Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • Huawei P30 Pro New Edition

  • OPPO Find X2 Pro

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

smoking

smoking

  • Lid sinds 19 januari 2011
  • Berichten 382
  • Reputatie 0
  • #1
  • 15 januari 2013
  • 16:52

ik ben binnenkort bezitter van de nexus 4 en mij vraag is of de nexus 4 4G ondersteund?

veel sites zeggen dat het kan vandaar dat ik het zeker wilt weten.

Bewerkt (24 april 2013 16:09)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #2
  • 15 januari 2013
  • 17:18

Neen. Er zit een 4g ontvanger in maar deze is geblokkeerd. Wel heeft hij hspa+ waardoor je ook al aanzienlijke snelheden mee haalt.

Bewerkt (24 april 2013 16:09)
ibsonic

ibsonic

  • Lid sinds 06 juli 2011
  • Berichten 2769
  • Reputatie 20
  • #3
  • 15 januari 2013
  • 19:18

smoking;374319
ik ben binnenkort bezitter van de nexus 4 en mij vraag is of de nexus 4 4G ondersteund?

veel sites zeggen dat het kan vandaar dat ik het zeker wilt weten.

Ja hij ondersteund LTE 4G. Hij is niet geblokkeerd of wat dan ook. Wat de enige nadeel is, is dat LTE in verschillende frequenties wordt uitgezonden. Helaas in Nederland wordt het straks in een frequentie uitgezonden wat ons LTE chip in de N4 niet ondersteund. Mensen in Canada bijvoorbeeld hebben geluk want zij hebben die frequentie.

https://www.youtube.com/watch?v=GXOY9EVZ4vA


Hij is wel aan te zetten. ga maar eens naar je telefoon app en toets.

*#*#4636#*#*

Dan kom je in een menu terecht waar je verschillende soorten signalen kunt aanzetten en of uit. Hij staat standaard op WCDMA prefered.

http://db.tt/yFhIzo1u

Nu moet ik zeggend dat Nederland niet eens klaar is voor LTE aangezien we niet eens HSUPA halen in bepaalde steden met bepaalde providers. ( dus H+ icoon )

Ik snap dat velen mensen zich afvragen door reclames van KPN die langskomen dat zij bezig zijn met LTE maar ook daar heb je een “abbo” voor nodig met een pakket waar LTE bij in zit. Dus als je een abbo hebt met bijvoorbeeld een “large” pakket die tot 14.4 Mbit snelheid heeft, krijg je alsnog geen LTE.

Toevallig op tweakers staat er net een artikel erover.

http://tweakers.net/nieuws/86655/kpn-vrijwel-alle-toekomstige-high-end-smartphones-werken-op-4g.htm


GirlKillu;374322
Neen. Er zit een 4g ontvanger in maar deze is geblokkeerd. Wel heeft hij hspa+ waardoor je ook al aanzienlijke snelheden mee haalt.l

Zie boven.

Bewerkt (24 april 2013 16:09)
smoking

smoking

  • Lid sinds 19 januari 2011
  • Berichten 382
  • Reputatie 0
  • #4
  • 15 januari 2013
  • 23:54

maar dat is nog te testen toch? als nederland er klaar voor is.

en is het niet slecht voor het toestel om 4G aan te zetten. en welke moet ik pakken zodat hij GSM 3G en 4G pakt. dat hij naar alle 3 zoekt. ?

Bewerkt (24 april 2013 16:09)
ibsonic

ibsonic

  • Lid sinds 06 juli 2011
  • Berichten 2769
  • Reputatie 20
  • #5
  • 16 januari 2013
  • 01:02

smoking;374455
maar dat is nog te testen toch? als nederland er klaar voor is.

en is het niet slecht voor het toestel om 4G aan te zetten. en welke moet ik pakken zodat hij GSM 3G en 4G pakt. dat hij naar alle 3 zoekt. ?

LTE/GSM/CDMA auto moet je pakken. Als je wilt testen zou ik eerst alleen LTE proberen om te kijken of het uberhaupt wel kan, heb mijn twijfels maar je kan het proberen

Bewerkt (24 april 2013 16:09)
ibsonic

ibsonic

  • Lid sinds 06 juli 2011
  • Berichten 2769
  • Reputatie 20
  • #6
  • 16 januari 2013
  • 13:11

smoking;374455
maar dat is nog te testen toch? als nederland er klaar voor is.

en is het niet slecht voor het toestel om 4G aan te zetten. en welke moet ik pakken zodat hij GSM 3G en 4G pakt. dat hij naar alle 3 zoekt. ?

LTE/GSM/CDMA auto moet je pakken. Als je wilt testen zou ik eerst alleen LTE proberen om te kijken of het uberhaupt wel kan, heb mijn twijfels maar je kan het proberen

Even ter verduidelijking.. Zie hieronder de band/MHz die door de Nexus 4 wordt ondersteund. (Band 4)

E-UTRA (LTE) Band Number Commonly Known Frequency (MHz) Bandwidths Supported 1 2100 No Support 2 1900 No Support 3 - Tmobile, KPN 1800 No Support 4 - Canadese providers
1700/2100 5, 10, 20 MHz 5 850 No Support 7 2600 No Support 8 900 No Support 20 -KPN, Vodafone 800 No Support

T-mobile heeft 1800 MHz band 3 voor de iphone 5 maar wordt niet ondersteund door andere toestellen.
KPN heeft 800MHz band 20 die door andere toestellen wel wordt ondersteund maar niet door de onze
en Vodafone zal hoogstwaarschijnlijk ook 800MHz band gebruiken.

Maar goed, ik vind het nog onnodig. Zoals kpn het zegt

“De theoretische maximumsnelheid van abonnenemten zal bij 4g bij ons op 50Mbps liggen, waarbij de snelheid in de praktijk vaak rond 20Mbps ligt”

Bewerkt (24 april 2013 16:09)
smoking

smoking

  • Lid sinds 19 januari 2011
  • Berichten 382
  • Reputatie 0
  • #7
  • 17 januari 2013
  • 18:44

ik hoop dat de nexus met een update meer gaat ondersteunen bedankt voor de informatie. :thumbs:

Bewerkt (24 april 2013 16:10)
area_master

area_master

  • Lid sinds 14 december 2010
  • Berichten 148
  • Reputatie 0
  • #8
  • 17 januari 2013
  • 19:14

Ik denk dat dit meer hardware dan software matig is. En als je abonnement het niet ondersteund heb je er nog niks aan.

Bewerkt (24 april 2013 16:10)
ibsonic

ibsonic

  • Lid sinds 06 juli 2011
  • Berichten 2769
  • Reputatie 20
  • #9
  • 17 januari 2013
  • 21:10

smoking;374917
ik hoop dat de nexus met een update meer gaat ondersteunen bedankt voor de informatie. :thumbs:

Er zit bij de Nexus 4 alleen een chip in die die frequentie ondersteund helaas

Bewerkt (24 april 2013 16:10)
GirlKillu

GirlKillu

  • Lid sinds 10 maart 2011
  • Berichten 581
  • Reputatie 10
  • #10
  • 26 juni 2013
  • 13:56

Om hier even op in te pikken.

Weet iemand of het wel werkt in België met proximus?
Ik zit bij proximus, heb CM10.1.0 met franco kernel en radio .33
Dan in de instellingen naar LTE/GSM (auto) gezet.

Nu zit ik wel een beetje op de rand van 4G, maar volgens de dekking van proximus val ik nog net binnen 4G. Maar ik krijg enkel H+
Ik ga straks wel eens even Antwerpen stad proberen waar het sowieso zou moeten.

Maar de uitleg van ibsonic ontgaat me een beetje..
Misschien werkt 4G hier dus helemaal niet? Met die frequentie banden die wel/niet ondersteund worden, ik ben niet goed mee :p

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren