Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Z Flip

  • Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Realme X2 Pro

  • Samsung Galaxy S20 Ultra

  • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6200
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #1
  • 6 augustus 2011
  • 15:49

***EDIT***

Inmiddels hoeft deze handeling niet meer gedaan te worden.
Het maken van een screenshot zit nu standaard ingebouwd bij de stock ROM.

***EDIT***



Voor het maken van een screenshot op de HTC Sensation heb je geen speciale app nodig, mits je geroot bent en S-Off hebt.

  • Ga met een file explorer, bijv ES File Explorer naar de map System en open het bestand build.prop met de ingebouwde ES Note editor.
  • Zoek dan naar de tekst # ro.htc.framework.screencapture = true(vrijwel helemaal onderaan).
  • Verwijder de # zodat erro.htc.framework.screencapture = truestaat.
  • ​Ga dan helemaal naar het einde van het teksbestand, druk een paar keer enter en maak een nieuwe regel aan:debug.sf.hw=1
Sla het bestand op en herstart het toestel.

Nu kun je een screenshot maken door op de Power- en Homeknop tegelijkertijd te drukken. Je hoort dan het geluid van een camera die klikt en het screenshot is opgeslagen op de SD-kaart in de map DCIM.

Bewerkt (6 augustus 2011 15:49)
SjacoVersteeg

SjacoVersteeg

  • Lid sinds 01 januari 2011
  • Berichten 14
  • Reputatie 0
  • #2
  • 11 augustus 2011
  • 23:22

Is dit ook mogelijk indien je toestel unrooted is? (En zo ja, uiteraard hoe

Bewerkt (11 augustus 2011 23:22)
Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6200
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #3
  • 11 augustus 2011
  • 23:38

Deze methode kan alleen als je S-Off hebt en geroot bent.
Heb je dat niet dan kun je via de Android SDK screenshots maken, het hoe staat in de Wiki.

Bewerkt (11 augustus 2011 23:38)
redmaner

redmaner

  • Lid sinds 24 januari 2011
  • Berichten 2787
  • Reputatie 10
  • #4
  • 11 augustus 2011
  • 23:51

Geen idee of het bij de sensation ook is (ik denk het niet met 1gb ram en 1,2ghz)
Maar bij sommige toestellen veroorzaakt de lijn
Debug.sf.hw voor laggy animaties

Ik zeg al dat dat wss bij de sensation niet is aangezien het een van de beste toestellen is op dit moment maar ik denk ik zeg het even.

Aangezien je dan toch root hebt vind ik persoonlijk shoot-me fijner.
En deze app heeft pas een update voor nieuwe schermen dus wss werkt die ook op de sensation

Bewerkt (11 augustus 2011 23:51)

Android hacker / MIUI vertaler:
Xiaomi Mi2 / Motorola Xoom

Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6200
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #5
  • 11 augustus 2011
  • 23:54

De methode die ik in mijn eerste post beschrijf werkt prima op de Sensation. Is namelijk voor oa de Sensation en EVO3D bedoeld. Er zijn Sensations/EVO3D's in omloop waar dit standaard geactiveerd is.
Waarom het bij andere modellen eruit is gehaald? Geen idee. Ik merk namelijk niet dat hij nu laggy is in verhouding met als ik die aanpassing niet maak.

Bewerkt (11 augustus 2011 23:54)
redmaner

redmaner

  • Lid sinds 24 januari 2011
  • Berichten 2787
  • Reputatie 10
  • #6
  • 12 augustus 2011
  • 00:11

Dan is het gewoon goed.
Ik weet dat bijv. De samsung Ace dat standaard aanstaat als je dat weg haalt gaan de animaties veel vloeiender.
Maar een sensation en een ace zijn niet te vergelijken kwa hardware/software

Bewerkt (12 augustus 2011 00:11)

Android hacker / MIUI vertaler:
Xiaomi Mi2 / Motorola Xoom

Fz1Boy

Fz1Boy

  • Lid sinds 12 augustus 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #7
  • 12 augustus 2011
  • 19:47

Sinds de update android versie 2.3.4 kun je ook een screenshot maken
screenshot: powerbutton + home-toets

Bewerkt (12 augustus 2011 19:47)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren