OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Rob Chin.

Hoe gebruikt Rob zijn smartphone?

Hallo, mijn naam is Rob Chin. Ik ben 50 jaar en been werkzaam als zelfstandig meubelstofeerder. Het is voor mijn beroep handg om altijd een goede camera bij de hand te hebben voor het vastleggen van diverse meubelstukken. Een aantal jaren geleden heb ik een hernia gehad en is het daarom van belang om een aantal keer per week een flinke wandeling te maken. Dan gaat vaak de telefoon mee voor muziek en nu ook met een smartband om de pols.

Behuizing en design

De Oppo Reno 6 Pro is een mooi ogend toestel waar alles mooi afgerond is. Het toestel heeft een high end gevoel en uiterlijk.

Het toestel ligt daarom ook lekker en stevig in de hand. Het afgeronde beeldscherm ziet er niet allen goed uit het is ook heel fijn in gebruik. Bjvoorbeeld bij het gebruik van het menu voor zwefende programma’s. De achterkant van hett toestel is een ook een fraai plaatje met de Glow afwerking. In de prakijk is het nodig een beschermhoes te gebruiken maar in dit geval is het eigenlijk jammer dat je het mooie effect van de glinterende achterkant niet ziet. Met de meegeleverde en tranparante hoes kan je toch van de Glow afwerking genieten.

Het toestel heeft geen audiojack, wat een beetje wennen is maar met de meegeleverde Enco X is dit natuurlijk geen probleem

Scherm

Het toetel heeft een zeer mooi AMOLED scherm waar ik veel plezier aan beleef.

De kleuren zijn mooi en het scherm is ook in de volle zon goed af te lezen. Het automatisch aanpassen van de helderheid is in principe een handige functe maar stel het in het donker toch vaak bij naar een wat meer helderheid. De Afgeronde zijkanten van het scherm voellen niet alleen prettig aan het geeft het scherm ook een onbegrensd gevoel. Het scherm heeft een uitsparing voor de front camera dit vond ik allen storend bij het kijken van een film in full screen. Bij al het ander gebruik merk je de uitsparring voor de camera niet eens.

Prestaties

Het toestel werkt vlot en snel zonder zichtbare haperingen ook bij gebruik van meerdere apps tegelijker tijd. Zo ook met programmas open in splitscreen. Een game zoals Asphalt 9 is geen probleem op dit toestel.

Accuduur

Ik gebruik het toestel net super intensef maar wel de hele dag door. Het scherm is vaak aan.

Met een een volle accu heb ik het toestel makkelijk tot het einde van de dag kunnen gebruiken, dit is wat korter dan mijn huidige toestel (Oppo A9). Maar het snel laden is echt geweldig. Met tien miinuten laden kan je weer een halve dag voort. En volledig opladen kost maximaal 45 minuten. Helaas kan het toestel niet draadloos worden opgeladen. Maar met het snel laden is dit geen gemis.

Camera

De camera is geweldig, er zijn veel mogelijkheden zoals slowmo filmen en een macro functie. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld mooi bloemen vast te leggen.

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Bij het gebruik van de selfie camera in het donker is het een mooie bonus dat het scherm wit licht geeft dat als een soort van flits werkt. Alleen bij de portret modus is dit niet het geval. Het is een camera dit vriendelijk in gebruik is en wijst zich eigenlijk van zelf.

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Bij het maken van een film geeft de bokeh functie een nieuwe dimensie aan het filmpje een en rijk en profi beeld.

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Software

Mijn eigen toestel draait op android 11 en ColorOS 11.1. met ColorOS 11.3 heb ik een aantal nieuwe en handige functies voorbij zien komen. Zoals het oplichten van de zjkanten van het scherm bij het ontvangen van een push melding. Dit geeft rust en heb daardoor niet steeds het gevoel om te kijken of ik iets heb gemist.

De push meldingen werken prima en zijn makkelijk in te stellen voor ontvangst of just niet.

Als je word gebeld door een onbekend nummer kan je de melding op je scherm krijgen dat het mogelijk een spam beller is. Dit kreeg ik toen een bedrijf belde voor een nieuw energie contract.

Het nachtladen is ook een handige en welkome functie, dit ter bescherming van je accu.

Conclusie

In de twee weken dat ik het toestel in gebruik heb, heb ik er veel plezier van gehad. Het is een compleet toestel wat makkelijk in gebruik is. Er zijn veel aanpassingsmogelijkheden in functies en het uiterlijk van het toestel. Hoewel het toestel niet binnen mijn prijs range valt zou ik het absoluut aanraden.

Ik denk dat het toestel bedoeld is voor volwassenen die veel eisen van een toestel en wat makkelijk in gebruik is. Sterke punten van de Reno6 Pro zijn de camera. Deze geeft mooie beelden en heeft veel mogelijkheden.

Hoewel het toestel we elke dag aan de lader moet is het snel laden echt een genot. Ook al heb je een kwartier om te laden, je kan dan toch weer een groot deel van de dag verder. Het is wel een beetje jammer dat draadloos laden niet mogelijk is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen