Naar content
Trending apps
  • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

Trending games
  • Super Mario Run

  • RollerCoaster Tycoon® Classic

  • Bully: Anniversary Edition

  • Paper Wings

  • Pokémon GO

Trending smartphones
  • Huawei Mate 10 Pro

  • Huawei Mate 10 Lite

  • Google Pixel 2 XL

  • Nokia 8

  • LG V30

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

  • ASUS ZenPad S 8

  • ASUS ZenPad 8

dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #1
  • 17 juni 2011
  • 20:02

Dag iedereen,

als ik mijn Galaxy S in de computer prik en adb opstart en ik probeer mijn system op r/w te mounten door adb remount te typen krijg ik de fout remount failed: operation not permitted.

Probeer ik adb root, zegt'ie adbd cannot run as root in production builds. Als ik met een adb shell het superuser commando geef, dus: adb shell, su, krijg ik een dollarteken en permission denied.

Ik heb ook nog geprobeerd om system op deze manier te mounten: mount -o remount,rw /dev/block/stl9 /system. Dan krijg ik de melding mount: permission denied (are you root)?

Ik begrijp echt niet wat nou het probleem is, natuurlijk zit ik op een rooted rom, laatste superuser en busybox geinstalleerd, alle andere apps die root nodig hebben werken prima. Heb het ook nog geprobeerd terwijl m'n telefoon in recovery staat, zelfde verhaal.

Weet iemand wat ik fout doe? Bij voorbaat dank.

Bewerkt (17 juni 2011 20:02)
Sander_M

Sander_M

  • Lid sinds 22 september 2010
  • Berichten 5152
  • Reputatie 100
  • #2
  • 17 juni 2011
  • 20:08

Normaal zou je zeggen dat het niet kan omdat je systeem in gebruik is, en dan kun het niet zomaar unmounten of remounten.
Je geeft aan dat het in recovery zelfs ook niet lukt. Maar welke commando's geef je in recovery?
Als ik adb shell start, kan ik eigenlijk net niks zeg maar. Maar na het commando ‘mount /system’ kan ik met het systeem aan de slag.

Bewerkt (17 juni 2011 20:08)

Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

fifarunnerr

fifarunnerr

  • Lid sinds 13 juli 2010
  • Berichten 1846
  • Reputatie 10
  • #3
  • 17 juni 2011
  • 20:13

Dherre, kijk even bij je Superuser instellingen. Het kan zijn dat hij automatisch alles blokkeert ofzo. Als het goed is hoor je na “adb shell en su” op je telefoon een popup te zien met de vraag of het request geaccepteerd mag worden. Die moet je toestaan.

Bewerkt (17 juni 2011 20:13)
dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #4
  • 17 juni 2011
  • 20:14

Sander M;179842
Normaal zou je zeggen dat het niet kan omdat je systeem in gebruik is, en dan kun het niet zomaar unmounten of remounten.
Je geeft aan dat het in recovery zelfs ook niet lukt. Maar welke commando's geef je in recovery?
Als ik adb shell start, kan ik eigenlijk net niks zeg maar. Maar na het commando ‘mount /system’ kan ik met het systeem aan de slag.

In recovery heb ik precies hetzelfde geprobeerd, en krijg ik precies dezelfde fouten… adb shell > su > permission denied. Ik ben bezig dit te proberen, op xda-developers - View Single Post - collection of how to do it :)

adb shell
su
mount -o remount,rw /dev/block/stl9 /system
dd if=/dev/block/stl6 of=/sdcard/factoryfs.rfs

Bewerkt (17 juni 2011 20:14)
dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #5
  • 17 juni 2011
  • 20:16

fifarunnerr;179851
Dherre, kijk even bij je Superuser instellingen. Het kan zijn dat hij automatisch alles blokkeert ofzo. Als het goed is hoor je na “adb shell en su” op je telefoon een popup te zien met de vraag of het request geaccepteerd mag worden. Die moet je toestaan.

Ik heb nooit zo'n popup gezien. Maar bij superuser zie ik ook geen instellingen om dingen te blokkeren ofzo…

edit: ik heb ook nog geprobeerd busybox opnieuw te installeren/updaten en superuser ook, ook dat mocht niet baten.

Bewerkt (17 juni 2011 20:16)
dherre65

dherre65

  • Lid sinds 23 april 2013
  • Berichten 1480
  • Reputatie 0
  • #6
  • 17 juni 2011
  • 20:27

Oke nu heb ik met een andere busybox installer uit de market nog eens busybox geinstalleerd, en nu krijg ik wel een popup en kan ik accepteren. Dan werkt het wel. Maar in recovery nog steeds niet…

Bewerkt (17 juni 2011 20:27)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren