OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Band en dit vond hij ervan

Advertorial

Advertorial

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Rene Braxhoofden.

Bouwkwaliteit en design

Op de dag van ontvangst heb ik hem meteen omgedaan. En behalve tijdens het douchen (dat durf ik niet aan) heb ik hem niet meer afgedaan. Door de 50m water resistentie zou ik hem gerust mee kunnen nemen onder de douche.

Hij zit erg lekker en je merkt niet eens dat je hem om hebt. Ik vind hem persoonlijk een beetje vrouwelijk ogen doordat hij aan de kleine kant is. Dit heeft meteen als nadeel dat ik hem niet echt opvallend vind. Het mag van mij iets meer uitgesproken.

Doordat er 2 bandjes bij zitten heb je tijdens het sporten iets meer veiligheid tegen schade. Maar ik vind het normale bandje wel lekkerder zitten. Maar dat is een kwestie van smaak. Door de metalen rand op het bandje vind ik hem wel als premium ogen.

Beeldscherm

Het 1.1” AMOLED scherm is goed scherp. De kleuren zijn prima te noemen. Ondanks het kleine formaat is alles duidelijk leesbaar. Het had van mij echter iets groter gemogen. e gevoeligheid van het scherm is prima in orde. Bij het swipen reageert hij uitstekend op elke aanraking. Ook als je hem gebruikt als afstandsbediening werkt het scherm uitstekend.

Echter word het scherm erg slecht leesbaar zodra er zon op schijnt. Dan moet je wel je hand er echt omheen leggen om het scherm normaal te kunnen lezen. Zelfs bij een helderheid van 80% vind ik dat wat tegen vallen.

OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Band en dit vond hij ervan

Koppelen en de app gebruiken

De handleiding is simpel. De koppeling met de Oppo Reno 6 Pro gaat super makkelijk. Moest er wel eerst achter komen dat je hem eerst op de lader moest leggen maar dat was na het lezen van de handleiding ook snel genoeg geregeld.

De Heytap Health app heeft alle functies wat je mag verwachten. Stappenteller, kcal meter, Slaap meter en de SP02 meter.

Uiteraard is het geen medisch hulpmiddel maar het helpt je zeker om een gezondere levensstijl aan te gaan wennen. Door de lijnen op het scherm kan je precies zien hoever je bent met je dagelijkse bewegingen. Als ik zie dat ik nog een beetje moet, dan push je jezelf toch voor dat beetje extra.

Opvallend is wel een typ fout in de afstand wat je hebt gelopen. Hier staat MM IPV KM.

In de app kan je instellen wat voor achtergrond je wil op je smartband. Maar ook of de smartband aan moet gaan zodra je hem optilt. Dit vind ik erg handig.

De hartslag meter kan je helaas niet constant laten meten. Eens in de 6 minuten is het minimum. Ik snap dat dit ten kostte zou gaan van de batterij duur maar dit zou wel een optie moeten zijn die je kan kiezen.

Bediening en telefoneren

De smartband laat zich makkelijk bedienen. Scrollen door het menu gaat soepel. Niks op aan te merken. Alles gaat op basis van touchscreen. Gewone knoppen behoren tot het verleden.

OPPO Paneltest, Rene test de OPPO Band en dit vond hij ervan

Accuduur

Volgens Oppo zal de accu van deze smartband tot 10dagen mee moeten gaan. Dit komt aardig overeen met de werkelijkheid. In 8 dagen van 100% naar 23%. Dat is een nette accuduur. Gelukkig is hij ook snel weer opgeladen. Naar mijn weten ongeveer een uurtje.

Zowel in de app als op het scherm van de smartband is af te lezen wat het percentage is wat er nog in de accu zit. Zo kan je altijd in 1 oogopslag in de gaten houden wanneer je hem weer op moet laden.

Conclusie

Overall is dit een prima smartband. Het zal niet mijn eerste keuze zijn door het formaat maar wel qua functionaliteit. Hij heeft alles wat je mag verwachten. Ik denk dat dit voor veel vrouwen een erg leuk horloge kan zijn.

Als je kijkt naar de positieve kanten dan is het zeker de duidelijkheid van het schermpje en de accuduur. Alle functies zijn aardig accuraat (echter heb ik mijn eigen stappen niet geteld) en hij laat zich makkelijk bedienen. Als nadeel zou ik toch graag de zon willen benoemen. Het scherm word dan erg slecht leesbaar. Ook is dit kleine formaat iets waar je van moet houden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Forumonderwerpen