Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

server666

server666

  • Lid sinds 29 mei 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #1
  • 26 juni 2011
  • 15:41

Wie kan mij helpen met de juiste instellingen? Op dit moment geen problemen met popserver van Ziggo, het gaat dus puur om de volledige instellingen voor het programma K9 (android app) en dan alle instellingen om email te verzenden. Mijn provider is: Vodafone.

K9 bewaart nl. alle email in de inbox en Samsung email app niet, vandaar keuze voor K9 app.

Bewerkt (26 juni 2011 15:41)
michaelh

michaelh

  • Lid sinds 06 juni 2011
  • Berichten 44
  • Reputatie 0
  • #2
  • 26 juni 2011
  • 20:11

Hier hetzelfde probleem dus ik kijk ff mee.

Bewerkt (26 juni 2011 20:11)
server666

server666

  • Lid sinds 29 mei 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #3
  • 3 juli 2011
  • 15:21

Toch maar een kick geven..misschien iemand die raad weet!

Bewerkt (3 juli 2011 15:21)
fifarunnerr

fifarunnerr

  • Lid sinds 13 juli 2010
  • Berichten 1846
  • Reputatie 10
  • #4
  • 3 juli 2011
  • 15:51

https://www.ziggo.nl/#help/steljevraag/faq/4200/wat-zijn-de-instellingen-van-de-mailserver

-servertype voor inkomende e-mail: pop.ziggo.nl
- servertype voor uitgaande e-mail: smtp.ziggo.nl

Zorg ervoor dat `aanmelden met beveiligd wachtwoord verificatie` niet aangevinkt staat.

Bewerkt (3 juli 2011 15:51)
server666

server666

  • Lid sinds 29 mei 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #5
  • 5 juli 2011
  • 19:39

De Ziggo-tip met serveradres (smtp.ziggo.nl) werkt niet! Popserver gaat goed!

Bewerkt (5 juli 2011 19:39)
server666

server666

  • Lid sinds 29 mei 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #6
  • 11 juli 2011
  • 09:31

Kick ..

Zijn er nog forumleden met zelfde probleem?

Bewerkt (11 juli 2011 09:31)
Planet_X

Planet_X

  • Lid sinds 11 juli 2011
  • Berichten 21
  • Reputatie 0
  • #7
  • 11 juli 2011
  • 11:55

Geef je wel SSL op bij de server instellingen voor uitgaande mailserver? En dan de login gegevens erbij invullen wil wel helpen.

Bewerkt (11 juli 2011 11:55)
server666

server666

  • Lid sinds 29 mei 2011
  • Berichten 5
  • Reputatie 0
  • #8
  • 13 augustus 2011
  • 03:32

kick voor deze keer!

Bewerkt (13 augustus 2011 03:32)
[ES]

[ES]

  • Lid sinds 04 augustus 2011
  • Berichten 14
  • Reputatie 0
  • #9
  • 14 augustus 2011
  • 18:20

Als je email wilt verzenden als je een vodafone abbo hebt, moet je ook de uitgaande vodafone instellingen hebben, dit verloopt via je my vodafone-account. Deze link geeft de precieze instellingen: http://www.vodafone.nl/klantenservice/aanvragen_en_wijzigen/toestel_instellen/Algemene_instellingen/

Hoop dat dat is wat je bedoelt

Bewerkt (14 augustus 2011 18:20)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren