OPPO Paneltest, Tom test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Tom James Westra.

Behuizing en design 

De telefoon ligt lekker in de hand, hij is even breed als mijn hand palm, waardoor hij goed met 1 hand te bedienen is.

Het strakke model is te danken aan de afgeronde hoeken en scherm, de onopvallende zijknoppen en frontcamera die erg subtiel wegvalt in het scherm. De achtercamera´s zien er veelbelovend uit, wat het toestel meteen een stuk meer premium laat lijken.

De enige ingang in het toestel is usb-c, wat het uiterlijk wel mooier maakt maar het is niet erg praktisch aangezien veel audio apparaten nog met 3,5mm jack werken.

Scherm 

AMOLED – intense kleur beleving, heldere en natuurlijk ogende kleuren. Resolutie is van hoge kwaliteit, ook met tegenlicht of een andere hinderlijke val van zonlicht is het scherm nog goed zicht- en leesbaar.

De automatische helderheid is wat aan de donkere kant voor mij, maar ik ben nogal gehecht aan fel en veel licht. Dus ik heb de automatische helderheid gebruikelijk uitstaan. Er zijn wel goede alternatieven voor oogcomfort. Zoals ´donkere modus` en een blauwlicht filter. De blauwlicht filter is daarvan mijn favoriet, het doet namelijk niets af aan de helderheid, maar voelt toch prettiger aan voor mijn ogen, vooral in het donker.

Prestaties 

Telefoon werkt razendsnel zonder haperingen of andere verstoringen. Ik heb zelf nog al eens Asphalt 9 gespeeld, wat ook vlekkeloos verliep. Geen framedrops of andere storende beelden tijdens het gamen.

Ook als er meerdere apps openstaan of op de achtergrond draaien, zorgt dit niet voor vertraging in de software of in het beeld.

Accuduur 

Accuduur is zeer goed van dit toestel. Telefoon gaat zeker één dag mee, en bij wat minder intensief gebruik is opladen pas nodig na 1,5 dag. Het opladen zelf gaat ook echt onwijs snel, binnen 30 minuten is de batterij van 0% terug naar 100%. Draadloos opladen is helaas niet mogelijk.

Camera 

De camera van de OPPO Reno 6 Pro is zeer geavanceerd en maakt scherpe, stabiele, heldere en kleurgetrouwe foto´s. De zoom werkt prima met behoud van kwaliteit. De nachtmodus was verbazingwekkend goed, daar heeft OPPO echt zichzelf in overtroffen bij dit toestel.

De vele verschillende modi zijn leuk om mee te experimenteren.

Software

Duidelijk android-systeem, maar de Color-OS maakt veel personalisatie mogelijk, wat natuurlijk leuke details kan geven aan je eigen toestel ervaring.

Conclusie

Ik vind de telefoon voor de prijs wel wat onderpresteren. Er zijn namelij wat features die ik voor deze prijs graag er bij gezien had. Zoals dat het toestel waterproof zou zijn, wireless charging zou supporten,

Voor gamers en hobby fotografen is dit toestel zeker aan te raden, zeker als je kijkt naar vergelijkbare toestellen in deze prijscategorie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen