OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Rob Chin.

Bouwkwaliteit en design

De Oppo Enco X in-ear oortjes dragen comfortabel mist je de juiste maat rubbertje (meegeleverd) gebruikt. Maar zoals bij alle in-ear oortjes is het na een uur og meer toch wat minder comfotabel. Het design van de case en de oortjes zijn mooi van vorm en klopt als geheel. De case waarmee je de oortjes onderweg ook oplaad heeft ook magneetjes waardoor de oortjes makelijk in de case vallen. De glans finish zou je als pianolak kunnen zien maar ingebruik (met vingers, vet, ect) heeft het toch niet een premium uitstraling die je verwacht. De led lampjes voor de batterij status zijn dudelijk en werken goed.

Voor het herfst weer wat eraan komt hoef je niet bang te zijn, de oortjes hebben een IP 54 rating. Regen, wind of stof geen bezwaar.

Geluid

Helaas ben ik net zo onderlegt wat betreft drivers en andere technische kanten. Wel ben ik onder de indruk van het geluid van de Enco X. Zowel bij het luisteren naar muziek of het voeren van een telefoongesprek of luisteren naar een podcast.

Met het helaas overlijden van Lee’Scratch’ Perry een week of twee geleden, heb ik veel van zijn muziek geluisterd. Zoals nodig bij reggae de bass duidelijk aanwezig zonder te overheersen. Ook de hoge tonen zijn dan goed te horen, bij bv. Snaredrum of vocalen.

Het is niet fijn om te lang met een hoog volume naar muziek te luisteren maar los daarvan blijft het geluid goed klinken. De verbinding tijdens het luisteren is gewoon goede en blijft zelfs op meer dan tien meter stabiel.

Koppelen en de app gebruiken

Het koppelen van de oortjes aan de Reno ging heel makkelijk. Even de case openen en op de pairing knop drukken en het verschijnt vanzelf op je telefoon en is klaar voor gebruik. De HeyMelody app geeft de mogelijkheid om de bediening op de oortje aan te passen. Denk hierbij aan volume, play/ stop, vorige en volgende nummer. En vooral de mate van geluidsonderdrukking. Ook heb je drie keuzes voor het geluidskwaliteit. Hier had ik op iets meer aanpassingsmogelijkheden gehoopt. Je wil de HeyMelody app niet missen maar de equalizer mocht wat uitgebreider zijn.

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Bediening en telefoneren

De Enco X werkt met touch bediening. Alle functies zijn te bedienden via de oortjes en dit werkt eigenlijk heel goed. Alleen bij het regelen van het volume willen de oortjes nog eens uit je oor komen of verschuiven en ik had graag iets van feedback gehad bij het verstellen van het volume. Het voeren van gesprekken is een goede ervaring met de oortjes. Voor aan beide kanten van de lijn is er een helder geluid te horen.

Wat prettig is, is dat je telefoon gesprekken ook met 1 oortje in kan voeren.

ANC

De oortjes zijn voorzien van ANC, daar is de prijs ook wel naar. Ik had niet zo een geloof in ANC bij oortjes maar het werkt boven verwachting goed. Ik heb niet kunnen achterhalen wat Oppo aan decibellen claimt weg te filteren.

Maar zelfs naast een lopende luchtcompressor is het aangenaam luisteren naar muziek. Dit is dan met de maximale onderdrukking. Daar tegenover staat de transparency modus. Op de fiets naar muziek luiteren is hier door geen probleem want je alle geluiden (ver en dichtbij) hoor je samen met de muziek heel goed. En dat is wel zo veilig.

Extra functies

De Enco X beschikt naast ANC in twee standen ook een transperant modus. Dit is heel handig als je toch onderleel van de omgeving wil of moet zijn, zoals op de fiets door de stad. En je kan meerdere toestellen gelijk koppelen.

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

De draagdetectie is aanwezig en werkt beide kanten op. Zowel op pauze bij het uithalen als weer afspelen wanneer je de oortjes weer in doet. Super handig! Er is ook een equalizer aanwezig via de Hey Melody app. Deze werkt helaas alleen met 3 presets en daardoor een beetje beperkt. Met de smartband kan je wel je telefoon terug vinden maar dit gaat dan weer niet op voor als je even niet weet waar de oortjes liggen.

Conclusie

Al met al is de Enco X een heel fijne headset. Ondanks de stevige prijs zou ik ze zelf kopen en zeker ook aanraden aan een ander. De oortjes zijn goed voor mensen die veel onderweg zijn of in verschillende omgevingen. Denk aan op de fiets, in het OV of bv. op een kantoor werken.

Het zijn geen goedkope oortjes maar wel de de prijs waard. De beste aan de oortjes is de goed werkende ANC en de transparent modus. Een min punt van de oortje is de volume bediening. Hierbij gaan de oortjes verschuiven in je oor

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen