Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Z Flip

  • Samsung Galaxy Note 10 Lite

  • Realme X2 Pro

  • Samsung Galaxy S20 Ultra

  • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Soepkip82

Soepkip82

  • Lid sinds 15 februari 2011
  • Berichten 1
  • Reputatie 0
  • #1
  • 15 februari 2011
  • 16:57

Ik heb een vraagje.
Normaal gesproken heb ik heel slecht bereik.
Vaak als de telefoon naast mij ligt dan krijg ik voicmail dat mensen mij gebeld hebben en dan heb ik wel bereik. Als ik de telefoon vast pak valt het bereik helemaal weg.
Nu heb ik wat geprobeerd met de instellingen en heb ik mijn telefoon bij netwerkmodes op alleen gsm gezet. En zijn alle problemen weg, overal vol bereik. Normaal stond deze op Gsm/wcdma automatisch. Maar nu heb ik alleen heel traag internet.
Kan ik nog iets anders doen zodat mijn internet gewoon weer op 3G vanplaats G verbindt?
Ik heb trouwens vodafoon als provider.

Bewerkt (15 februari 2011 16:57)
Thackman

Thackman

  • Lid sinds 13 april 2011
  • Berichten 15
  • Reputatie 0
  • #2
  • 13 april 2011
  • 11:35

Ja dat heb ik precies het zelfde. ( HTC Desire HD )
Ik krijg zelfs al een nieuwe sim kaart toegestuurd, omdat KPN gewoon zegt, het mag niet zo zijn door die instelling GSM/WCDMA automatisch, dat je zulke slechte verbinding hebt.

Ik hoor ook heel graag van mensen als ze een tip zouden hebben…..

Bewerkt (13 april 2011 11:35)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 845
  • Reputatie 0
  • #3
  • 13 april 2011
  • 11:45

Ja, je hebt heel traag internet omdat GSM staat voor 1G en 3G internet en PRL voor HSDPA.Wat je moet doen is even in de dailer intikken: *#*#4636#*#* dan bij telefooninformatie naar onderen scrollen. Daar staat een wit balkje met of WCDMA-preffered of GSM/WCDMA (PRL) preffered.

Deze instelling moet je even op GSM auto (PRL) zetten. Als je internet het daarna helemaal niet meer doet zul je hem terug moeten zetten. Sommige toestellen (ik ben er één tegengekomen) kunnen die instelling niet aan.

WCDMA is het telefoonnetwerk in de VS en gebruiken wij in de EU helemaal niet, alleen GSM. WCDMA hoeft dus helemaal niet in de instellingen voor te komen. Als de GSM auto (PRL)-instelling goed werkt, zou je zelfs 5-6% van de accu kunnen besparen, doordat de telefoon meteen de GSM-frequenties gaat afzoeken en niet eerst de WCDMA-frequenties en daarna pas de GSM-frequenties.

Bewerkt (13 april 2011 11:45)
smartphoner

smartphoner

  • Lid sinds 25 juli 2010
  • Berichten 84
  • Reputatie 0
  • #4
  • 13 april 2011
  • 13:41

Het volgende lees ik in de Desire handleiding:
Het GSM-netwerk van uw mobiele aanbieder gebruiken
Schakel over naar het GSM-netwerk van uw mobiele aanbieder als u geen
gegevensverbinding gebruikt om verbinding met internet te maken.
Het gebruik van het GSM-netwerk kost minder energie van de batterij.
Druk op BEGIN> MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
Schuif omlaag en tik op Mobiele netwerken > Netwerkmodus.
Tik op Alleen GSM."

Geeft dit hetzelfde resultaat?

Bewerkt (13 april 2011 13:41)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 845
  • Reputatie 0
  • #5
  • 13 april 2011
  • 15:45

Ik denk dat je dan de PRL-functie niet hebt geactiveerd. Dus ik zou het doen zoals ik bovenstaand heb geschreven.

Bewerkt (13 april 2011 15:45)
eharpal

eharpal

  • Lid sinds 30 augustus 2010
  • Berichten 131
  • Reputatie 0
  • #6
  • 13 april 2011
  • 17:09

87Vortex87;136666
Ik denk dat je dan de PRL-functie niet hebt geactiveerd. Dus ik zou het doen zoals ik bovenstaand heb geschreven.

Als ik dit doe wordt mn internet wel langzamer. Normaal staat er altijd een h-tje bovenin. Na dit gedaan te hebben alleen nog maar een g-tje.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Bewerkt (13 april 2011 17:09)
smartphoner

smartphoner

  • Lid sinds 25 juli 2010
  • Berichten 84
  • Reputatie 0
  • #7
  • 13 april 2011
  • 17:25

eharpal;136723
Als ik dit doe wordt mn internet wel langzamer. Normaal staat er altijd een h-tje bovenin. Na dit gedaan te hebben alleen nog maar een g-tje.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Heb gezocht, maar niet kunnen vinden
Waar kan ik PRL functie activeren of uitzetten?
Heb ook een G bovenin.

Bewerkt (13 april 2011 17:25)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 845
  • Reputatie 0
  • #8
  • 13 april 2011
  • 17:30

Er zou een optie tussen moeten staan met GSM auto (PRL) en één met GSM auto. Die PRL staat voor HSDPA en die dient er dus bij te staan, anders heb je geen snel internet.

Bewerkt (13 april 2011 17:30)
87Vortex87

87Vortex87

  • Lid sinds 06 oktober 2009
  • Berichten 845
  • Reputatie 0
  • #9
  • 13 april 2011
  • 17:31

doen jullie het wel via de *#*#4636#*#* optie?

Bewerkt (13 april 2011 17:31)
aygul12345

aygul12345

  • Lid sinds 09 januari 2011
  • Berichten 59
  • Reputatie 0
  • #10
  • 13 april 2011
  • 17:39

87Vortex87;136740
doen jullie het wel via de *#*#4636#*#* optie?

Hmm… 't moet toch in de menu versteld kunnen worden?

M.v.g Aygul

Bewerkt (13 april 2011 17:39)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren