Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • Huawei Mate X

  • Xiaomi Mi 9

  • Samsung Galaxy S10 Plus

  • Google Pixel 3 XL

  • Nokia 9 PureView

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

Erates

Erates

  • Lid sinds 12 juli 2011
  • Berichten 85
  • Reputatie 0
  • #1
  • 26 juli 2016
  • 22:45

Hey,

Ik heb onlangs mijn oude Nexus 5 verkocht aan een vriendin. Toestel was al eens binnen geweest omdat de powerbutton niet meer werkte. Nu kwam ze gisteren naar mij om te zeggen dat hij niet meer reageert op de powerbutton. Ik dacht, zelfde probleem, we sturen hem terug op en het is gemaakt. Maar de garantie is er al af.

Dus toen dacht ik, ik probeer het zelf te maken. Ik heb hem dan ook open gedaan, moederbord eruit gehaald en naar de powerbutton gekeken. Deze leek een slecht contact te hebben. Ik heb er dan mijn soldeerbout tegen gehouden, en terug gemonteerd.

Naar eerste instantie lijkt alles in orde, tot het booten gedaan was en hij zou moeten vragen naar de pincode van de SIM-kaart. In plaats van dat scherm te tonen herstart hij gewoon. Ik dacht, misschien gewoon iets fout in de software, dus ik hang hem aan de pc, zet hem op fastboot en laad de laatste image direct naar de Nexus 5.

Maar sinds ik dat gedaan heb zit hij in een bootloop naar het volgende scherm:


Na een 10-tal seconden herstart hij naar eerst het Google logo, dan dit scherm weer. Dit constant, zelfs als ik hem af zet en de lader niet uit trek. Let op, dat terwijl hij in de recovery modus zit of tijdens het flashen van de image, hij niet rebootte, dus het is niet dat de powerknop blijft hangen.

Enig idee wat ik hier aan kan doen? Of is hij voor de vuilbak?

Groeten,
Erates

RnldBrwr

RnldBrwr

  • Lid sinds 16 mei 2014
  • Berichten 63
  • Reputatie 0
  • #2
  • 27 juli 2016
  • 20:32

Ik gok dat je met het solderen kortsluiting heb gemaakt, waardoor deze denk dat je de hele tijd op de aan-/ uitknop drukt.

Ronald

Erates

Erates

  • Lid sinds 12 juli 2011
  • Berichten 85
  • Reputatie 0
  • #3
  • 27 juli 2016
  • 20:37

Dan zou hij in de bootloader toch ook herstarten…? Dat is niet het geval

RnldBrwr

RnldBrwr

  • Lid sinds 16 mei 2014
  • Berichten 63
  • Reputatie 0
  • #4
  • 27 juli 2016
  • 20:41

Ik weet niet of die daar dan op checked, zal ik moeten testen.

Ronald

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6321
  • Reputatie 250
  • #5
  • 27 juli 2016
  • 20:56

boot is in de recovery en als je daar kunt selecteren in het menu met de powerknop lijkt me dat hij dan goed werkt.

Erates

Erates

  • Lid sinds 12 juli 2011
  • Berichten 85
  • Reputatie 0
  • #6
  • 28 juli 2016
  • 10:58

Heb ik gedaan en dat werkt. Ik denk dus dat dit iets software-matigs is…

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6321
  • Reputatie 250
  • #7
  • 28 juli 2016
  • 11:02

hoe heb je de software dan geflashed, via een tool of handmatig via adb & fastboot?

misschien is er iets verkeerd gegaan met het flashen.

Erates

Erates

  • Lid sinds 12 juli 2011
  • Berichten 85
  • Reputatie 0
  • #8
  • 28 juli 2016
  • 11:11

Dit heb ik gedaan:

1. De stock image gedownload van de Google developers site
2. De image geunzipped
3. De telefoon opgestart naar de bootloader
4. Het flash-all.bat commando uitgevoerd

Dat lukte allemaal zonder fouten :s

RnldBrwr

RnldBrwr

  • Lid sinds 16 mei 2014
  • Berichten 63
  • Reputatie 0
  • #9
  • 28 juli 2016
  • 11:14

Of probeer de een na laatste image van de N5, met die laatste waren problemen met volume ed, maar bij mij draait deze (MOB30P) sowieso ook niet lekker.

Ronald

RnldBrwr

RnldBrwr

  • Lid sinds 16 mei 2014
  • Berichten 63
  • Reputatie 0
  • #10
  • 28 juli 2016
  • 11:33

Je kan de "Nexus root toolkit" proberen, hiermee doe ik het ook.

Ronald

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren