Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
  • Moto G8 Plus

  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

remymans

remymans

  • Lid sinds 20 juni 2011
  • Berichten 111
  • Reputatie 0
  • #1
  • 19 maart 2012
  • 16:26

Indien je een NANDROID backup verplaatst is deze onbruikbaar geworden.

Ik wil nadat ik een succesvolle
ROMheb geinstalleerd, de mogelijkheid hebben om de telefoon compleet op te schonen, om vervolgens deROMvia Dropbox weer te installeren. Zo weet ik zeker dat er nergens verborgen bestanden zijn achter gebleven, die mij onnodige schijfruimte innemen.

Wat heb ik gedaan?
een NANDROID
backupgemaakt metCWM-recovery, vervolgens …
de map ogezocht waar debackupstaat … /mnt/sdcard/clockworkmod/backup, vervolgens …
deze map verplaatst naar mijn Pc, vervolgens …
de map teruggezet in dezelfde map /mnt/sdcard/clockworkmod/backup, vervplgens …
Controle of het werkt: CMW-recoverygestart en met restore debackupterugzetten.

DIT LUKT NIET: deze geeft een foutmelding!
In het scherm verschijnt:
Checking MD5 sums …
MD5 mismatch


Vervolgens nogmaals enkele malen gecontroleerd. CONCLUSIE: elke keer als ik eenbackupmap of bestanden verplaats, dan werkt debackupniet meer, maakt niet uit of dat intern of extern is. Heel vreemd.


Weet iemand EEN OPLOSSING?

Bewerkt (24 april 2013 14:25)
Sander_M

Sander_M

  • Lid sinds 22 september 2010
  • Berichten 5153
  • Reputatie 100
  • #2
  • 19 maart 2012
  • 16:40

Dit is heel raar, ik verplaats mij Nandroids altijd van de SD naar PC omdat anders de SD te snel vol zit. Nog nooit problemen mee gehad.
Is de mappenstructuur op SD 100% hetzelfde? Uit m'n hoofd nandroid/*serienummer tel*/BCDAS-2012*datum*/

Bewerkt (24 april 2013 14:25)

Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

Peej

Peej

  • Lid sinds 15 mei 2011
  • Berichten 77
  • Reputatie 0
  • #3
  • 19 maart 2012
  • 17:45

Heb je niet toevallig de naam van de backup verandert (spaties erin, naam anders)?
Bij mij kreeg ik ook md5 mismatch omdat ik spaties in de naam van de backup had geplaatst, na het weghalen van de spaties werkte het weer wel!

Bewerkt (24 april 2013 14:25)
remymans

remymans

  • Lid sinds 20 juni 2011
  • Berichten 111
  • Reputatie 0
  • #4
  • 19 maart 2012
  • 18:27

Sander M;279958
Dit is heel raar, ik verplaats mij Nandroids altijd van de SD naar PC omdat anders de SD te snel vol zit. Nog nooit problemen mee gehad.
Is de mappenstructuur op SD 100% hetzelfde? Uit m'n hoofd nandroid/*serienummer tel*/BCDAS-2012*datum*/

Jouw mappenstructuur daar begrijp ik helemaal niks van. Volgens mij is het op de (externe) SD-card de structuur:

/mnt/sdcard/external_sd/clockworkmod/backup Toch?

Bewerkt (24 april 2013 14:25)
remymans

remymans

  • Lid sinds 20 juni 2011
  • Berichten 111
  • Reputatie 0
  • #5
  • 19 maart 2012
  • 18:31

Peej;279982
Heb je niet toevallig de naam van de backup verandert (spaties erin, naam anders)?
Bij mij kreeg ik ook md5 mismatch omdat ik spaties in de naam van de backup had geplaatst, na het weghalen van de spaties werkte het weer wel!

De map van de backup is bij mij het tijdstip, bijv. 2012-03-19.14.53.24/ . Als ik de hele map verplaats, zonder maar iets aan de naam te doen, werkt tie al niet meer. Raar hè. Ik hoop toch dat iemand hier ervaring mee heeft …

Bewerkt (24 april 2013 14:25)
AndroidGeert

AndroidGeert

  • Lid sinds 09 november 2011
  • Berichten 1693
  • Reputatie 20
  • #6
  • 19 maart 2012
  • 18:51

Heb je wel dezelfde kernel gebruikt?

Bewerkt (24 april 2013 14:25)

Telefoons:
- OnePlus One
- OnePlus Two

Peter-036

Peter-036

  • Lid sinds 12 november 2011
  • Berichten 2431
  • Reputatie 10
  • #7
  • 19 maart 2012
  • 19:29

remymans;279996
De map van de backup is bij mij het tijdstip, bijv. 2012-03-19.14.53.24/ . Als ik de hele map verplaats, zonder maar iets aan de naam te doen, werkt tie al niet meer. Raar hè. Ik hoop toch dat iemand hier ervaring mee heeft …

Die datum/tijd als naam correspondeert dan niet meer met da aanmaakdatum/tijd van het bestand als je dat terugzet, kijk op je pc eens in de eigenschappen van een willekeurig bestand en let eens op de regel “laatst gewijzigd op” -copieer het ergens anders heen en kijk daar ook 'ns.

Bewerkt (24 april 2013 14:25)

Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het paard niet dwingen te drinken……..

AndroidGeert

AndroidGeert

  • Lid sinds 09 november 2011
  • Berichten 1693
  • Reputatie 20
  • #8
  • 19 maart 2012
  • 21:37

Ik heb zelfs ooit de namen veranderd, dat ik weet waarvan de ROM was, zelfs dit kreeg ik nog geflashed.

Bewerkt (24 april 2013 14:25)

Telefoons:
- OnePlus One
- OnePlus Two

Sander_M

Sander_M

  • Lid sinds 22 september 2010
  • Berichten 5153
  • Reputatie 100
  • #9
  • 19 maart 2012
  • 21:45

Peter-036;280022
Die datum/tijd als naam correspondeert dan niet meer met da aanmaakdatum/tijd van het bestand als je dat terugzet, kijk op je pc eens in de eigenschappen van een willekeurig bestand en let eens op de regel “laatst gewijzigd op” -copieer het ergens anders heen en kijk daar ook 'ns.

dat mag niet uitmaken, het is de naam van een folder/ map.

Bewerkt (24 april 2013 14:25)

Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

Peter-036

Peter-036

  • Lid sinds 12 november 2011
  • Berichten 2431
  • Reputatie 10
  • #10
  • 20 maart 2012
  • 20:24

Alleen gaat het hier om de md5 hash, die wordt berekend aan de hand van het hele bestand, ik weet niet of het kan of mag uitmaken,de backup is niet veranderd, maar als de md5 hash na verplaatsen opnieuw wordt berekend is 'ie kennelijk anders………..

Bewerkt (24 april 2013 14:26)

Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het paard niet dwingen te drinken……..

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren