OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Jason Wever.

Jason Wever is nog hard bezig met zijn studie. Hoopt meer tijd vrij te maken om te sporten om zijn fitnesstracker beter te kunnen gebruiken.

OPPO Reno6 Pro 

Elke tester uit dit programma kreeg een aantal producten om uit te proberen waaronder de OPPO Reno 6Pro.

Behuizing en design

De OPPO Reno 6 Pro voelt heel fijn in je hand met hoesje maar ook zonder. Hij is het perfecte gewicht in je hand. Zover ik merkte heeft het een glas sherm met een plastic bescherm laagje. Mij maakt het niet echt heel erg uit of het glas of plastic is, dus ik ben er aardig neutraal in wat ik liever heb. De telefoon ziet er heel mooi uit, hij oogt ook modern. Hij is misschien niet zo dun als meeste telefoon’s, maar daardoor voelt die fijner in de hand. De Reno 6 Pro heeft geen audio jack wat wel een beetje jammer, want als je geen bluetooth oortjes of bluetooth headset hebt kan je niet iets luisteren wat anderen niet hoeven te weten of wat andere juist zou irriteren. Bijvoorbeeld je kan geen muziek luisteren in de bus of een serie kijken op je telefoon in de woonkamer terwijl iemand tv aan het kijken is. Hij heeft USB-C maar geen extra beschermingen volgens mij.

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Scherm

De Reno 6 Pro heeft een AMOLED scherm, ik merk dat het iets meer licht geeft dan andere schermen aangezien ik het fijner vind om de helderheid op de helft te zetten inplaats van op het maximale. Er is geen scherminkeping waardoor de selfie camera in het beeld zit en het heeft jammer genoeg geen instelling erin zitten dat je het een inkepping kan geven door dat stuk swart te laten. Het scherm heeft een resolutie van 2400x1080 waardoor het alles heel scherp laat zien. Af een toe is het moeilijk om te zien wat er op het scherm staat als er fel zonlicht op schijnt, maar dat is bij bijna elke telefoon wel. Ik gebruik de automatische helderheid eigenlijk nooit.

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Prestaties

De telefoon werkt heel vlot met aardig zware games en ook met een benchmark kwam die er aardig goed uit. Ik heb geen last gehad van haperingen, framedrop of dat bij langdurig gebruik van een zware app dat de telefoon gigantisch warm werdt. Ik heb alle apps die er in het begin standaard opstonden geopend en er werdt er geen afgebroken. Wel 1 nadeel wat ik vond is als je een game hebt die je horizontaal speelt dan heb je een klein stuk (boven aan het scherm bij de camera) een streep waarbij die of de app die je ervoor open had of je homescreen laat zien.

Accuduur

Ik gebruik de telefoon aardig intensief doordeweeks en in het weekend. Ik heb elke dag de dag wel door kunnen komen met 1 oplaad beurt soms zelfs anderhalve dag. In vergelijking met mijn vorige telefoon doet de OPPO Reno 6pro twee keer langer mee. De telefoon heeft een super snel lader van 65 watt waardoor de telefoon in een half uur helemaal is opgeladen en hoe handig het ook is dit betekent ook dat de accu sneller slechter gaat werken, dus een kleine waarschuwing gebruik deze oplader alleen als je bijvoorbeeld de telefoon vergeten bent in de oplader te doen voor het slapen gaan of als je het echt heel erg ergens voor nodig hebt.

Camera

Alle camera’s werken heel goed. De foto’s komen er heel mooi uit. De camera app werkt ook snel. Het is wel even kijken wat wat precies doet, maar je komt er wel snel uit.

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Reno6 Pro en dit vond hij ervan

Software

Er zitten aardig wat apps standaard op maar je kan ze bijna allemaal verwijderen. Ik gebruik de apps die er extra bij worden gezet niet zo heel veel buiten wat ook op andere android telefoons staat. De interface werkt heel vlot en je krijgt soms meldingen binnen die eigenlijk eerder af hadden moeten gaan, maar om een reden niet eerder zijn gegaan, weet niet zeker of dit een fout bij de fabrikant is of een fout in color os.

Extra functies

De OPPO Reno 6 5G heeft natuurlijk de mogelijkheid voor 5G internet, maar je krijgt er ook een paar extra dingen bij. Normaal gesproken zou je een snel ladder krijgen die iets sneller is dan een gewoone oplader, maar hier krijg je gelijk een 65 watt oplader er bij. Je krijgt er ook een standaard doorzichtig hoesje erbij. En je kan een deel van je opslag beschikbaar stellen om je RAM geheugen te upgraden tot maximaal 19 GB van de standaard 12 GB.

Conclusie

De OPPO Reno6 presteerde beter dan ik had verwacht in het begin. Het is een fantastiche telefoon voor mensen die veel op social media zitten of die heel veel zware games op hun telefoon spelen of mensen die gewoon veel fotograferen. Iets wat ik wel jammer vond was is als je een game hebt die je horizontaal speelt dan heb je een klein stuk (boven aan het scherm bij de camera) een streep waarbij die of de app die je ervoor open had of je homescreen laat zien.

Disclaimer:
OPPO heeft een vergoeding betaald voor het organiseren van deze actie. De leden van het testpanel zijn gevraagd hun oprechte en eerlijke mening over de producten te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties