OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

OPPO heeft in samenwerking met Androidworld 5 lezers de kans te geven de nieuwe OPPO Reno6 Pro te testen. Daarnaast kregen ze ook de beschikking over de OPPO Enco X in-ears en de OPPO Band. In dit forum lees je de reviewresultaten Jason Wever.

OPPO Enco X

Bij de OPPO Reno6 Pro kreeg Jason ook de OPPO Enco X. Deze daardloze oortjes werden ook grondig getest.

Bouwkwaliteit en design

De OPPO Enco X zijn in-ear oortjes en ze zitten nog even goed en fijn bij langdurig gebruik als bij kort gebruik. Ze leken heel erg op die van Apple, waardoor ik niet had verwacht dat ze comfortabel zouden zitten. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de vorm van de oortjes, maar dankzij de vorm werken de functie’s wel beter. De oortjes vallen niet zo heel erg op, maar hij ziet we wel duur uit net zoals de case. Zover ik heb gemerkt zitten er geen led-indicatoren op de oortjes zelf maar wel in de case die aangeeft of die bijna leeg is. Als je een OPPO telefoon hebt kan je als je de case open maakt en verbonden bent wel zien hoe vol de case en oortjes zijn. De oortjes zijn spatwaterdicht en stofvrij, dus ze zijn goed voor sporten en je kan ze in de regen dragen zonder enige problemen.

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Geluid

De oortjes zijn altijd wel goed verbonden. Ik heb nog geen ene keer gehad dat die ineens ging stotteren behalve als je te ver weg van de telefoon loopt natuurlijk. Bij elke nummer wat ik luisterde was het geluid wel gebalanceerd het enigste wat ik miste was een bas. Ik merkte niet echt een bas alleen een klein beetje met bass boosted nummers

Koppelen en de app gebruiken

De oortjes die zijn aardig snel verbonden en als je een OPPO telefoon hebt hoef je geen extra app te installeren met als een andere Android telefoon gebruikt moet je of pairen met andere apparaten aan zetten of een app installeren genaamd HeyMelody. Hier heb ik niet echt mee gewerkt, waardoor ik niet echt weet hoe de app er uit ziet. Ik vind het fijn dat je zelf kan kiezen of je de oortjes alleen met een telefoon met Color os wilt laten werken of dat je het ook beschikbaar stelt voor andere besturingssystemen het ligt echt aan de gebruiker zelf, maar het was ook handig geweest om dat ergens anders nog een keer te vermelden dan de gebruikt aanwijzing hiervoor. Bijvoorbeeld als je verbonden hebt dat je nog kan selecteren om het beschikbaar te stellen voor andere besturingssystemen.

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

Bediening en telefoneren

De oortjes werken met touch bediening. In het begin was het een beetje wennen aan hoe het precies werkte en vanaf waar tot waar het werkte. Je kan zelf instellen wat elke tik moet doen wat wel fijn is, maar jammer genoeg kan je niet zeggen van als ik 1 keer tik pauzeert die. 1 keer tikken is geen functie bij deze oortjes. Je moet dus eigenlijk een keuze maken als ik pauze op mijn linker oortje zet haal ik dan de functie voor “vorige nummer” weg op die ik het rechts en kies ik om “volgende nummer” weg te laten. Drie keer tikken is om Google Assistent aan te zetten, maar dat kan je ook uit zetten. De oortjes hebben twee microfoons in beide oortjes 1 boven aan de steel en 1 onder aan de steel van de oortjes. Ik was altijd wel goed hoorbaar als ik belde ook op de fiets of met veel wind dat in de microfoon blaast.

Accuduur

Ik heb het in twee weken tijd 2 keer moeten opladen dus ongeveer 1 volle oplaad beurt per week met noice canceling (ANC) en ik gebruik de oortjes aardig veel. De oortjes waren altijd wel snel opgeladen wanneer ik ze even in de case deed, maar je kan niet echt zien hoe vol die is zonder de case te openen of al verbonden te zijn.

OPPO Paneltest, Jason test de OPPO Enco X en dit vond hij ervan

ANC

ik kon nergens echt vinden waar instond hoeveel decibel de oortjes weg filtert, maar het haalt aardig wat weg als je noise cancelling op MAX ruisonderdrukking aan zet en geen geluid afspeelt, maar als je noise canceling lichter zet kan je alles wel weer zoals normaal horen, zolang je je muziek maar niet te hard zet. Je hebt vier verschillende intensiteiten voor noise cancelling. Ruisonderdrukking uit wat natuurlijk de noise cancelling uitzet. Transparant wat wel een beetje geluid weg houd. Ruisonderdrukking aan wat niet veel geluid doorlaat, maar wel een beetje en als laatst MAX ruisonderdrukking wat bijna al het geluid van buitenaf weghaalt.

Extra functies

De oortjes hebben een paar extra functie’s, waaronder dat je kan schakelen met de twee meest recente verbonden apparaten. Ambient geluid dat aangaat met noise cancelling uit of de transparante modus. Draagdetectie, een equalizer en ook de functie om Google Assistent aan te zetten. Ik had het persoonlijk wel fijn gevonden als er een functie met 1 keer tikken gekoppeld kon worden

Conclusie

De oortjes die werkte wel zoals ik had verwacht. De oortjes hadden niet zo’ n hoorbare bas erin zitten wat ik wel miste met rekening houden van hoe duur de oortjes zijn. ik zou ze aanbevelen aan jongeren die veel muziek luisteren of die veel in het openbaar vervoer zitten. Dus anders gezegd mensen die heel veel hun oortjes gebruiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties