneuh

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
Pindasmeer

Pindasmeer

  • Lid sinds 08 november 2011
  • Berichten 214
  • Reputatie 0
  • #2
  • 19 december 2012
  • 09:20

Ja, ik zou zeggen dat je wel zou moeten kunnen verbinden met 3g/H+ netwerken. Heb je al geprobeerd roaming aan te zetten?

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6203
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #3
  • 19 december 2012
  • 09:24

Naar juiste forum (Overige providers BE) verplaatst

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
z0rk

z0rk

  • Lid sinds 20 december 2010
  • Berichten 1593
  • Reputatie 0
  • #4
  • 19 december 2012
  • 10:03

Telenet werkt op het Mobistar netwerk, en spijtig genoeg geef Mobistar nog niet overal een deftige 3G dekking. Als je de E hebt staan heb je 2G dekking.

Ik zit zelf op proximus, en ik zie zelden of nooit het 3G logo staan, maar zo goed als altijd H. Als ik dan met mijn collega's vergelijk die allemaal een BrolBerry hebben, en het 3G logo, merken we dat dat even snel is als het H logo te hebben. Ik vermoed dus dat in android het 3G logo slechts zelden verschijnt, maar dat je die verbinding wel hebt…

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
Hawkery

Hawkery

  • Lid sinds 06 december 2012
  • Berichten 66
  • Reputatie 10
  • #5
  • 19 december 2012
  • 12:25

Even een korte uitleg over gprs, 2g, 3g, 4g

Theoretische snelheden:

GPRS: 200 kbit/s zowel down als upload
Edge = 2G :1 Mbit/s download & 400 kbit/s upload
3G: 7.2 Mbit/sdownload &1.4 Mbit/s upload
H = HSPA: 14.4 Mbit/sdownload &5.76 Mbit/s upload
H+ = HSPA+:
42 Mbit/sdownload &36 Mbit/s upload
LTE/4G:
168 Mbit/sdownload &22 Mbit/s upload

Er zijn 3 verschillende masten:
Mast 1: zend gprs + edge. gprs golven geraken verder dan edge (2g) daarom dat gprs dekking in de meeste landen 100% is (maar gprs gaat zo traag dat je er niets mee bent :-P)

Mast 2: zend 3g en hspa uit. Dit waren de eerste 3g masten, maar sinds weet ik wanneer hebben ze aanpassingen gedaan dat deze masten hspa golven kunnen uitzenden. 3g en hspa golven, gaan ongeveer even ver.
Mast 2
zend in sommige gevallen ook H+ uit. H+ maakt ook gebruik van de 3g mas,t maar zit op een andere band dan 3g en H.

Mast 3: zend 4G uit. 4G en LTE zijn het zelfde, is gewoon andere naam.


Wat is nu het verschil tussen 3G en HSPA op je smartphone/tablet?
NIETS !!!
Bijna alle 3G masten zijn aangepast, zodat ze HSPA kunnen uitzenden.
Alle providers gebruiken HSPA, zodat ze de max speed van 3G kunnen garanderen. Zij zetten gewoon een 3G snelheidslimiet op de hspa golven.

Waarom komt er dan soms 3G op mijn smartphone/tablet
2 redenen:
1) Elke smartphone/tablet kan HSPA ontvangen, maar sommigen kunnen geen H laten zien (bv: Nexus S geeft 3G weer, terwijl die op H zit)
2) HSPA golven zijn iets minder stabiel dan 3G. weersomstandigheden, obstakels, … kunnen er allemaal voor zorgen dat je soms op 3g valt ipv H


Als er nog vragen zijn, dan stel je ze maar ;)

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
z0rk

z0rk

  • Lid sinds 20 december 2010
  • Berichten 1593
  • Reputatie 0
  • #6
  • 19 december 2012
  • 12:31

Dank je voor deze duidelijke uitleg! Ik dacht dat het 3G symbooltje beter was dan H, maar het is dus eigenlijk omgekeerd

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
Hawkery

Hawkery

  • Lid sinds 06 december 2012
  • Berichten 66
  • Reputatie 10
  • #7
  • 19 december 2012
  • 13:38

Ik weet dat base met een lagere limiet werkt, zodat ze iedereen de max kunnen garanderen tijdens piek momenten.
Nu vraag ik mij af of de limiet op 7 Mb/s niet verhoogt kan worden, zonder last te hebben van de piek momenten.

Zullen we wrs nooit achterkomen, want er word nu vol ingezet op LTE

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
Verwijderd_Account_44451

Verwijderd_Account_44451

  • Lid sinds 05 februari 2012
  • Berichten 4099
  • Reputatie 140
  • #8
  • 19 december 2012
  • 13:48

sederd oktober ben ik ook veranderd van proximus naar telenet king ,en idd de verbinding is soms op edge traag dus want ik vroeger niet had bij proxi ,gelukkig zie ik ook heel veel de h staan ,heb idd aan ontvangst wa ingeleverd maar het scheelt dan ook meer dan de helft van prijs per maand ,

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
Hawkery

Hawkery

  • Lid sinds 06 december 2012
  • Berichten 66
  • Reputatie 10
  • #9
  • 19 december 2012
  • 14:21

wat had jij dan van proxi abo ?
Ik begrijp soms niet dat mensen veel betalen voor abo/prepaid, er zijn zoveel goedkopere alternatieven als je even goed zoekt

Bewerkt (24 april 2013 16:02)
barremans

barremans

  • Lid sinds 07 juli 2011
  • Berichten 2237
  • Reputatie 0
  • #10
  • 19 december 2012
  • 14:35

Hawkery;367205
wat had jij dan van proxi abo ?
Ik begrijp soms niet dat mensen veel betalen voor abo/prepaid, er zijn zoveel goedkopere alternatieven als je even goed zoekt
Bepaalde mensen hebben voorkeur naar stabiele connectie, goed ontvangst in buitenland, gewoon voor data verkeer of gewoon bereikbaar zijn en andere. Een ding is zeker kwaliteit betaal je kwantiteit geven ze je. Ik heb gewoon een mtv Generations 10, waarbij alle data geblokkeerd wordt zowel op toestel als op de sim kaart als ook op mijn abo. Er zijn genoeg wifi spots te vinden. Maar wat is de verhouding prijs tov het product/service dat men aanbiedt. Bestaat er een regel hiervoor?Ik ben zwaar aan het twijfelen om naar mobistar te gaan van 12.5€/maand met data maar dan stel ik me de vraag of mijn gewoon gsm verbinding goed en stabiel blijven en wat voor ontvangst ik in het buitenland heb?

Bewerkt (24 april 2013 16:02)



Grtz Barre

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren