Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

  • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Wim81

Wim81

  • Lid sinds 26 oktober 2015
  • Berichten 37
  • Reputatie 0
  • #1
  • 17 november 2015
  • 19:16

Beste allen,

hoe kan ik het best een string variabele in een EditText plaatsen?

Groeten
Wim

Sander

Sander

  • Lid sinds 23 september 2009
  • Berichten 424
  • Reputatie 30
  • AdminAdmin
  • #2
  • 17 november 2015
  • 20:47

hoe kan ik het best een string variabele in een EditText plaatsen?

Hoi Wim,

Je kunt de waarde van de EditText aanpassen met setText(string). Of bedoel je dat niet?


Wim81

Wim81

  • Lid sinds 26 oktober 2015
  • Berichten 37
  • Reputatie 0
  • #3
  • 17 november 2015
  • 20:52

hoe kan ik het best een string variabele in een EditText plaatsen?
Hoi Wim, Je kunt de waarde van de EditText aanpassen met setText(string). Of bedoel je dat niet?

Hey Sander,

wel eigenlijk zit het zo. Ik heb een eerste Activity waar ik een waarde in een EditText heb gezet en die geef ik door naar een SQLite database.
Daarna wil ik in de tweede Activity in een TextView of EditText de waarde uit de databank laten zien.

Groeten
Wim

Sander

Sander

  • Lid sinds 23 september 2009
  • Berichten 424
  • Reputatie 30
  • AdminAdmin
  • #4
  • 17 november 2015
  • 20:58

OK, in de tweede Activity haal je de waarde uit de SQLite database met een cursor. Hier staat daar meer informatie over. Als je dan eenmaal de String hebt, dan kun je 'm plaatsen met:

editText.setText(string);

Wim81

Wim81

  • Lid sinds 26 oktober 2015
  • Berichten 37
  • Reputatie 0
  • #5
  • 17 november 2015
  • 21:08

Ok dank je, ik zal het proberen.

Wim

Wim81

Wim81

  • Lid sinds 26 oktober 2015
  • Berichten 37
  • Reputatie 0
  • #6
  • 20 november 2015
  • 20:04

Dag Sander,

Het is gelukt.

Ik zit momenteel nu zover, dat de data die ik ingevoerd heb in een SQLite databank heb.
Nu moet ik deze in een andere Activity ook laten zien op het scherm.
Dit is, heb ik al gelezen, met een ListView. Maar wat is de beste manier om dit te doen.
Ik heb een DatabaseAdapter met daarin een dbHelper.

Wim

Wim81

Wim81

  • Lid sinds 26 oktober 2015
  • Berichten 37
  • Reputatie 0
  • #7
  • 21 november 2015
  • 16:00

Ik heb al een manier gevonden

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren