Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

slushpuppy

slushpuppy

  • Lid sinds 26 juli 2010
  • Berichten 15
  • Reputatie 0
  • #1
  • 26 juli 2010
  • 16:15

Soms typ ik een onbekend woord (een technische term, Engelse woord, dialect, of een “eigen” woord), en dan wil ik die gewoon in m'n berichtje hebben, zonder dat dit woord wordt opgeslagen of wordt gecorrigeerd in iets wat Android denkt dat ik bedoel.

Ik wil bijv. “Waaa!!” typen… dan kan ik het volgende:

  1. Spatie/Enter duwen: woord wordt gecorrigeerd naar “waas”
  2. Aanklikken in suggestie-box: woord wordt niet gecorrigeerd (goedzo!) maar wel aan woordenboek toegevoegd (bah!)

Weet iemand hoe dit wel kan?

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
F-energy

F-energy

  • Lid sinds 17 maart 2010
  • Berichten 223
  • Reputatie 0
  • #2
  • 26 juli 2010
  • 16:34

ik heb wel gemerkt dat als ik een woord speciaal genoeg maak, dat deze geen andere optie krijgt! Dus zodra je dan op spatie drukt komt het woord er wel te staan zoals je het wilde hebben maar word het niet aan het woorden boek toegevoegd tenzij je op het +je drukt natuurlijk

bijv. als ik vet enthousiast ben en ik typ heeeeeeeeey, dan zijn er geen andere opties meer in men woorden boek en komt in het oranje te staan met een plusje er naast, als je dan op spatie drukt dan komt ie niet in het woorden boek!
Dus maak je woord exclusief genoeg zodat je geen andere opties krijgt

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
duiksmurf

duiksmurf

  • Lid sinds 25 april 2010
  • Berichten 74
  • Reputatie 0
  • #3
  • 27 juli 2010
  • 12:35

een aanvullende vraag: kun je de prioriteit van bepaalde woorden veranderen? Ik word er langzamerhand een beetje moe van dat “een” steevast wordt vervangen door “één” bijvoorbeeld :-(

D.

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
fifarunnerr

fifarunnerr

  • Lid sinds 13 juli 2010
  • Berichten 1846
  • Reputatie 10
  • #4
  • 27 juli 2010
  • 13:16

@slushpuppy, je kan wel het woord typen, op de spatie drukken(dan wordt het woord dus aangepast) en daarna op backspace toets. Dan ga je weer terug naar je getypte woord, maar wordt hij (volgens mij) niet opgeslagen.


@duiksmurf, volgens mij is dat omdat “jij” de hele tijd één goedkeurd boven ‘een’. Als je een aantal keer ‘een’ intypt en corrigeert naar ‘een’, blijft hij daarna automatisch ‘één’ kiezen?

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
fifarunnerr

fifarunnerr

  • Lid sinds 13 juli 2010
  • Berichten 1846
  • Reputatie 10
  • #5
  • 27 juli 2010
  • 13:18

@duiksmurf, volgens mij is dat omdat “jij” de hele tijd één goedkeurd boven ‘een’. Als je een aantal keer ‘een’ intypt en corrigeert naar ‘een’, blijft hij daarna automatisch ‘één’ kiezen?

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
F-energy

F-energy

  • Lid sinds 17 maart 2010
  • Berichten 223
  • Reputatie 0
  • #6
  • 27 juli 2010
  • 14:33

@duiksmurf: de prioriteit geef jezelf aan door 1 van de correctie opties te kiezen als je een bepaald woord hebt getypt,

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
duiksmurf

duiksmurf

  • Lid sinds 25 april 2010
  • Berichten 74
  • Reputatie 0
  • #7
  • 28 juli 2010
  • 00:10

F-energy;28997
@duiksmurf: de prioriteit geef jezelf aan door 1 van de correctie opties te kiezen als je een bepaald woord hebt getypt,

ja zover was ik ook … alleen vind ik de preselectie niet handig en zou die in veel voorkomende gevallen willen veranderen. Heel raar misschien, maar ik gebruik nu eenmaal vaker “een” als één.

en nee, de selectie cq voorkeur is vast en niet afhankelijk van hoe vaak je een optie aankiest

D.

Bewerkt (22 april 2013 12:29)
slushpuppy

slushpuppy

  • Lid sinds 26 juli 2010
  • Berichten 15
  • Reputatie 0
  • #8
  • 4 augustus 2010
  • 10:15

fifarunnerr;28985
@slushpuppy, je kan wel het woord typen, op de spatie drukken(dan wordt het woord dus aangepast) en daarna op backspace toets. Dan ga je weer terug naar je getypte woord, maar wordt hij (volgens mij) niet opgeslagen.

Helaas wordt hij dan wel eerst opgeslagen/cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/sad.png" />

Bewerkt (22 april 2013 12:30)
tony66xx

tony66xx

  • Lid sinds 29 april 2010
  • Berichten 320
  • Reputatie 0
  • #9
  • 5 augustus 2010
  • 16:21

ik weet niet wat er gebeurd is na froyo met de woordenboeken.
bij mij worden de simpelste woorden opgeslagen.
het is net of er een buitelands woorden boek is geinstaleerd.
heb het gecheckt bij instelingen maar is gewoon nl.
hij maakt van simpele woorden iets heel raars.
je moet als je klaar bent met het invoeren van je sms het eerst na lezen en checken wat er allemaal staat aan rare woorden.
hebben jullie daar ook last van?

Bewerkt (22 april 2013 12:31)
Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2311
  • Reputatie 20
  • #10
  • 6 augustus 2010
  • 10:37

Ik word er enorm moe van dat als ik een woord getypt heb hij er zelf een ander woord van maakt.
Ik heb nu bij instellingen alles uitgezet van het woordenboek en zo. Hopelijk ben ik er nu vanaf.

Bewerkt (22 april 2013 12:31)

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren