Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6546
  • Reputatie 250
  • #1
  • 4 september 2013
  • 21:15

ik heb sins kort een htc one gekocht op marktplaats er werd erbij vertelt dat hij root had met de stock rom.
eenmaal in mijn bezit bleek dit niet zo te zijn, er stond een custom rom op HTC_One_-MaximusHD android 4.3 en nergens een sproor van een backup of iets zodat ik terug kon zetten.
ik dacht ik relock de booloader en download de europa ruu, eenmaal bezig krijg ik de foutmelding fout 140
verder gezocht op internet maar kan nergens de goede ruu vinden.
nu is mijn vraag kan ik hem nog wel terug zetten naar stock zonder de goede ruu.

hier wat info over de htc one.

C:\android-sdk\sdk\platform-tools>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.14.3250.13
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.29.401.16
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei:
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: HTC__E11
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4320mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 3.762s


ik hoop dat iemand de oplossing heeft.

alvast bedankt.

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6546
  • Reputatie 250
  • #2
  • 7 september 2013
  • 17:29

even een update van het bericht:

ik heb in de tussentijd mijn htc one s-off en supper-cid gemaakt en als het goed is kan ik nu elke ruu gebruiken om te downgraden.
heeft iemand dit al eens geprobeert met een htc one, of mij kan vertellen of dit ook kan gezien de foutmelding 140 van de booloader.
ik wil graag zekerheid voor ik hier aan begin.

Bewerkt (7 september 2013 17:32)
gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6546
  • Reputatie 250
  • #3
  • 11 september 2013
  • 00:01

is inmidels gelukt de telefoon is weer helemaal stock, probleem opgelost

heb wel een tip voor mensen die hun htc one terug willen zetten naar stock,teminste als je s-off en een custom recovery hebt.
na het runnen van de ruu {ROM Update Utility} kijk altijd of alles ook stock is zowel stock h-boot als stock recovery mocht dat niet zo zijn en je lockt hem toch {s-on} dan heb je meteen een brick te pakken!!!!

Bewerkt (12 september 2013 00:42)
ClickSmart

ClickSmart

  • Lid sinds 14 juli 2013
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #4
  • 17 september 2013
  • 21:08

gizmobinky
is inmidels gelukt de telefoon is weer helemaal stock, probleem opgelost

heb wel een tip voor mensen die hun htc one terug willen zetten naar stock,teminste als je s-off en een custom recovery hebt.
na het runnen van de ruu {ROM Update Utility} kijk altijd of alles ook stock is zowel stock h-boot als stock recovery mocht dat niet zo zijn en je lockt hem toch {s-on} dan heb je meteen een brick te pakken!!!!

Mooi dat hij het weer doet!

Zelf heb ik een soortgelijk probleem echter ik kan niets meer flashen naar mijn One. Het OS heb ik per ongeluk (denk ik) gewist en nu is het een lege telefoon die ik met fastboot wel enigszins kan benaderen maar dus niets kan flashen zoals SU en een ROM.

HELP HELP!

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6546
  • Reputatie 250
  • #5
  • 17 september 2013
  • 23:51

kun je nog wel in recovery komen? en welke hboot staat erop?
heeft je toestel super cid of gewoon de normale cid HTC__E11 = europa.
als je one hboot 1.44.0000 heeft dan kun je de laatste ruu runnen en hem nog stock krijgen zonder s-off.
zit je op een hogere hboot en je hebt geen s-off dan zul je toch eerst een custom recovery moeten hebben omdat er nog geen ruu is voor een hogere hboot om je one te downgraden zonder s-off.
als het probleem is dat je niet meer in je custom recovery kunt komen kun je deze gewoon via adb en fastboot flashen.
hier een link naar xda developers alles over terug naar stock lees het even rustig door http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2358738
hier een link naar xda over custom recovery s-off en nog veel meer.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2281365

Bewerkt (18 september 2013 00:18)
vonkdaniel1982

vonkdaniel1982

  • Lid sinds 08 oktober 2013
  • Berichten 87
  • Reputatie 0
  • #6
  • 8 oktober 2013
  • 15:37

ClickSmart
gizmobinky
is inmidels gelukt de telefoon is weer helemaal stock, probleem opgelost

heb wel een tip voor mensen die hun htc one terug willen zetten naar stock,teminste als je s-off en een custom recovery hebt.
na het runnen van de ruu {ROM Update Utility} kijk altijd of alles ook stock is zowel stock h-boot als stock recovery mocht dat niet zo zijn en je lockt hem toch {s-on} dan heb je meteen een brick te pakken!!!!

Mooi dat hij het weer doet!

Zelf heb ik een soortgelijk probleem echter ik kan niets meer flashen naar mijn One. Het OS heb ik per ongeluk (denk ik) gewist en nu is het een lege telefoon die ik met fastboot wel enigszins kan benaderen maar dus niets kan flashen zoals SU en een ROM.

HELP HELP!

Ik heb hetzelfde probleem als hierboven, ben je er al uit? help help…..

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6546
  • Reputatie 250
  • #7
  • 8 oktober 2013
  • 19:10


kun je nog wel in recovery komen dan?

Bewerkt (8 oktober 2013 19:17)
romeo159

romeo159

  • Lid sinds 20 januari 2011
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #8
  • 10 oktober 2013
  • 21:04

Ook ik krijg de foutmelding 140
De telefoongegevens zijn:
C:\adt\sdk\platform-tools>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.17.3250.14
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 2.24.401.1
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei:
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: HTC__E11
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3881mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-d16dc66985
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.060s

Hoe krijg ik dit opgelost.

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6546
  • Reputatie 250
  • #9
  • 10 oktober 2013
  • 23:18

enigste mogelijkheid is s=off maken als je compleet terug wilt naar stock android en weer updates van htc wilt ontvangen.
kijk even hier http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2358738 daar staat alles om weer terug gaan naar android 4.2.2.

romeo159

romeo159

  • Lid sinds 20 januari 2011
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #10
  • 12 oktober 2013
  • 15:33

als ik alles in deze in de bedoelde verwijzing lees moet het gedownloade bestand op de telefoon zetten en dan flashen. Echter zie ik de telefoon niet meer op mijn computer en kom ik ook niet meer in recovery.
Gaarne advies hoe dit op te lossen.

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren