Naar content
Trending apps
  • Google Meet

  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OPPO Find X2 Pro

  • Nokia 8.3

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

  • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

wildfire11

wildfire11

  • Lid sinds 07 juni 2011
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #1
  • 7 juni 2011
  • 13:42

hallo allemaal
ik heb sinds kort het volgende:
bij het starten van internet geeft de browser de melding:
De applicatie Internet (proces com.android.browser) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw.

Ik kom dus niet op internet. Het lijkt een foutje in het browser?? Bij mijn wildfire is het de versie WebKit 3.1
Het maakt niet uit welke verbinding ik kies, G3 of Wifi.
Ik kan wel de controle op softwareupdate's uitvoeren en mijn e-mail kan ik ook ophalen. (Dus verbinding heb ik wel)

Wie heeft er sugesties om dit te verhelpen.

Bewerkt (7 juni 2011 13:42)
galaxyjet

galaxyjet

  • Lid sinds 16 augustus 2010
  • Berichten 3184
  • Reputatie 0
  • #2
  • 7 juni 2011
  • 14:30

Probeer een andere browser, er zijn er verschillende in de market te downloaden.

Envoyé par mon hamac, pendant entre deux Platanes géants, au bord du Gardon.

Bewerkt (7 juni 2011 14:30)
Kartmans

Kartmans

  • Lid sinds 02 november 2010
  • Berichten 21
  • Reputatie 0
  • #3
  • 7 juni 2011
  • 21:57

Heb je je telefoon als eens een keer opnieuw opgestart? Je weet maar nooit of dat helpt! Anders de cache en gegevens wissen van de browser.

Bewerkt (7 juni 2011 21:57)
Sander_M

Sander_M

  • Lid sinds 22 september 2010
  • Berichten 5147
  • Reputatie 100
  • #4
  • 7 juni 2011
  • 23:42

Het beste is denk ik om even via instellingen>applicaties beheren>browser/internet>gegevens wissen. Dan worden alle sporen die mogelijk moeilijkheden veroorzaken verwijderd. Enige nadeel is dat je waarschijnlijk opnieuw wachtwoorden moet ingeven bij veel bezochte sites.

Edit: Kartmans was me maar liefst 2 uur voor

Bewerkt (7 juni 2011 23:42)

Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

wildfire11

wildfire11

  • Lid sinds 07 juni 2011
  • Berichten 2
  • Reputatie 0
  • #5
  • 9 juni 2011
  • 14:21

Dank je, Sander M
heb dit gedaan en hij doet het weer!
Met uitzetten en opnieuw opstarten was het eerder niet gelukt.

Bewerkt (9 juni 2011 14:21)
VincentAbee

VincentAbee

  • Lid sinds 13 juli 2011
  • Berichten 62
  • Reputatie 0
  • #6
  • 13 juli 2011
  • 21:29

Sander M;174216
Het beste is denk ik om even via instellingen>applicaties beheren>browser/internet>gegevens wissen. Dan worden alle sporen die mogelijk moeilijkheden veroorzaken verwijderd.

ik kan daar browser niet vinden met je stappen

Bewerkt (13 juli 2011 21:29)
Ruben.

Ruben.

  • Lid sinds 05 juli 2010
  • Berichten 37
  • Reputatie 0
  • #7
  • 14 juli 2011
  • 02:43

VincentAbee;192177
ik kan daar browser niet vinden met je stappen
Of je doet iets fout, of de applicatie staat niet meer op je telefoon, je kunt proberen de APK te vinden via google, of een factory reset uitvoeren.

Bewerkt (14 juli 2011 02:43)
fifarunnerr

fifarunnerr

  • Lid sinds 13 juli 2010
  • Berichten 1846
  • Reputatie 10
  • #8
  • 14 juli 2011
  • 11:19

Of je klikt op het tabblad: Alle

Bewerkt (14 juli 2011 11:19)
VincentAbee

VincentAbee

  • Lid sinds 13 juli 2011
  • Berichten 62
  • Reputatie 0
  • #9
  • 14 juli 2011
  • 17:23

het was niet browser maar internet die laaste stap

Bewerkt (14 juli 2011 17:23)
Dorrit

Dorrit

  • Lid sinds 02 november 2013
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #10
  • 2 november 2013
  • 12:53

Geweldig, dankjewel! Had hetzelfde probleem, maar werkt weer top

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren