Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

bbdulcy4ever

bbdulcy4ever

  • Lid sinds 17 december 2016
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #1
  • 19 december 2016
  • 23:09

YES!!!! Dit is wat ik had toegang via schakelaar.
ga het NU proberen!

Gr,

Bouwe

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6531
  • Reputatie 250
  • #2
  • 19 december 2016
  • 23:11

Kijk even Hier daar staat meer over die functie ;-)

bbdulcy4ever

bbdulcy4ever

  • Lid sinds 17 december 2016
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #3
  • 19 december 2016
  • 23:14

Krijg het alleen niet voormekaar. Tijdens het opstarten houd ik de volume knop ingedrukt maar ik krijg geen scherm waar ik dit euvel kan killen…

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6531
  • Reputatie 250
  • #4
  • 19 december 2016
  • 23:19

Als je een pin simcode hebt toets die dan eerst in en druk meteen daarna op de volume down of omhoog heb je ook een apparaat code doe daar precies hetzelfde, dan zou je als het goed is dat scherm moeten krijgen.

Bekijk eerst even Deze pagina misschien staat het daar ook hoe je tevoorschijn tovert.

Bewerkt (19 december 2016 23:20)
bbdulcy4ever

bbdulcy4ever

  • Lid sinds 17 december 2016
  • Berichten 13
  • Reputatie 0
  • #5
  • 19 december 2016
  • 23:19

@Gizmobinky en alle andere reaguurders,

Heb het opgelost!!Via de link van jou Gizmobinky!!!
Allen MEGA bedankt!!

Problem solved!

Wat een geweldig forum!!

Nogmaals mijn dank!!!
Echt super


Groetjes

Bouwe vd Braak
Tiel

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6531
  • Reputatie 250
  • #6
  • 19 december 2016
  • 23:25

@Gizmobinky en alle andere reaguurders, Heb het opgelost!!Via de link van jou Gizmobinky!!! Allen MEGA bedankt!! Problem solved! Wat een geweldig forum!! Nogmaals mijn dank!!! Echt super Groetjes Bouwe vd Braak Tiel
Mooi dat het opgelost is :-)

Nu alleen nog de instellingen van de apps met het terug zetten na een reset, maar ik denk dat daar niet zomaar een oplossing voor is op een niet geroot toestel.

Ik weet het in ieder geval niet, misschien iemand anders hier mocht je dat nog een keertje nodig hebben.

Edit, ik zat een beetje te dromen, dit heb je waarschijnlijk nu niet meer nodig ;-)

Bewerkt (19 december 2016 23:35) | text aangepast

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren