OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Rene Braxhoofden.

Bouwkwaliteit en design

Deze Oppo Enco X in ear oordopjes zit erg lekker. Ook na ze een dik uur in te hebben gehad heb ik er geen last van.

Eenmaal uit de verpakking komt er een sexy oplaadcase tevoorschijn. Deze oogt meteen erg premium. Echter had ik de X van Enco X erin gegraveerd. Deze case heeft een LED indicator. Buiten de 4 uur dat de accu van de oortjes ongeveer meegaan heeft de case nog zo’n 20uur extra accu aan boord. Dit is erg fijn als je hem veel gebruikt. Daardoor zit je nooit zonder.

OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Zodra de dopjes uit de case komen was ik blij verrast. Ze zien er erg mooi uit en ogen als echte high quality oordopjes. En door de IP 54 rating hoef je ook niet bang te zijn voor een beetje regen. Wat Ik er handig vind aan de oortjes is dat je met het sliden over de oortjes de muziek harder zet en met het tikken erop ga je naar het volgende nummer. Dit werkt trouwens ook vlekkeloos.

Geluid

De Oppo Enco X bevat een Coaxiale Dual-driver design zorgt voor een hele goede balans tussen hoog en lage tonen. Dit is erg duidelijk te merken als je de oortjes voor de eerste keer in doet. Zowel de hoge als midden-lage tonen komen heel goed tot hun recht. Ik vind persoonlijk alle tonen perfect is balans. Zowel bij het luisteren naar DJ Tiësto als naar het toch wat kalmere Enya.

Om de bass toch eens goed te testen heb ik gekozen voor een ultieme bas test om YouTube. Dit deed mij denken aan mijn oude Sennheiser koptelefoon. Oppo is in samenwerking met Dynaudio Uitstekend in geslaagd om uit deze modern ogende oortjes een geluid te creëren wat vergelijkbaar is met professionele koptelefoons.

Wat me ook aangenaam verrast is het bereik van de dopjes. Ik kan gerust mijn telefoon in de kamer laten liggen terwijl ik in de tuin aan het werk ben. Het noise cancelling van deze dopjes is echt top. Ik denk dat zo’n 80% van het geluid word gefilterd. Zodra je deze uit zet met het lang “Indrukken” van de zijkant van het oordopje, dan is alles beter hoorbaar voor bijvoorbeeld in het verkee

Koppelen en de app gebruiken

De oortjes zijn erg gemakkelijk te pairen met de Reno 6 Pro. Door de quick connection is dit vrijwel meteen. Bij de oortjes is een app te downloaden. Namelijk de app Heymelody. Echter word deze niet ondersteund door Oppo telefoons. De software die je kan gebruiken voor de instellingen staat op de Oppo zelf. Alle functies zoals vegen, aantikken & ingedrukt houden zijn hier aanpasbaar. Ook staat er meteen een equalizer van Dynaudio op. Deze zorgt er echt voor dat je het mooiste geluid uit de oortjes kan krijgen.

Bediening en telefoneren

Alles eerst bij de Enco X op basis van touchbediening. Dit werkt uitstekend aangezien je alles naar eigen wens kan aanpassen. Wil je liever tikken voor pauze IPV het volgende liedje? Dan is dat geen enkel probleem. Je kan alles instellen tot aan 3x tikken. Daardoor heb je keuze genoeg om het in te delen zoals je zelf wil.

OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Ook zit er een detectie op als je een oortje uit je oor haalt. Dit gaat prima alleen is het soms wat ongemakkelijk als je 1 oortje uit wil doen. Dan gaat de muziek meteen uit. Maar ook dit is net zoals de rest, prima aanpasbaar.

Ik heb met de Enco X meerdere malen videogebeld. De andere partij kon mij heel helder horen en heb tot op heden nog geen klachten gehad over slecht geluid. Door de 3 microfoons is dat ook geen wonder. En door de wind detectie heeft je gesprekspartner daar ook geen last.

Accuduur

Doordat de oortjes in de case worden opgeladen heb je nooit tekort aan accu. Met een enkele lading en noise cancelling ingeschakeld gaan de oortjes ongeveer 3 tot 4 uur mee. Met ANC uitgeschakeld ongeveer een half uurtje meer. Maar In totaliteit heb je meer als 20uur aan accu power bij je. Is dat dan nog niet genoeg? Dan word ook reverse charging ondersteund. Ook bestaat draadloos opladen tot de mogelijkheden. Dit is niet de 5.5 uur wat er word geclaimd maar dit is alsnog top te noemen. Je kan ter alle tijden de huidige accu status zien hij het bluetooth tekentje boven in je scherm. Ook is dat in de details van de oortjes terug te vinden.

OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

ANC

Deze oortjes bevatten ANC. De achtergrond geluiden worden erg goed gefilterd. Mijn schatting is bij maximale cancelling het geluid ongeveer 80% word weggefilterd. Doordat je het in kan stellen in 3stappen kan je met deze dopjes gewoon deelnemen aan het verkeer. Volgens Oppo zelf word er max 35db weggefilterd.

Conclusie

Deze Enco X oordopjes zijn te koop voor ongeveer €180. Voor dit bedrag zijn dit 1van de beste oortjes die op de markt zijn momenteel. Niemand zal spijt krijgen van de aankoop van deze dopjes. Ze doen alles wat je er van mag verwachten.

Top geluid, lekker klein & top ANC. Nadelen heb ik persoonlijk niet kunnen vinden maar als ik dan iets moet noemen,dan is het dat ze soms wat lastig uit de case te krijgen zijn en dat de case zelf niet waterdicht is. Maar dit zijn kleinigheden als je kijkt naar het totaalplaatje. Top product is de samenvatting.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen