Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Ghostbusters World

  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

Trending smartphones
  • OPPO Reno 10x Zoom

  • Huawei Mate X

  • Xiaomi Mi 9

  • Samsung Galaxy S10 Plus

  • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

T.Gorissen

T.Gorissen

  • Lid sinds 10 september 2014
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #1
  • 10 september 2014
  • 19:32

Hallo,
Onlangs heb ik een htc one M7 aangeschaft. Helaas bleek, na het aanzetten, dat ik geen keuze heb om Nederlands als taal te kiezen.
Ik heb wel keuze uit: Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Turks.

Kan iemand mij “in begrijpend Nederlands” uitleggen, stap voor stap wat ik moet doen om dit wel te kunnen.

Wat heb ik te bieden: Eeuwige dank!!!

Alvast bedankt voor de reacties.

Mvg,
Tom

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6395
  • Reputatie 250
  • #2
  • 10 september 2014
  • 19:49

dus bij instellingen/taal & invoer/taal heb je geen mogelijkheid om nederlands te selecteren.

is het wel een orginele htc one en niet toevallig een clone.

T.Gorissen

T.Gorissen

  • Lid sinds 10 september 2014
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #3
  • 10 september 2014
  • 20:07

100% een echte htc.
Gekocht via een toeleverancier van ict produkten. Hoofdvestiging in Zwitserland, maar Europese beleveringen. Ook Nederlands.

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6395
  • Reputatie 250
  • #4
  • 10 september 2014
  • 20:21

als je bij instellingen/taal & invoer/taal de nerdelandse taal niet kunt selecteren kun je alleen nog een factory reset toepassen en bij het opnieuw opstarten van de phone kun je de systeem taal selecteren, kun je daar ook geen nl kiezen dan weet ik ook niet.

instaleer even dit appje om erachter te komen welk cid nummer het toestel heeft zo kun je meteen zien waar het knelpunt zit.

de enigste oplossing wie overblijft is het toestel unlocken een custom rom draaien of het toestel s-off maken om vervolgens het cid nummer van het toestel wijzigen in htc_E11 = nederlands om vervolgens de stock rom te flashen, maar daar moet je wel het een en ander van weten, dit is geen eenvoudige opgave en het kan verkeerd gaan als je niet weet wat je doet.

Bewerkt (10 september 2014 20:23)
Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6149
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #5
  • 10 september 2014
  • 20:34

Naar HTC One M7-forum verplaatst

T.Gorissen

T.Gorissen

  • Lid sinds 10 september 2014
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #6
  • 10 september 2014
  • 20:37

Tot dusver bedankt.
CID nummer is: HTC_102

Bij de rest van je verhaal heb ik nu al een woordenboek nodig

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6395
  • Reputatie 250
  • #7
  • 10 september 2014
  • 20:44

je kun ook even dit appje proberen voor de taal.


cid nummer wat jij hebt is GER = HTC_102 = duitsland.

als je geen nl hebt denk ik dat het einde oefening is de enigste mogelijkheid is dan de bootloader unlocken en een custom rom draaien.

hier een lijst met alle cid nummers.

cid nummer voor nederlandse telefoons htc CID HTC__E11




Here's a list of CID's for the HTC One


SuperCID 11111111
AirTel-India ????????
Asia-HK-CHT HTC__622
ATT CWS__001
BM BM___001
Bouygues-Telecom BOUYG201
Brightstar-PTB BSTAR502
Brightstar-SPA BSTAR301
Chunghwa-Taiwan CHT__601
CT HTCCN702
CU HTCCN703
DCM DOCOM801
DOPOD DOPOD701
Era T-MOB009
Fastweb-IT FASTW401
GOOGLE GOOGL001
H3G-DAN H3G__F05
H3G-Italy H3G__402
H3G-ROI H3G__003
H3G-SWE H3G__G04
H3G-UK H3G__001
HTC-Asia-SEA HTC__037
HTC-Asia-SEA-WWE HTC__044
HTC-Australia HTC__023
HTC-BE HTC__E41
HTC-Czech HTC__C24
HTC-Denmark HTC__F08
HTC-Dutch HTC__E11
HTC-EastEurope HTC__032
HTC-ELL HTC__N34
HTC-FRA HTC__203
HTC-FRA-Bouygues HTC__247
HTC-GCC HTC__J15
HTC-GER HTC__102
HTC-India HTC__038
HTC-ITA HTC__405
HTC-Nor HTC__Y13
HTC-Norway HTC__H10
HTC-Poland HTC__B25
HTC-PTG HTC__506
HTC-Russia HTC__A07
HTC-Singapore ????????
HTC-SPA HTC__304
HTC-Sweden HTC__G09
HTC-Turkey HTC__M27
HTC-WWE HTC__001
Hutch-Australia HUTCH001
O2-DE O2___102
O2-UK O2___001
Open-Channel HTCCN701
Optus-Australia OPTUS001
ORANGE-AT ORANG113
ORANGE-BE ORANG012
ORANGE-CH-FRA ORANG203
ORANGE-CH-GER ORANG104
ORANGE-ES ORANG309
ORANGE-French ORANG202
ORANGE-PL ORANGB10
ORANGE-PO ORANG008
ORANGE-SK ORANG006
ORANGE-UK ORANG001
Rogers ROGER001
SMC-Voda-HK SMCVD001
StarHub-Singapore ????????
TELEF-Spain TELEF301
Telstra TELST001
TELUS TELUS001
TIM-Italy TIM__401
TMA T-MOB102
TMCZ T-MOB004
TMD T-MOB101
TMH T-MOB007
TMHR T-MOB006
TMMK T-MOBL11
TMNL T-MOB003
TMSK T-MOB008
TMUK T-MOB005
TMUS T-MOB010
TWM-TW HTC__621
VIRGIN-UK VIRGI001
VODA-Africa-South HTC__016
VODA-Australia VODAP021
VODA-Germany VODAP102
VODA-Greece VODAP006
VODA-Ireland VODAP019
VODA-Italy VODAP405
VODA-Mobilkom VODAP120
VODA-Netherland VODAPE17
VODA-New-Zealand VODAP022
VODA-Portugal VODAPD18
VODA-Proximus VODAP024
VODA-SA VODAP026
VODA-SFR VODAP203
VODA-Spain VODAP304
VODA-Swisscom-DE VODAP110
VODA-Swisscom-FR VODAP212
VODA-Swisscom-IT VODAP416
VODA-Swisscom-WWE VODAP015
VODA-TR VODAPM27
VODA-UK VODAP001

Bewerkt (10 september 2014 21:02)
T.Gorissen

T.Gorissen

  • Lid sinds 10 september 2014
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #8
  • 10 september 2014
  • 20:55

Appje staat erop.
Volgend euvel:
“connect your device to PC. Open USB Debug. You can grand permision manually by the command bellow”
>adb shell
>pm grand com.set.locale
android.permission.CHANGE_CONFIGURATION


en toen….???

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6395
  • Reputatie 250
  • #9
  • 10 september 2014
  • 21:00

laat maar wordt veel te ingewikkeld je hebt root nodig bij dat appje heeft geen nut.

T.Gorissen

T.Gorissen

  • Lid sinds 10 september 2014
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #10
  • 10 september 2014
  • 21:01

Ik ga de leverancier maar een contacten…

Bedankt voor de hulp…

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren