Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Moto G8 Plus

  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2336
  • Reputatie 20
  • #1
  • 29 mei 2015
  • 11:41

Ik heb dit:
myButton.setBackground(getResources().getDrawable(R.drawable.buttons01));
ipv tig keer die regel te moeten plaatsen in een switch case, wilde ik het zo oplossen:

variabele="buttons"+getal; //getal is een string. myButton.setBackground(getResources().getDrawable(R.drawable.variabele));
Helaas werkt dit niet.
Is er een mogelijkheid dat het wél werkt ?

Bewerkt (29 mei 2015 11:42)

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3
Samsung A8 ongeroot (werk)
Umidigi a5 Pro ongeroot (nog wel).

Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2336
  • Reputatie 20
  • #2
  • 19 juni 2015
  • 19:59

Dit werk in ieder geval niet:

String test="getResources().getDrawable(R.drawable.buttons01)"; switch(buttonlayout) { case "01": btn[buttonnmr].setBackground(Drawable.createFromPath(test)); break;

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3
Samsung A8 ongeroot (werk)
Umidigi a5 Pro ongeroot (nog wel).

redbulletnl

redbulletnl

  • Lid sinds 02 september 2011
  • Berichten 2991
  • Reputatie 60
  • #3
  • 22 juni 2015
  • 11:56

Als je een array met je drawables maakt en daar ook doorheen loopt?

Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2336
  • Reputatie 20
  • #4
  • 22 juni 2015
  • 13:23

Ik heb al van alles ingevuld en van alles in een string gedouwd, maar dat slikt hij gewoon niet.

Dit bijvoorbeeld: Drawable.createFromPath(icon) kan niet in een String.

Drawable.createFromPath("+string+") werkt ook niet.

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3
Samsung A8 ongeroot (werk)
Umidigi a5 Pro ongeroot (nog wel).

tim687

tim687

  • Lid sinds 11 juli 2011
  • Berichten 418
  • Reputatie 0
  • #5
  • 29 juni 2015
  • 09:44

Je kan de naam van een in een xml gedefinieerde constante niet "manipuleren" Je kan dus niet dit doen:



getResources().getDrawable(R.drawable.button+"bntNummer");

Je zult echt met een switch moeten werken en het per button moeten opvragen.
Qua performance merk je hier bijna niks van, tenzij je een switch hebt met een paar duizend mogelijkheden.

Timelord

Timelord

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 2336
  • Reputatie 20
  • #6
  • 29 juni 2015
  • 20:36

Nou, niet een paar duizend, maar iets van 400:
http://www.computerhope.com/htmcolor.htm

Maar goed, ik heb de kleuren teruggebracht tot 16, dan valt het nog wel mee.

Oukitel K5000 7.0 (nog) ongeroot
Samsung Note geroot 4.2.1 Spirit Rom (op sterven na dood)
HTC Desire geroot Slim Rom 4.4.4
HTC one X + geroot 4.2.2 ViperX+ 2.1.1
One plus one geroot 6.01
LG P990 geroot 2.3
Samsung A8 ongeroot (werk)
Umidigi a5 Pro ongeroot (nog wel).

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren