OPPO Paneltest, Tom test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Tom James Weststra.

Bouwkwaliteit en design 

De in-ear oortjes zitten erg comfortabel, vooral bij langdurig gebruik. Dat is te danken aan het lichtgewicht van de oordopjes. De oordopjes scoren door het kleine, compacte formaat, ook qua uitstraling extra punten. Ze vallen, in tegenstelling tot Airpods, een stuk minder op tijdens het dragen.

De oplaadcase heeft een mooi afgewerkt ovaal uiterlijk. Met aan de zijkant een synchroniseerknop en in het midden aan de voorkant een led-indicatie lampje.

De oordopjes zijn alleen stof en spatwaterproof. Dus zweten is geen enkel probleem maar je kan er geen baantjes mee trekken in het zwembad.

Geluid 

De oordopjes geven een helder en puur geluid, wat goed hoorbaar is bij akoestische (muziek)nummers. Vooral hoge en middelhoge tonen komen mooi uit. Zoals een piano, akoestische gitaar of andere niet-elektronische instrumenten.

Ik heb het nummer whiskey lullaby – brad paisley beoordeeld, en de oordopjes geven een helder en goede beleving qua surround sound. Dingen in de verte klinken ook echt ver weg en de diepte van de tonen is ook goed hoorbaar.

De stem van de zanger is erg helder en klinkt natuurgetrouw.

Techno en andere EDM die bepaald worden door hun bassline, komen minder goed tot hun recht. Daarbij is de afstemming tussen bas en lage tonen niet geweldig. De bas is té aanwezig waardoor de hoge en middelhoge tonen gedeeltelijk wegvallen.

Overigens is de kwaliteit wel op elk volume hetzelfde, dus ook op vol volume is de kwaliteit nog steeds goed. Er komt geen ruis of gekraak doorheen. Al raad ik het niet aan om op 100% volume te luisteren, want dat is echt onwijs hard. Voor de liefhebber natuurlijk ideaal, maar ik bescherm mijn trommelvliezen er liever tegen.

De verbinding tussen de Enco X en OPPO Reno6 Pro valt soms wel wat tegen. Tijdens het fietsen met de telefoon in mijn broekzak, geeft hij soms wat ruis of valt de verbinding (gedeeltelijk) weg.

Koppelen en de app gebruiken 

De oortjes zijn gemakkelijk te koppelen aan de OPPO Reno 6Pro. Schakel bluetooth in en bij het openen van de oplaadcase krijg je automatisch een koppelverzoek te zien op je telefoon.

En als je bij je bluetooth-koppelingen de OPPO Enco X aanklikt kan je gemakkelijk de functies van de touch bediening aanpassen, of de ruisonderdrukking aanpassen. Er zijn 4 verschillende niveau's van ruisonderdrukking, uit, transparantie, aan of maximaal.

Enige minpunt is dat er eigenlijk maar vrij weinig andere opties zijn.

Bediening en telefoneren

De oordopjes zijn uitgerust met touchbediening. Dmv je vinger over het aanraakgebied omhoog en omlaag te bewegen pas je het mediavolume aan. Bij 2 keer tikken spoel je bv door naar het volgende nummer, maar dat zijn instellingen die je kan aanpassen in de app.

Het is bij het begin wel even wennen aan de locatie van het touch gevoelige gebied. Maar als je dat eenmaal gewend bent, dan werkt het zeer prettig.

ANC 

35dB noise cancellation. Werkt het best bij lage tonen, zoals trein of vliegtuig omgevingen. Werkt minder bij “hoge-frequentie” omgevingen, zoals close-by voices of schreeuwende kinderen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen