OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Band en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Rob Chin.

Bouwkwaliteit en design

De Smartband zit met zijn mat rubberen band heel comfortabel om je pols. Het oppervlak van de band is een mat van kleur en ook een beetje stroef. Hierdoor voelt het goed en zacht aan en ziet er ook rijk uit. Het is geen opvallend design eerder generiek. En het design volgens mij ook wel bij een ander merk gezien. Behalve op warme dagen het ik geen last van transpiratie door de band. Wegens het mooie weer de laatste tijd hebben we geen regen gehad maar onder de douche blijkt de Smartband goed tegen water te kunnen.

Beeldscherm

Het kleine scherm van de Smartband werkt goed en voor je het door hebt weet je hoe het werkt en wat je er mee kan. Ondanks het kleine scherm kan je goed navigeren en is het ook goed af te lezen. Behalve in de volle zon dan. In de volle zon moet je een beetje een goede kijkhoek zien te vinden.

Koppelen en de app gebruiken

Ook het koppelen van de Smartband aan de telefoon ging heel eenvoudig. Na het koppelen kan je aan de slag met de app ‘hey Tab Health op je telefoon.’ In principe kan in de app dezelfde informatie zien als op de Smartband. En biedt dezelfde aanpassingsmogelijkheden, zoals een andere wijzerplaat of het instellen van een alarm. Maar met de app kan je ook doelen stellen en vooral je geschiedenis bekijken.

Je kan dan terug zien hoeveel stappen je vorige week maandag heb gezet. Dit kan je per dag bekijken. Helaas is er geen week of maand overzicht beschikbaar.

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Band en dit vond hij ervan

Accuduur

Volgens Oppo kan je 12 dagen voort met een volle batterij, dit klopt ook. Zelfs iets langer. De band noch de app laat zien wat de status van de accu is. Maar daar hoef dan ook bijna twee weken niet aan te denken.

Conclusie

Een horloge of in dit geval een Smartband is niet iets wat ik uit mezelf graag om mijn pols draag. Maar om je activiteiten bij te houden is het wel handig. En eenmaal om je pols voel je het bijna niet.

Tenzij een trilling aan je pols voelt. Het kan dan zomaar zijn dat je telefoon b. in je tas zit en niet hoort. Maar de Smartband laat je weten dat je een bericht hebt. Als je een ontvangen bericht op je telefoon hebt gelezen blijft deze helaas wel op je Smartband staan en moet je het bericht apart verwijderen. Een klein min puntje

OPPO Paneltest, Rob test de OPPO Band en dit vond hij ervan

Voor mij het het sterke van de Smartband het bijhouden van de gezette stappen en het kunnen vinden van je misplaatste telefoon. Voor het geld hoef je het eigenlijk niet te laten en zeker niet als je regelmatig aan een sport doe. Maar hoofdzakelijk om je stappen bij te houden is het voor mij toch geen aankoop waard.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen