OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan

OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Wilma Tempelman-Vreugdenhil.

Hoe gebruikt Wilma haar smartphone

Ik ben meestal gewoon thuis, waarbij ik m'n telefoon vooral gebruik om forums te lezen, en af en toe een spelletje te doen. Verder fotografeer ik graag, maar als ik m'n goede camera niet bij de hand heb, gebruik ik graag de camera die ik bij me heb: die van m'n telefoon. Als ik een telefoon uitzoek, let ik dus altijd op dat er wel een redelijke camera op zit. Verder speel ik regelmatig Pokemon Go en Harry Potter: Wizards Unite, dus een goede batterijduur is voor mij ook erg belangrijk.

Wilma test drie producten voor OPPO te beginnen met de OPPO Reno6 Pro. Aan de hand van enkele vaste onderwerpen geeft ze ons haar ervaringen.

OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan

Behuizing en design

Het eerste dat mij opviel, was hoe dun de telefoon was. Ook voelde hij bij het oppakken iets zwaarder dan ik verwachtte van zo'n dunne telefoon, maar het gewicht wende al heel snel. Hij houdt comfortabel vast. Er is een dun siliconen hoesje bij geleverd. Het was even iets prutsen om hem er omheen te krijgen, want het past ook echt precies. De blauwe kleur vind ik er stijlvol en niet erg doorsnee uitzien. Het maakt dat ik het gevoel heb toch wel een bijzondere telefoon in handen te hebben. De ronde schermranden vind ik wennen, maar dat wennen gaat snel.

Scherm

Het toestel heeft een AMOLED scherm. De kleuren zijn zoals je kunt verwachten vrij sterk verzadigd. Ik heb besloten om het scherm verder te gebruiken op de 'rustige' schermkleurmodus met de kleurtemperatuur op zo warm mogelijk. Dat geeft een prettig en mooi beeld voor mij. Ik vind het scherm prettig werken. De reactie op aanrakingen is lekker vlot en het werkt dus goed soepel. De afleesbaarheid in direct zonlicht vind ik tegenvallen, maar buiten dat is de afleesbaarheid prima. De automatische helderheid zou van mij wat sneller mogen reageren en wat adaptiever mogen zijn. Mijn Xiaomi Mi 9 Lite leert van de aanpassingen die ik in bepaalde situaties maak en binnen een paar dagen hoefde ik daar niet echt meer iets aan te doen. Bij de Oppo Reno6 Pro blijf ik de helderheid toch handmatig aanpassen in bepaalde situaties en dat vind ik jammer

Prestaties

De apps die ik normaal gesproken gebruik, zijn geen enkel probleem voor deze telefoon. Dankzij de 12 (+ 3) GB RAM worden apps niet snel uit het geheugen verwijderd, wat multitasken wel een stuk prettiger maakt. Ik merk dat ik dat wel echt een heel groot pluspunt van dit toestel vind, vergeleken met de Xiami Mi 9 Lite die ik gewend was. Ook een spel als Asphalt 9 werkt soepel, zonder merkbare haperingen.

Accuduur

Ik gebruik mijn telefoon vrij intensief. Niet alleen pak ik hem de hele dag door regelmatig om berichten op forums en facebook te lezen, maar ook om puzzels te maken. En als ik naar buiten ga (honden uitlaten), zet ik ook meestal Pokemon Go aan. Een hele dag op 1 lading doen, is dus voor veel telefoons nog best een uitdaging met mijn gebruik. Ook dit apparaat is na flink wat uren schermtijd uiteraard gewoon leeg, maar ruim 9 uur schermtijd (nog 25% batterij over) heb ik nog niet met eerdere telefoons kunnen halen. Het fijne is ook dat hij vervolgens in ongeveer een half uur weer helemaal vol zit. Een hele dag echt intensief gebruiken kan dus nog steeds niet, maar de meeste mensen zouden het einde van de dag met heel veel gemak moeten kunnen halen. En zo niet, dan kun je met een paar minuten laden toch weer best een tijd vooruit. Ik heb geen ervaring met draadloos laden en mis het daarom bij dit toestel ook niet.

Ook na een week intensief gebruik ben ik nog steeds blij met de accuduur en hoe snel de batterij bij te laden is. Als je een kwartiertje voor vertrek ziet dat je nog 'maar' 30% batterij hebt, leg je hem gewoon dat kwartiertje nog even aan de lader en je kunt weer uren vooruit, zelfs met intensief gebruik. Ik vind het heerlijk!

Camera

De eerste indruk van de camera is dat hij prima foto's maakt, maar echt onder de indruk ben ik na de eerste paar snelle foto's nog niet. Maar een toestel als dit vraagt natuurlijk wel om een iets betere test.

OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan
Nachtopname Ik zag nauwelijks waar ik de lens op richtte. De goudsbloemen hebben hun bloemen gesloten voor de nacht

Er zit een macrolens op die 2MP foto's maakt en een vaste scherpstelafstand van 4 cm. Ik hou wel van macrofotografie, dus ik was heel benieuwd hoe het zou werken. Kort gezegd: ik vind het helemaal niets. Ten eerste moet je dus scherpstellen door je telefoon op de juiste afstand van de je onderwerp te houden. Dat is niet de meest prettige manier van scherpstellen. Als je dan de foto gemaakt hebt, gaat de software er vrij agressief op los om de achtergrond te vervagen en de kleuren te dempen. Dat geeft natuurlijk de nadruk meer op je onderwerp, maar de achtergrond krijgt een sterk washed out effect en dat doet wat mij betreft totaal afbreuk aan het geheel. Dan pak ik liever de telelens met 2x vergroting, neem een foto van hetzelfde onderwerp en snij de foto bij. Niet alleen behoud je een realistischer kleurschema, maar ook de kwaliteit van de foto zelf, aantal pixels, belichting scherpstelling, zijn dan beter.

De 2x optische vergroting van de 'telelens' is plezierig. Je houdt een betere kwaliteit dan als je een foto met de standaardlens bijsnijdt en je verliest wat van de vervorming op korte afstand die je met de standaardlens hebt. Het is mijn favoriete lens op dit toestel.

OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan
2x zoom
OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan
5 x zoom
OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan
10 x zoom

De meeste indruk maakt de camera op mij met de nachtmodus. In het donker fotograferen en dan een beter belichte foto krijgen dan wat je met het blote oog in het donker zag, met een behoorlijk effectieve beeldstabilisatie tegen bewegingsonscherpte.

Er zijn een paar dingen die mij opvallen aan de foto's die ik met deze telefoon gemaakt heb. Het contrast is vrij groot. Op zich wel mooi contrast, maar het had van mij iets minder sterk hoeven zijn. Hetzelfde geldt voor de verscherping van de foto's. Iets minder agresseif en de foto's komen natuurlijker over. De kleuren komen wat flets en koud op mij over. En ik hoopte op een duidelijk verbeterd dynamisch bereik ten opzichte van mijn heel wat goedkopere telefoon, maar helaas, ook dat zat er niet bij. Wel is de Oppo Reno6 Pro beter in het goed op de foto zetten van zwarte honden. Dat ging goed zonder dat ik belichtingscompensatie moest instellen. Dat ben ik van andere telefooncamera's wel anders gewend.

OPPO Paneltest, Wilma test de OPPO Reno6 Pro en dit vond ze ervan
Portretstand

De camera reageert over het algemeen vlot en de bediening is zoals ik die gewend ben.

Software

Qua software zijn er natuurlijk wel wat verschillen met MIUI, wat ik gewend ben, maar ik heb nog niet echt opvallende zaken ontdekt. Instellingenmenu is duidelijk. Sommige opties kun je op meerdere plekken vinden. Het aanzetten van gebaren voor een screenshot staat bijvoorbeeld bij gebaren, maar ook bij schermopname. Beide zijn logische plaatsen, dus ik ben blij dat de optie ook bij beide menu-opties staat. Vergeleken met mijn Xiaomi Mi 9 Lite staan er wel wat meer voorgeïnstalleerde apps op de Reno 6 Pro, maar die zijn wel heel gemakkelijk te verwijderen.

Al met al werkt de telefoon vlot. Gebaren werken goed en worden vlot herkend. Meldingen lijken vlot binnen te komen.

Conclusie

De telefoon werkt vlot, ziet er fraai uit, maar voor mijn normale gebruik kan ik met een telefoon van minder dan de helft van de prijs nog steeds uitstekend uit de voeten. Wel blijk ik de enorme hoeveelheid werkgeheugen erg prettig te vinden, waardoor apps die op de achtergrond draaien niet zo snel afgesloten worden. Even een foto of filmpje maken en weer terug naar Pokemon Go is geen enkel probleem. Op mijn Xiaomi Mi 9 Lite moet Pokemon Go dan meestal weer helemaal opnieuw opstarten.

De camera is prima, maar naar mijn mening niet indrukwekkend. Een aantal optimalisaties is wat mij betreft te agressief ingesteld, zoals de vervaging van de achtergrond bij gebruik van de macro-stand, het contrast en de verscherping.

Kortom, mooie, fijne telefoon, maar voor mij (vanwege mijn manier van telefoon gebruiken en het budget) geen telefoon die ik snel zou overwegen om te kopen. Voor iemand die meer van een telefoon eist dan ik, is het een heerlijk toestel. En ik zou hem ook met plezier kopen als hij wél binnen mijn budget zou vallen.

Wil je alle foto's van Wilma bekijken op haar Flickr dan kan dat hier

Disclaimer:
OPPO heeft een vergoeding betaald voor het organiseren van deze actie. De leden van het testpanel zijn gevraagd hun oprechte en eerlijke mening over de producten te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties