Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Z Flip

  • Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Realme X2 Pro

  • Samsung Galaxy S20 Ultra

  • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Maarten77

Maarten77

  • Lid sinds 31 maart 2015
  • Berichten 6
  • Reputatie 0
  • #1
  • 31 maart 2015
  • 17:54

Hallo allemaal

Ik probeer met Fastboot verbinding te maken met mijn HTC One S. Om het commando ‘fastboot flash boot boot.img’ uit te voeren.

Heb al heel wat drivers geprobeerd (HTC Sync, HTCDriver_4.2.0.001, …) en andere usb-poorten.
Ik zie alleen maar <waiting for device>
Met ClockworkMod Recovery lukt het trouwens ook niet om te verbinden.

Weet er iemand raad? Alvast heel erg bedankt.

Nog ter info:
Ik wou CyanogenMod 12 installeren, ter vervanging van CM 10. Nu start het toestel niet meer op. Wellicht omdat ik het flashen van de boot.img was vergeten, na het installeren van de zips (CM en gapps).

Bewerkt (31 maart 2015 18:06)
Verwijderd_Account_47307

Verwijderd_Account_47307

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6598
  • Reputatie 250
  • #2
  • 31 maart 2015
  • 21:02

probeer het hier eens mee.

gapps is alleen nodig voor de playstore en lijkt me sterk dat je de boot.img appart moet flashen met CyanogenMod alleen als het er uitdrukkelijk bij staat dan weer wel.

heb je een factory wipe cache/dalvik gedaan voor het flashen of heb je over CyanogenMod 10 geflashed zonder te wypen {dirty flash}

Bewerkt (31 maart 2015 21:07)
Maarten77

Maarten77

  • Lid sinds 31 maart 2015
  • Berichten 6
  • Reputatie 0
  • #3
  • 31 maart 2015
  • 21:31

Bedankt voor je reactie, gizmobinky

Op http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_ville las ik dat flashen bij elke update van CyanogenMod moet gebeuren (zie note onder “Installing CyanogenMod from recovery”)

Een factory wipe cache/dalvik heb ik niet gedaan. Beter wel doen dan? En wanneer precies?

In ieder geval is het vervelend dat ik het toestel niet kan verbinden. Dat zou toch moeten lukken in Fastboot en ClockworkMod Recovery?
15 seconds ADB Installer heb ik gisteren geprobeerd. Op het einde vraagt die ook of er geïnstalleerd moeten worden.
Zou het kunnen dat er een conflict is met de verschillende drivers die nu geïnstalleerd werden?

Verwijderd_Account_47307

Verwijderd_Account_47307

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6598
  • Reputatie 250
  • #4
  • 31 maart 2015
  • 21:51

probeer eerst maar eens adb werkend te krijgen gewoon even alle drivers verwijderen en opnieuw doen je kunt ook proberen de laatste android sdk te downloaden daar zitten de laatste usb drivers in.

of even de computer rebooten met je telefoon in fastboot mode en andersom.

je weet wel zeker dat je telefoon ook daadwerkelijk in fastboot mode zit doormiddel van de volume knop op fastboot gaan staan en met de powerknop te selecteren fastboot moet dan rood worden met usb erachter en op dat momment worden er drivers geinstaleerd.

en in recovery moet je om je telefoon te zien op mount/mount usb storage te klikken.

en het beste is altijd een clean flash te doen daarbij ben je wel alles kwijt foto's bestanden enz…

de volgorde is dan eerst een wipe in recovery daarna de rom als de rom klaar is meteen gapps erachter aan.

Bewerkt (31 maart 2015 22:02)
Verwijderd_Account_47307

Verwijderd_Account_47307

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6598
  • Reputatie 250
  • #5
  • 31 maart 2015
  • 22:07

en wat ik zo snel gezien heb moet je toch eerst de boot.img die in de zip zit eruit kopieeren en flashen via fastboot en wel voor dat je de rom gaat flashen dus niet naderhand anders boot hij niet en dat moet elke keer weer gebeuren met een update of pakket van CyanogenMod behalve als je toestel s-off is dan hoeft het niet.

Bewerkt (31 maart 2015 22:22)
Maarten77

Maarten77

  • Lid sinds 31 maart 2015
  • Berichten 6
  • Reputatie 0
  • #6
  • 31 maart 2015
  • 22:51

Bedankt voor de uitleg en tips!
Zal het proberen.

Maarten77

Maarten77

  • Lid sinds 31 maart 2015
  • Berichten 6
  • Reputatie 0
  • #7
  • 1 april 2015
  • 15:06

Voor de verbinding maak ik niet gebruik van de originele USB-kabel van HTC. Die heb ik niet meer.
Zou dat de oorzaak kunnen zijn?

Verwijderd_Account_47307

Verwijderd_Account_47307

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 6598
  • Reputatie 250
  • #8
  • 1 april 2015
  • 15:25

Dat kan inderdaad een oorzaak zijn, probeer ook eens andere USB poorten op je PC.

Of als je de mogelijkheid hebt een andere PC/laptop.

Bewerkt (1 april 2015 15:27)
Maarten77

Maarten77

  • Lid sinds 31 maart 2015
  • Berichten 6
  • Reputatie 0
  • #9
  • 3 april 2015
  • 17:02

Nogmaals bedankt!
Heb een originele kabel besteld. Ik heb een vermoeden dat dat de reden is waarom het verbinden niet lukt.

Maarten77

Maarten77

  • Lid sinds 31 maart 2015
  • Berichten 6
  • Reputatie 0
  • #10
  • 8 april 2015
  • 18:21

Gelukt!
Met de originele kabel (=datakabel!) lukte het eindelijk om te verbinden via usb.
CyanogenMod 12 is geïnstalleerd. Oef.
Bedankt voor de hulp en je tips, Gizmobinky!

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren